Ekonomi:
banner175
Vali'den gençlere ‘meslek lisesi' çağrısı
İş-Kur verilerine göre Denizli’de 42 bin açık işgücü ihtiyacı var ve bu rakamın büyük bir kısmı teknik personel ihtiyacından oluşuyor. Makamında, Türkiye Yapı Tekniker ve Teknisyenler Derneği üyelerini kabul eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, konuyla ilgili olarak TEOG sınavına hazırlanan öğrencilere seslenerek, “İleride iş sıkıntısı yaşamamak için, Meslek Liseleri’ni tercih etsinler” dedi.
 
Teknik personel ihtiyacının sanayiciler ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından her seferinde dile getirildiğini söyleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise öğrencilere seslendi. TEOG sınavına girecek olan öğrencilerin, ileride iş bulma konusunda zorlanmamaları adına lise tercihlerinde Meslek Liselerine öncelik tanımalarının önemli olduğuna vurgu yapan Vali Altıparmak;

“Ülkemiz ve İlimizdeki işsizlerin önemli bir kısmı düz lise ve üniversite mezunlarıdır. Onun için öğrencilerimiz geleceklerini iyi şekillendirmeli. Günümüz artık teknoloji ve bilim çağı. Teknoloji her geçen gün ilerliyor ve ülkeler birbirleri ile bu konuda yarış içerisindeler. Doğal olarak teknik personel açığı da ortaya çıkıyor. İlimiz ihracatta ilk 10 sırada yer alan önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı bir şehir. Bunun için teknik personele hemen hemen her alanda ihtiyaç duyuluyor. En son İş-Kur verilerinde Denizli’de 42 bin açık işgücü ihtiyacı var. Bu rakamın büyük bir kısmı da teknik personel ihtiyacı. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz bir toplantıda, özel sektörde üst düzey yöneticiliğe kadar yükselen kişileri Meslek Liselerinin Müdürleri ile buluşturmuş ve tırmandıkları kariyer basamaklarını anlattırmıştık. Müdürlerimizde öğrencilerimize geleceklerine yön verebilmeleri için bu paylaşımları aktaracaklar. Gerçekten, işini iyi yapan, dürüst çalışan kişiler önemli noktalara geliyorlar. Ben inanıyorum ki geleceğimiz olan gençlerimiz bu konuda kendilerine bilinçli bir yol çizerek geleceklerine yön vereceklerdir” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku