Ekonomi:
banner175
Zeybekci: Rusya ile sorunların yüzde 80'i çözüldü
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşan Zeybekci, "Darbe girişimi gecesi Meclis'teydik. Bu kadar gözü dönmüşlük beklemiyorsunuz. O gece verilen resim muhteşemdi. İnsanların genizleri yanarken, hep beraber ayaktaydı, dağılmayacağız şeklinde. Ortaya çıkan uzlaşı tablosu pozitif" dedi.

Darbe girişimi sonrası ekonomideki süreci değerlendiren Zeybekci şunları söyledi:
"Bu vaka başka bir ülkede olsaydı. O ülkenin ekonomisi yerle yeksan olurdu. Biz yapılan hazırlıklarla pazartesi borsa, bankacılık sistemi, tüm piyasalar çalışıyordu. Son derece sağlam durduk, salı günü de Merkez Bankası faizle ilgili 25 baz puanlık indirimle piyasala güven mesajı verdi. S&P'nin salı günkü not indirimini siyasi olarak gördüm. Hangi değerler değişti de acele ediyorsun. Aynı S&P 7 Haziran seçimleri öncesi cuma günü açıklama yapacağım dedi."

"RUSYA'YLA SORUNLARIN YÜZDE 80'İ ÇÖZÜLDÜ"
Rusya'ya yaptığı ziyaretle ilgili olarak Zeybekci, "Rusya'da çok faydalı görüşmeler yaptık. Charter seferlerinin 9 Ağustos'tan önce başlamasını bekliyoruz. Vizelerle ilgili rahatlatmalar yapılıyor. Yaş sebze meyveyle ilgili çalışmalar başladı. Rusya'yla serbest ticaret anlaşması görüşmelerini başlatmıştık. Derhal onun görüşmeleri başlıyor. Aradaki problemlerin yüzde 80'i hemen hemen çözüldü" diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku