Ekonomi:
banner175
TKDK'dan 12 projeye 39 milyon yatırım
TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, 12 Haziran 2017 tarihinde çağrı ilanına çıkılan ve 13 Ekim 2017 tarihi itibariyle sona eren IPARD II ikinci başvuru çağrı dönemine ilişkin açıklama yaptı. Kar, ikinci başvuru çağrı döneminde, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında projeleri kabul ettiklerini belirtti. Bu dönemde 12 proje başvurusu gerçekleştiğini söyleyen Kar, bu projelerin toplam yatırım bedelinin ise yaklaşık 39 milyon lira olduğunu ve bu rakamın yaklaşık 19.5 milyon lirasının yatırımcılara hibe olarak verileceğini ifade etti.
Denizli'ye daha önceki çağrılara kıyasla işleme tesisleri alanında rekor düzeyde başvuru yapıldığını da sözlerine ekleyen Kar, "Kurum olarak amacımız AB standartlarında hazırlanan projeler ile modern, verimli ve sürdürülebilir işletmeleri ilimize kazandırmak. Bu kapsamda yoğun gayret sarf ediyoruz. Kurum tarafından belirlenen şeffaf kriterler ışığında, en iyi hazırlanmış projeler seçilerek bu projelere yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacak. Ayrıca IPARD II ile kazandırılan güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynakları desteği ile girdi maliyetlerinin en aza indirilmesini hedefliyoruz. Bu çağrıda aldığımız projelerin büyük çoğunluğunda güneş enerjisi sistemlerinin de eklenmiş olması bizi ayrıca sevindirdi. İşleme tesislerine yönelik olan bu çağrı ilanında toplam 12 proje başvurusu gerçekleşti. Alınan başvurular, 8 soğuk hava deposu ve paketleme tesisi, 1 süt toplama merkezi, 1 süt işleme tesisi, 1 kırmızı et kesimhanesi, 1 kanatlı eti parçalama ve işleme tesisi olarak gerçekleşti" dedi.
 
 
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku