Ekonomi:
banner175
Termal İyi Gelir Projesi, Denizli turizmine çok iyi geldi
Denizli'yi ve özellikle de Pamukkale'yi etkin ve etkili bir şekilde tanıtmak amacı ile 2016 yılında DENTUROD ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hayata geçirilen "Termal İyi Gelir" projesi Denizli turizmine iyi geldi. Termal İyi Gelir projesine destek olan kurumların bir araya geldiği tanıtım toplantısına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, projenin reklam yüzü oyuncu model Özge Ulusoy ve kampanyaya destek olan kurum temsilcileri katıldı.


Ortak vurgu turizm
DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen konuşmasına, projenin başından bu yana destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek başladı. Şen, “Bu kampanya Denizli’nin bilinirliğini artırmak, iç piyasada daha fazla pay almak, uluslar arası fuarlarda Denizli’yi temsil ederek, Denizli ve Pamukkale’nin turizm noktasında hak ettiği yerini alması için gerçekleştirilen bir projedir” dedi.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, turizmi Denizli Ticaret Odası olarak önemsediklerini söyledi. Erdoğan, “Denizli turizm çeşitliliği anlamında oldukça zengin bir kentimiz. Denizli’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan odamız, Denizli Büyükşehir ve Valilikten sonra turizme en güçlü maddi manevi katkıyı ortaya koymuştur” dedi.
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ise, Denizli’nin dünyada bir örneği olmayan turizm değerlerine sahip olduğunu söyledi. Kocasert, “Değerler, farkındalıkla anlam ifade eder. Farkındalık için bugün atılan adımda son derece önemli. Bu projeye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Termal İyi Gelir projesinin reklam yüzü oyuncu model Özge Ulusoy ise, çocukluğundan bu yana Denizli’ye geldiğini ve bu şehri çok sevdiğini dile getirdi. Ulusoy, “Böyle bir projenin teklifi bize gelince hiç düşünmeden kabul ettik. Bu çalışmada bana yer verdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.


2000 yıllık termal geçmişi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasında, Denizli’den başka dünyada kendine özgü pek çok güzelliği bir arada bulunduran başka bir kent olmadığını vurguladı. Başkan Zolan, “Dünyada başka Pamukkale yok. Bünyesinde 19 tane antik kenti barındıran başka bir şehir yok. Denizli termal sağlıkta pek çok imkana sahip, termal sağlığın başkenti olma noktasında hızlı adımlarla gidebilecek şehir. 2000 yıl öncesinde Pamukkale, Anadolu’dan, Avrupa’dan ekonomik durumu iyi olan, derdine derman aramaya gelen insanların geldikleri yer. Biz istiyoruz ki tarih tekerrür etsin”  diye konuştu.
 
 
Emek verenlere teşekkür
Başkan Zolan, Denizli’nin termalin başkenti olma mücadelesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de büyük katkıları olduğunu söyledi. Başkan Zolan, “Termal işletmelerinin bir arada olduğu bir portal olsun istedik. Arkadaşlarımız ile oturduk, konuştuk, düşündük. Bu projenin ismini de koyan Mehmet Çağrı Sebzeci Bey kendisine çok teşekkür ederim. termaliyigelir.com sitesini kurduk, güzel bir isim oldu, gerçekçi oldu. Bu projede büyük emekleri olan ayrıca DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen Bey’e ve tüm paydaşlara çok teşekkür ederim” dedi. 
Termal İyi Gelir projesinin başlamasıyla birlikte Denizli'ye gelen turist sayısındaki artış oranları turizmcilerin yüzünü güldürürken, yılın ilk 3 ayında açıklanan rakamlar projenin başarısını da gözler önüne serdi.Termal İyi Gelir'in hayata geçtiği 2016 yılında Pamukkale'ye gelen turist sayısı 889 bin 931 iken bu rakam 2017'de 1 milyon 524 bin oldu. Geçen yıl, bir önceki yıla göre Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 28 oranında artarken, Pamukkale'ye gelen turist sayısındaki artış ise rekor bir seviyede yükselerek yüzde 71 oldu.


 Artış 2018'de de devam ediyor
 
Denizli'nin turizm potansiyelini artırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak Termal İyi Gelir çalışmasını aynı heyecan ve azimle devam ettiren turizmciler projenin meyvelerini 2018 yılında da almaya devam ediyor. Geçen yılın ilk 3 ayında Pamukkale'ye gelen turist sayısı 143.700 olarak belirlenirken, bu rakam 2018 yılının ilk 3 ayında 216.000'e ulaştı. Beyaz cennet Pamukkale'ye gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yaşanan yüzde 51 oranındaki artış Termal İyi Gelir'in başarısını da gözler önüne serdi.
 
Kampanya tüm dünyaya yayılıyor 
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile DENTUROD'un birlikte hayata geçirdiği kampanya bu sene yurt içi ve yurtdışındaki açık hava, sosyal medya, yazılı ve görsel basın ile fuarlarda etkin bir şekilde devam edecek.
Bu seneki kampanyanın reklam yüzü oyuncu model Özge Ulusoy olurken, önümüzdeki aylarda pek çok ünlü isim termal iyi gelir için Denizli'ye gelecek. 3 yıldan bu yana MÇS Fikir Sanat tarafından yürütülen reklam kampanyasının bu yılki çekimlerinde Mukaddes Başkaya'nın sahibi olduğu SHIKKA markasının ürünleri tercih edilirken, fotoğrafları da ünlü fotoğraf sanatçısı Gökhan Çırak çekecek.
Denizli'nin Büyük Firmaları Termal İyi Gelir'de
Bu yıl çok daha güçlü bir şekilde hazırlanan kampanyaya destek olan kurumlar ise şu şekilde sıralanıyor: Denizli Büyükşehir Belediyesi, DENTUROD, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği, Colossae Thermal Otel, Doğa Termal Otel, Lycus River Termal Otel, Polat Termal Otel, Herakles Termal Otel, Umut Termal, Pam Termal Otel, Richmond Pamukkale Termal, Hierapark Thermal ve SPA, Laodikya Otel, Grand İtimat Otel, Şiir Otel, Anemon Otel, Casa Bianca Otel, Hotel North Point, Park Dedeman Denizli, Denipol Hastanesi, Özel Vizyongöz Tıp Merkezi, Göz Akademi Hastanesi, Hacı Şerif, My Soho, Saki Restaurant ve Varol Tekstil.

Bu seneki kampanyanın reklam yüzü oyuncu model Özge Ulusoy olurken, önümüzdeki aylarda pek çok ünlü isim termal iyi gelir için Denizli'ye gelecek. Denizli’de önemli projelerin altında imzası olan Mehmet Çağrı Sebzeci’nin yönettiği MÇS Fikir Sanat tarafından 3 yıldır yürütülen reklam kampanyasının bu yılki çekimlerinde SHIKKA markasının ürünleri tercih edilirken, fotoğrafları da ünlü fotoğraf sanatçısı Gökhan Çırak çekecek.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku