Ekonomi:
banner175
Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşundan 11'i Denizlili
İlk 500 özel şirkette Er-Bakır, Denizli sıralamasında yine listenin başında bulunuyor. Er-Bakır’ı 53. sırada Abalıoğlu Yem ile 155. sırada yer alan Kocaer Haddecilik izliyor. Bu yıl Denizli listesinde Zorlu Doğal Elektrik’in listede yer almaması nedeniyle Denizli İSO 500’de 11 firma ile listede kendisine yer buldu.
 
Listede yer alan Denizli firmalarından 7 tanesi geçen seneye göre üst sıralara çıkarken, 1 firmanın listeden çıktığı görülüyor.  İlk 500’deki Denizlili firmalara bakıldığında, 5 firma kablo ve bakır tel, 2 firma demir-çelik olmak üzere toplam 7 firma ile ana metal endüstrisinin listeye damgasını vurduğu gözüküyor. Enerji sektörünün tek Denizlili temsilcisi Zorlu Doğal Enerji’yi bu yıl listede göremiyoruz. Geçtiğimiz yıl gibi bu senede tekstil sektöründen 2 firmanın olması lokomotif sektörümüzün yüzünü güldürdü.
 
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, listeyi değerlendirdiği açıklamasında şunları söyledi:
“İSO 500 listesinin yarısını Marmara Bölgesi’nde yer alan firmalar oluşturuyor. İstanbul 173, Kocaeli 35, Bursa 22 firma olmak üzere Marmara Bölgesi, her sene olduğu gibi yine listeye damgasını vurdu. Anadolu’daki sanayicilerimiz ne yazık ki hep ikinci planda kalıyor. Türk sanayisi; finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, siyasal ve jeopolitik olumsuzluklara rağmen yine de pes etmeyerek çalışmaya devam ettiğini göstermiş oldu. Türk sanayisi bıkmadan, yılmadan her koşulda çalışmaya ve elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret edecektir. Her geçen gün daha da globalleşen dünyada ancak sanayinin ilerlemesi ve gelişmesiyle iyi seviyelere gelebileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.   Denizli, tekstil sektörüyle bilinen ve geldiği konumu tekstil sektörüne borçlu olan bir şehirdir. Ancak bugün geldiğimiz noktada, Denizli sanayisi adını bakır, kablo, mermer, gıda ve makine imalatı gibi sektörlerde de duyurmuş özellikle dış pazarlarda bu sektörlerde bilinen bir bölge haline gelmiştir. Sayısal olarak daima Türkiye’nin önemli sanayi kentleri arasında yer alan Denizli sanayisi, sadece yatırımlarıyla değil ihracatını ve istihdamını artırmada da farklılık yaratmaktadır. Kadim müşterimiz Avrupa Birliği ülkelerinin yanında sanayicilerimiz yeni pazarlara girmiş ve şimdi de o pazarlarda kalıcı olarak yerleşmeye çalışmaktadır. Uzun soluklu ihracat tecrübesinin, Denizlili sanayicilerin bu pazarlarda tutunmasını sağlayacağına inanıyorum.   Diğer taraftan Denizli sanayisindeki üretim çeşitliliği, katma değerli ürünler olarak kendisini göstermektedir. Denizli’de tasarıma yönelik çalışmalarını sürdüren şirketler, bu çalışmalarının meyvelerini almaya başlamış ve katma değeri yüksek ürünlerini pazara sunmaya başlamışlardır. Çeşitli sektörlerden gelen bu şirketlerin kısa vadede Denizli’nin adını farklı pazarlarda duyuracağına olan inancım tamdır.”

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku