Ekonomi:
banner175
Tarımsal kredi borçları yapılandırılıyor
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, tarımsal kredi alacaklarının yeniden yapılandırılmasını düzenleyen tasarının TBMM Genel kurulda kabul edilerek yasalaştığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, kabul edilen düzenlemeye göre Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerine tarımsal kredi borcu olan üreticilerin başvurmaları halinde borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Milletvekili Şahin Tin; “Tarım sektörü hükümetimizin en çok önem verdiği ve desteklediği sektörlerin başında yer almaktadır. Her dönem çiftçilerimizi, üreticilerimizi rahatlatıcı tedbirleri almanın gayretinde oluyoruz. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan ve 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi alacakları, kanun resmi gazete de yayımlanmasının ardında izleyen üçüncü ayın sonuna kadar banka ve kooperatife başvuruda bulunulması kaydıyla yeniden yapılandırılacak. Üreticilerin borçlarına uygulanan faiz, yüzde 6’sı Hazine, yüzde 5’i çiftçi tarafından karşılanacak şekilde yüzde 11 ile sınırlandırılmaktadır. Yapılandırmaya esas tutarın defaten ödenmesi veya taksitlendirilmesi halinde ilk taksiti, 2017 yılının ekim ayı sonuna kadar, izleyen taksitleri 2018 yılının ekim ayından başlamak üzere her yıl tekabül ettiği ayda toplam beş taksitte ödenecektir” dedi.
 
KALAN BORÇ ESAS ALINACAK
 
Tarımsal borçlarını yapılan bu düzenlemeden önce yapılandıran ve ödemeleri devam eden üreticilerin, talep etmeleri halinde, bu düzenlemenin taksitlendirmeye ilişkin hükümlerinden kalan borç tutarı esas alınarak yararlanabileceğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Yapılan bu düzenlemeden üreticilerimizin yararlanabilmesi için dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgeçilmesi şartı aranacak. Yapılandırılan alacakların taksitlerinden herhangi birisinin vadesinde ödenmemesi halinde, ödenmeyen tutarın 90 gün içinde faizi ile birlikte ödenmesi şartıyla düzenlemeden yararlanılmaya devam edilecek. Ancak taksitlerin bu sürede de ödenmemesi durumunda, yeniden yapılandırma iptal edilerek, banka veya Tarım Kredi Kooperatifleri mevzuatı doğrultusunda borcun tamamı muaccel hale gelecek. Bu düzenlemeye göre yapılandırma ve taksitlendirme nedeniyle oluşacak gelir kayıpları, borçlunun ödemeyi yaptığı tarihi takip eden ayda yapılan talep üzerine, Hazine Müsteşarlığı tarafından banka veya kooperatife aktarılmak üzere Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine, Hazine Müsteşarlığı bütçesinde yer alan ilgili harcama tertiplerinden gider kaydedilerek ödenecek. Yapılandırmaya esas tutarın borçlu tarafından defaten ödenmesi halinde ise hesaplanan tutarın tamamı Hazine Müsteşarlığınca, banka veya kooperatife aktarılmak üzere Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine defaten ödenecek” dedi.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku