Ekonomi:
banner175
Sudan-Denizli ilişkileri güçleniyor
Bir süredir Sudan ve Denizli arasında yürütülen ticari işbirliğinin artırılmasına yönelik girişimlere bir yenisi daha eklendi. Bu yıl Mart ve Mayıs aylarında Sudan’dan iki heyet Denizli’ye gelmiş Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde işadamlarıyla görüşmeler yapılmıştı. Hemen ardından da Haziran ayında AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan öncülüğünde bir heyet Sudan’a giderek yatırım olanaklarını incelemiş, bir dizi anlaşma imzalanmıştı.
Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmet Hamid Abdulgadır ve Afrika Hartum Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Osama A. Rayis, bir kez daha Denizli’ye geldi. Abdulgardır ve Rayis, Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda Denizlili işadamlarıyla bir araya geldi.
 
ERDOĞAN: “İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENİYOR”
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Sudan-Denizli arasındaki ticari işbirliği köprüsünün sağlam temeller üzerinde yükseldiğini belirterek, “Her iki taraf da bu konuda kararlı bir çaba sarfediyor. Karşılıklı ziyaretlerimiz, temaslarımız devam ediyor. Haziran ayında Sudan’a yaptığımız ziyaret oldukça verimli geçti. Yatırım olanaklarını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Ayrıca bu ülkedeki muhataplarımızla işbirliği anlaşmaları imzaladık. Bazı işadamlarımız da anlaşmalar imzaladılar. Yakalanan bu olumlu havanın devam etmesi, ticaret hacminin daha da artırılması için temaslarımız ve karşılıklı ziyaretlerimiz devam ediyor. Ben bu anlamda büyük bir çaba sarf eden Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e ve Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Sayın Ali Ahmed Hamid Abdulgadır beyefendiye teşekkür ediyorum. Toplantılarımıza iştirak eden işadamlarımıza da bu çabalara katkılarından dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bu iyi niyetli çabalar devam ettikçe işbirliğinin daha da güçleneceğine inanıyorum” dedi.
 
ABDULGADIR: “HER TÜRLÜ KOLAYLIK VE GÜVENCEYİ SAĞLAYACAĞIZ”
Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır da, Denizlili işadamlarına ülkesine yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, her türlü kolaylık ve güvenceyi sağlama taahhüdünde bulundu. Abdulgadır, “Sudan yatırım yapmak, ticaret yapmak isteyenler için uygun koşullara sahip. Gerek doğal kaynaklar, gerek geniş tarım arazileri, gerek işgücü olanakları bakımından oldukça cazip. Ayrıca Sudan Afrika ve Arap ülkelerine açılan kapıdır. Kızıldeniz’deki limanımız oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Son 10 yılda ulaşım altyapısı anlamında önemli yatırımlar yaptık. Komşu ülkelerimize ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı söz konusu değildir. Ayrıca yatırımcılarımıza bürokratik anlamda her türlü kolaylığı sağlama anlamında güvence veriyoruz. Ben Denizlili işadamlarına ülkemize yatırım yapmaları çağrısında bulunuyorum. Bu işbirliği çabalarından güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum” dedi.
 
 
MİLLETVEKİLİ TİN: “ARACI VE YOL GÖSTERİCİ OLMAYA HAZIRIZ”


AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için gösterdikleri çabanın olumlu sonuçlar vermeye başladığını belirterek, “Karşılıklı ziyaretler, temaslar iyi niyetli girişimler sonuç vermeye başladı. Kardeş ülke Sudan’dan da aynı şekilde iyi niyetli gayretleri görmek bizleri umutlandırıyor, motive ediyor. Her şeyden önce Sudan bizim sıkı sıkıya kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğumuz bir ülke. Bu anlamda ülkelerinin sahip olduğu kaynaklar ve yatırım olanakları konusunda kardeş olarak gördükleri bizlerle işbirliği yapmak istiyorlar. Bize duydukları güven ve besledikleri sevgiyi de iyi niyetli çabalarından anlıyoruz. Gittik, incelemelerde bulunduk. Son derece cazip yatırım olanakları var. Her türlü kolaylığı da sağlamaya hazırlar. Biz, Sudan’la temaslarımız süresince güven temelinde iyi ilişkiler geliştirdik. Burada yatırım yapmak isteyen, ticari partner bulup işbirliği yapmak isteyen işadamlarımıza yardımcı olmaya, aracı olmaya, yol gösterici olmaya hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyorum. Ayrıca Sudan hükümetinin de yatırımcılar için ciddi adımlar attığını görüyoruz. Denizli Ticaret Odası üyelerinin vize işlemlerinin ücretsiz yapılması bunun en büyük kanıtıdır” diye konuştu.
 
Toplantının sonunda Sudan heyeti ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, işadamlarının sorularını yanıtladı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, toplantının ardından makamında ağırladığı konuk heyeti hediyelerle uğurladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku