Gündem:
banner175
1 milyon kişiye ulaşan Yeni Medya'ya her kesimden tam destek
Denizli’de internet haberciliğinin önemli aktörlerinin bir araya gelerek kurduğu Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği, kent protokolü ziyaretlerine başladı. Sadece yönetim kurulu değil üye tüm internet yayınlarının temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık bir ekip halinde ziyaretlerini gerçekleştiren YENİMEDYADER, protokol üyelerine Denizli’deki internet kullanımı, alışkanlıkları ve internet haber sitelerinin okunma oranlarına dair resmli ve güncel verileri aktardı. Kent medyasının geliştirilmesi ve örnek konuma ulaşması konusunda ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Kentin önemli isimleri, YENİMEDYADER ile birlikte güzel projelerin altına birlikte imza atmaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi.
 
Şu ana kadar Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan’ı ziyaret ettiklerini dile getiren YENİMEDYADER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kurt, ziyaretlerin tüm hızıyla süreceğini belirtti.
 

VALİ ALTIPARMAK “ATILAN HER OLUMLU ADIMIN ARKASINDAYIZ”
YENİMEDYADER üyelerini makamında ağırlayan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli adına atılan her olumlu adımın arkasında büyük bir memnuniyetle duracağının altını çizerken, internet gazetecilerinin Denizli’nin değerlerinin dünyaya taşınması ve halkın doğru yönde bilgilendirilmesi konusunda önemli bir sorumluluğa sahip olduğunu dile getirdi. Denizli’de kültür ve sanatın geliştirilmesi, genel değerler konusunda farkındalık yaratılması konusunda da gazetecilere büyük işler düştüğünü dile getiren Altıparmak, YENİMEDYADER üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
 

ZOLAN “BU OLUŞUM DESTEKLENİR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a belediyeler, odalar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar gerçekleştirme düşüncesinde olduklarını dile getiren YENİMEDYADER üyeleri, bu bağlamda ilk olarak kentin en üst kurumu Denizli Büyükşehir Belediyesi’yle örnek projeleri hayata geçirme düşüncesini aktardı. Ziyarette internet habercilerinin ortak hareketinin doğru adımlar atılması halinde hem sektörel hem de kentin geneli için önemli kazanımların olacağını vurgulayan Zolan, her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Zolan, “Bu işi layıkıyla, resmi sorumluluğuyla, mesleki etik ilkeleriyle gerçekleştiren tüm haber sitelerinin üye olabileceği güzel bir dernek kurmuşsunuz. Bize de bu kıstaslara uyan bu derneğe destek olmak, onu muhatap kabul etmekten başkası düşmez. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 

GÜRLESİN “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de kentin haber sitelerinin neredeyse tümünün bir araya gelmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Birlikten kuvvet doğar. Ben inanıyorum ki Denizli’de çok yakından takip ettiğimiz internet haber sitelerinin bu oluşumu, Denizli’mizin tüm güzelliklerinin Türkiye ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimize duyurulması konusunda önemli projeleri hayata geçirir. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak elemizden gelen tüm desteği ortaya koymaya hazırız” dedi.
 

SUBAŞIOĞLU “BU BİRLİKTELİK ÇOK DEĞERLİ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kentte birçok haber sitesinin bir araya gelerek kurduğu YENİMEDYADER için “Bu birliktelik çok değerli. Kentte doğru, tarafsız, ilkeli haberciliğin sürdürülmesi konusunda adımlar atılacağına inanıyorum. Bu birliktelik bu açıdan son derece değerli. Dilerim hepimize hayırlı olur” diye konuştu.
 

GEKA İLE MESLEK İÇİ EĞİTİMLER

Kent protokolünün yanı sıra merkezi Denizli’de bulunan Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Genel sekreter Vekili  Özgür Akdoğan’ı da ziyaret eden YENİMEDYADER üyeleri, meslek içi eğitim ve kentin değerlerinin tüm ülkeye duyurulması konusunda ortak projeler gerçekleştirme temennisini aktardı. GEKA’nın an itibariyle teknik destek programlarının sürdüğünü dile getiren Genel Sekreter Vekili Akdoğan, kanunların ve mevzuatın el verdiği her türlü destek ve ortak çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi. GEKA’nın proje ve desteklerinin vatandaşa duyurulması konusunda da internet haber sitelerinin kendileri için ekstra bir önemi olduğunu da dile getiren Akdoğan, kısa süre içinde meslek içi eğitim çalışması konusunda proje beklediklerini ifade etti.
 
 
DENİZLİDE 517 BİN İNTERNET ABONESİ VAR
Ziyaretleri sarısında Denizli’nin resmi internet abone sayısı, internet kullanımı ve alışkanlıkları ile internet haber sitelerinin toplam okur sayıları gibi  bilgilerden oluşan sunum gerçekleştiren YENİMEDYADER Başkanı Sedat Kurt,  Bilgi Teknolojileri Kurumu son güncel verilerine göre Denizli’de 115 bin 900 den fazla sabit internet, 441 binden fazla mobil internet kullanıcısı olduklarını dile getirdi. Kentte yaşayan her yüz insandan 57’sinin interneti direk ya da dolaylı şekilde kullandığını da belirten Kurt, internetin artık Denizli’deki her iki evden birine girdiğinin altını çizdi. Dernek üyesi sitelerin aylık toplam verilerine bakıldığında okurlarının 1 milyonu geçtiğini dile söyleyen Kurt, sitelerin uzun dönem istatistiklerin Denizlililer hakkında verileri de kendilerine sağladığını belirtti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku