Ekonomi:
banner175
Tarım için hazine arazisini kiralama dönemi
Denizli Valisi Hasan Karahan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
Hazineye ait tarım arazilerini 31/12/2017 tarihinden önce en az 3 yıl süreyle tarımsal amaçla kullanan ve başvuru tarihi itibariyle de kullanımları hala devam edenlere kullandıkları Hazine taşınmazları 10 yıla kadar doğrudan kiralanabilmektedir.
Kiraya verilecek Hazine’ye ait tarım arazisinin ilk yıl kira bedeli cari yıl ecrimisil bedelinin yarısıdır. Müteakip yıl kira bedelleri ise ilk yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) oranında artırılması suretiyle belirlenecektir.
 Kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirenlere kira süresini yeniden uzatma veya 10 yıl boyunca kullananlara doğrudan satın alma hakkı tanınmaktadır.
Satış işlemlerinde, Belediye ve mücavir alan içindeki Hazineye ait tarım arazileri rayiç bedelin tamamı üzerinden satılabilecektir. Rayiç bedelin taksitle ödenmesi halinde en fazla 5 yılda 10 eşit taksitte kanuni faizi ile birlikte ödenebilme imkanı bulunmaktadır.
Belediye ve mücavir alan dışındaki tarım arazileri ise rayiç bedelin yüzde ellisi üzerinden doğrudan satılabilecektir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi, en az yarısının ödenmesi halinde yüzde on oranında ayrıca indirim uygulanacaktır. Taksitle satışlarda ise satış bedeli en fazla 6 yılda 12 eşit taksitte faizsiz olarak ödenebilecektir.
Başvuru mercii taşınmazların bulundukları yere göre değişmekte olup, İl Merkezindeki (Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri) taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne (Milli Emlak Müdürlüğü), İlçelerdeki taşınmazlar için ilgili İlçe Milli Emlak Şefliklerine başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Başvuru dilekçesi ilgili milli emlak birimlerinden temin edilebilmekte olup, başvuru süresi 19/11/2018 tarihinde sona ereceğinden, hak sahipliği bulunan vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için bir an önce ilgili müracaat yerlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku