Ekonomi:
banner175
THY'nin sefer sayısını azaltıp, fiyatları artırmasına iş dünyasından tepki
İstanbul – Denizli hattında Türk Hava Yolları’nın sefer sayısını azaltması üzerine bir basın açıklaması yayınlayan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, bu defa da bilet fiyatlarını eleştirdi. Havayolu şirketlerinin talep ve arzda yaratılan dengesizlikten faydalandığını ileri süren Keçeci, Denizli’nin içine düşürüldüğü durumu hak etmediğinin bir kez daha altını çizdi.
 
Açıklamasında uçak bileti fiyatlarını eleştiren Keçeci, “Denizli, Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Nadide ilimize talep o kadar fazla ki turist Roma’ya mı gitse Denizli’ye mi gitse karar veremiyor çünkü bilet fiyatları aynı. Bugün 1 hafta sonrasında özelliği olmayan bir tarih için İstanbul çıkışlı uçuşlara baktığımızda, Denizli’nin Avrupa şehirleriyle aynı bilet fiyatına sahip olduğunu görüyoruz. Biri 1 saatlik uçuş diğeri 3 saatlik uçuş ama her ne hikmetse aynı bedel biçiliyor havayolu şirketi tarafından. Biz Avrupa şehirleriyle bilet fiyatlarında değil, gelen turist sayısında, yapılan ihracat konusunda, yaratılan istihdam konusunda yarışmak istiyoruz.” Diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Bir sanayi şehrinde, sanayicilerin her türlü bedeli ödemeye razı olduğu gibi bir algının var olduğunu belirten Keçeci, “Havayolu şirketlerinin Denizli için uygulamış olduğu az uçuş, yüksek fiyat politikası uzun vadede hem kendilerine hem de ülke ekonomisine zarar verecek ama kısa vadede kazanmak için bindikleri dalı kesmekte bir sakınca görmediklerini anlıyorum. Sadece Denizli değil, Türkiye kaybedecek ama bu durum anlaşıldığında çok geç olacak. Her sene kar açıklayan bu şirketlerin, Denizli için güttükleri politikayı acilen değiştirmesi gerekiyor. Siz Denizli için 1 adım atarsanız Denizli’nin sizin için 3 adım atacağından emin olabilirsiniz. Mevcut fiyatlar, insanların uçuş tercihlerini olumsuz yönde etkiliyor. Yolcu sayısının dikkate alınarak sefer sayılarımızın ve saatlerinin düzenlenmesini istiyoruz.” diyerek havayolu şirketlerine çağrıda bulundu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku