Ekonomi:
banner175
Tin: Çelik üretiminde rekor kırdık
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, MHP Grubu tarafından demir çelik sektörünün yaşadığı sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Genel Kuruluna sunulan Meclis araştırması önergesi üzerine AK Parti Grubu adına konuştu. Zeytin dalı harekâtında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet gazilere şifa dileyerek sözlerine başlayan Milletvekili Şahin Tin; “Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Kahraman askerlerimizin dualarımızla her zaman yanındayız” dedi.
 
“DÜNYA’DA DEMİR-ÇELİK ÜRETİMİ ARTTI”
Verdikleri önergeden dolayı MHP Grubuna teşekkür eden Milletvekili Şahin Tin;  “Demir çelik sektörünün yaşadığı sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırmasının açılmasına yönelik MHP Grubunun vermiş olduğu önerge üzerine AK PARTİ Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Öncelikle, sanayi alanında yaşanan gelişmelere duyarsız kalmayan ve bu hususta neler yapabiliriz diye fikir geliştiren MHP Grubuna teşekkür ediyorum. Dünya demir çelik üretimi son on altı yılda ortalama 2 kat artmıştır ve 2016 yılında toplam 1,6 milyar tonluk bir üretim kapasitesine ulaşmıştır” dedi.
 
“KUZEY AFRİKA VE ORTADOĞU’NUN EN BÜYÜĞÜYÜZ”
Türkiye’nin çelik sektöründe Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerinin en büyüğü olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye, çelik üretim sıralamasında dünyada 2000 yılında 17’nci sırada bulunurken üretimini önemli ölçüde artırmış, 2005 yılında 11’inci ve 2016 yılında 8’inci sırada yerini almıştır. Ülkemiz çelik sektöründe Kuzey Afrika ve Orta Doğu Bölgelerinin en büyüğüdür. Aynı zamanda Almanya’nın ardından Avrupa’da 2'nci sırada yer alan çelik üreticisi konumundayız. 2016 yılında yüzde 64 olan kapasite kullanım oranı 2017 yılında yüzde 73 oranına ulaşmış ve kayda değer bir artış sağlamıştır. 2017 yılında ham çelik üretimimiz yüzde 13,1’lik oranda artışla 37,5 milyon tona çıkarak rekor kırmıştır” dedi.
 
“YERLİ VE MİLLİ PROJELERİMİZ İÇİN ÇELİK SEKTÖRÜ ÖNEMLİ”
Uluslararası anlaşmalara da uyarak, sektörün üzerinde bulunan ekstra yükleri kaldırma konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Özellikle savunma sanayinde kullanılan nitelikli çelik üretim araştırma ve geliştirme çalışmalarını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Ekonomi Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu sayede yerli ve milli üretim projelerimizin girdileri de yine çelik sektörümüzden büyümekte ve gelişmektedir. Metal sektörü işletmeleri için modern Organize Sanayi Bölgeleri veya İhtisas Endüstri Bölgelerini kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu bağlamda da Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kurma konusundaki çalışmalarımızı da süratle devam ettiriyoruz” dedi
 
“DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ İHRACATTA 3’SIRADA”
 Türkiye’nin 2017 yılında çelik ihracatının yüzde 26,4 oranında artış gösterdiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Başta otomotiv sektörü olmak üzere ihracatta rekorlar kırdığımız sanayi ürünlerinin temelini Çelik’in oluşturduğu bilinen bir gerçektir. Bu durum göz önüne alındığında 2017 yılındaki ihracat rakamının 2018 yılında daha da artacağına inanıyorum. 2017 yılında ihracatımız yüzde 10,4 artmıştır. Sanayi ürünleri ihracatımız da yüzde 13,4 oranında artış göstermiştir. Otomotiv ihracatı yüzde 19,5, demir çelik dışı metaller de yüzde 14,6 oranında artmıştır. Çelik ihracatımızın artışı ise yüzde 26,4’tür. Demir çelik sektörü ülkemizin ihracatında otomotiv, hazır giyim sektöründen sonra 3’üncü sırada yer almaktadır. Sektörde yaşanan bu olumlu gelişmeler ve ilerlemeler göz önüne alındığında Meclis araştırma komisyonu açılmasına gerek olmadığını değerlendiriyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku