Ekonomi:
banner175
Sudan'a Denizli modeli
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Bankalar Birliği Zirvesine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli’ye gelen Sudan Heyetini kabul etti.
 
Makam Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete; Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, Afrika Teknokent Başkanı Osama Rais ve Sudan’da faaliyet gösteren bankaların üst düzey yöneticileri katıldı.
Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sudanlı heyetin ziyareti hakkında bilgiler vererek; “Sudanlı heyetin ziyaretinin asıl amacı; Sudan bankacılığının önünü açmak ve dünya ile entegre etmek. Tabi ki öncelik olarak da Türkiye’nin bankacılık sektörünü burada rehberlik edinmek. Aynı zamanda sanayisini de rehber ediniyorlar. Bizim Cumhurbaşkanımızı kardeş görüyorlar aynı doğrultuda ve aynı yönde gördükleri için de Türkiye’yi önder ve rehber olarak seçip buradaki gelişmeleri Sudan’a taşımak, Sudan’daki bankacılık sektörünü de hem İslami bankacılık hem de diğer bankacılık alanlarında gelişimini yatırımlarla geliştirmek istiyorlar” diye konuştu.
 
Türkiye’de ve Denizli’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed şunları söyledi; “Sudan’da faaliyet gösteren banka ve finans sektörünün üst düzey yöneticileri şu an burada. Türkiye’nin hem bölgesel anlamdaki liderliği hem de uluslararası anlamda çok ciddi bir tesir gücü var. Türkiye’nin kalkınmasında, finans, ticaret ve sanayi sektöründeki gücünden, siyasetinden bizimde istifade etmemiz gerekiyor. Bizim Cumhurbaşkanımızın, başarıyı alıp uygulama anlayışı var. Özellikle bankacılık altyapısı ve teknolojini kullanımına dair konumuz buydu. Bu konuda Türkiye’nin bilgi ve birikiminden istifade etmek istiyoruz. Birçok firmayı bu vesile ile görme fırsatımız oldu. Türkiye’de bu konuda çok ciddi gelişimin olduğunu gördük. Bu ilişkilerimizin geliştirmemizin zorunluluğunu tespit ettik. Tespitlerimizi ülkemiz ticaretinde tercüme etmemiz gerekiyor. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz”
 
Ziyaretlerinden dolayı Sudanlı heyete teşekkür eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise kendilerini Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmasına bir düşünürün sözü ile başlayan Vali Altıparmak; “Bir düşünür şöyle demiş; ‘Uzaktan dostlarımız gelmiş biz sevinmez miyiz’. Sudan’ın Türk milletinin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Oradaki küçük bir sıkıntınızı biz burada sıkıntı olarak hissederiz. Sevincinizi de sevincimiz olarak hissederiz. Benim ilk Sudanlı bir vatandaşla tanışmam 1984’lü yıllara rastlar. Sudanlı bir Bakanın oğluydu. Sudan’ı seviyorduk, onu tanıdıktan sonra daha da çok sevdik” dedi.
 
Denizli’nin ticaret ve sanayisi hakkında da bilgiler veren Vali Dr. Ahmet Altıparmak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Denizli Türkiye’nin çok özel bir bölgesi. Coğrafyasının güzelliği, sanayisi ve yetiştirdiği ürünler ile ayrı bir özelliğe sahip. Türkiye ihracatında 8. sırada olan kent. İhracatta ilk 500’e giren 22 firması, ilk 10’a giren de 3 firması var. Denizli’de ciddi bir girişimci ruh var. İzmir’deki ihracatçının önemli bir kesimi de Denizlilidir. 6 tane Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor. Selçukludan beri devam eden esnafımızdaki, ticaret erbabımızdaki ‘Ahi Evran’ anlayışının ikinci yeri Kırşehir’den sonra Denizli’dedir. Yani dürüst ticaretin hakim olduğu bir kenttir Denizli. Türkiye’yi ziyaretlerinizde daha da yakından tanıma imkanı bulacaksınız. Girişimci ruhun Sudan’a taşınması, Sudan’ın güzelliklerinin de buraya taşınmasında inşallah bu ziyaret ve işbirliği bir vesile olur. Biliyoruz ki Sudan’da çok farklı güzellikler var. İnşallah onlarda buraya taşınır. Ziyaretlerinizin başarılı geçmesini diliyorum.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku