Gündem:
banner175
15 Temmuz mesajları
DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN:
Her anlamda gelişip büyüyerek 2023 hedeflerine kararlı adımlarla hızla koşan ülkemizin bu koşusu, 2016 yılının 15 Temmuz'unda FETÖ’nün alçak darbe girişimiyle engellenmek ve bin yıldır Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla can bulan Türk ve Müslüman coğrafya parçalanmak istenmiştir.
Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur. 15 Temmuz’da bu onurlu mücadelenin en önemli yansımalarından bir tanesi ve son halkasıdır.
Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına engelleyerek ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.
Üzerinde yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü olabilmenin temel koşulunun mazimizi ve istikbalimizi doğru okumamız olduğu asla unutulmamalıdır. Zira bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, vatanımızın bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik bazı emellerden ve beyhude gayretlerden vazgeçilmediğini göstermektedir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı onurla korumanın yolu milletçe kenetlenmektir.
Milletimizin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün üçüncü yıldönümünde, başta alçak darbe girişimini engelleyen Kahraman Şehitlerimiz olmak üzere tüm Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.
 
O günü bizzat yaşayan Başkan Zolan’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı:
 
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
15 Temmuz şehitlerini saygı, minnet ve şükranla anan Başkan Osman Zolan, “Denizli’nin kahraman evlatları bir kez daha vatanına, bayrağına, bağımsızlığına, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktı” dedi.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir anma mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz 2016'da, kahraman Türk milletinin bir kez daha bağımsızlık ve vatan aşkı ile neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Başkan Osman Zolan, “Necip milletimiz binlerce yıldır vatanı ve bağımsızlığı için canını vermekten asla ve asla çekinmemiştir. Değerlerine her zaman sahip çıkan Türk milleti geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz 2016 günü de gözünü kırpmadan vatanımızın bekası, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canını ortaya koymuş, 249 vatandaşımız şehit olmuş, 2193 vatandaşımız ise gazilik payesi almıştır. Aziz milletimiz darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren hainlere, işbirlikçilere ve ülkemize göz koyan dış mihraklara gereken en sert cevabı vermiştir. İhanet çetesi FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir” dedi.
 
“Denizli, unutulmaz bir destana imza attı”
 
Denizli'nin milli mücadeleyi başlattığı 15 Mayıs 1919’daki gibi 15 Temmuz'da da tarih yazdığını vurgulayan Başkan Zolan, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da Denizlimiz de bu hainliğe karşı dimdik ayakta durdu, unutulmaz bir destana imza attı. Denizli’nin kahraman evlatları vatanına, bayrağına, bağımsızlığına, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktı. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ve şer odakları şunu asla unutmamalıdır; Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı misliyle almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
 
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ VE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ CAHİT ÖZKAN:
 
15 Temmuz; meclisimizi, milli irademizi, bayrağımızı hedef alan her türlü tehdit karşısında tüm vatan sathını canımız pahasına koruyacağımızı dünyaya ilan ettiğimiz gündür. Dünya demokrasi tarihine geçen bu halk zaferi, şüphesiz mazlum milletler için de bir ilham kaynağı olacaktır.
 
Fethullahçı Terör Örgütü’nün hain, kalleş darbe planı, 15 Temmuz 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin kendi iradesine sahip çıkmasıyla Allah’a şükür püskürtülmüştür.
 
Yıllarca Türk ordusu içinde yuvalanmış FETÖ’cüler bu kahraman milleti, bu kadim devleti teslim alacaklarını zannettiler.  Bu ihanete karşı tek yürek olan Türk milleti, dünyada eşine az rastlanan bir kadirşinaslıkla demokrasisine, devletine, bayrağına, huzuruna, birlik ve beraberliğine sahip çıktı.
 
Vatanını seven, milletin birliği ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekler sayesinde teröristlerin kalkışması bertaraf edildi. Akıl ve vicdanlarını FETÖ’ye teslim eden darbeciler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla karşılarında milletimizi buldu. Hainler millet tarafından adeta derdest edildi ve Türkiye’mize karşı yapılan işgal girişimi akamete uğratıldı. 
 
15 Temmuz sürecinde, tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet kavramları etrafında nasıl bir bütün olunacağını bir kez daha gösterdik. Tüm fikir ayrılıkları bir kenara bırakılarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü noktasında tek yürek olduk.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bin yıllık tarih ve medeniyetimizden ilham alarak belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için hep birlikte büyük bir gayret ve azimle çalışmaya devam edeceğiz.
 
Tarihimiz boyunca vatanı, milleti, bayrağı, inancı için şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum…
 
AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla yaptığı açıklamada 15 Temmuz’un milyonlarca kahramanı olduğunu söyledi. Şahin Tin; “15 Temmuz Türk milletinin zaferidir. Unutmamak ve unutturmamak ise millet olarak bizim tarihe karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Vatan bizim, irade bizimdir” dedi.
 
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
 
Milletvekili Şahin Tin; “Milletimiz 15 Temmuz tarihinde büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Askeri üniformaların içerisine saklanan hainler, ülkemizi ve milletimizi tarumar edip, yerle yeksan etmek için bir girişim, bir kalkışma başlattılar. Milletin paralarıyla alınan tankları, tüfekleri, mermileri, bombaları acımasızca millete doğrultarak ihanetin en büyüğünü işlediler. Kısacası ecdadımızın bize emanet olarak bıraktığı bu ülkeye karşı, ne idüğü belirsiz kendini bilmez çapulcular ihanet girişiminde bulundular. Ancak hesap edemedikleri bir gerçek vardı. O da bu asil milletin vatanı, bayrağı, devleti ve bekası için canını seve seve vermekten asla geri durmayacağıydı. Söz konusu vatanı olduğunda ardına bile bakmadan cesurca ilerleyen, sağında, solunda onlarca kişi vurulup düştüğü halde geri dönmeyi bir defa bile aklına getirmeyen bir milletin durdurulamayacağını tüm dünya 15 Temmuz gecesi bizzat gördü. Kahraman milletimiz 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermedi, vatan sevgisinin canından bile kıymetli olduğunu tüm dünyaya alenen ilan etti” dedi.
 
Türkiye’nin bugünlere ulaşıncaya kadar büyük bedeller ödediğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Anadolu insanı rastgele bir araya gelmiş bir topluluk değildir. Anadolu insanı bu topraklarda var olmak için çok bedeller ödedi. Çünkü Anadolu insanı kadirşinastır, cesurdur, kahramandır, hele hele söz konusu vatanıysa asla hiç bir şeyi gözü görmez, hayatını bile gözünün önüne getirmez. Milletimiz istiklal ve istikbalinin varlığını korumak için büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Milletimiz ortak değerlerini, hayallerini, geçmişini ve geleceğini kendisine yönelen saldırılara karşı canla başla mücadele ederek hep korudu. Tarih boyu en zor imtihanlara maruz kalan aziz milletimiz, 15 Temmuz’da dış mihrakların organizasyonuyla içerideki hainlerin yaptığı saldırılara da asla boyun eğmemiştir. Çıplak yumruklarıyla tankın, tüfeğin önüne geçen, savaş uçaklarına levye demiri fırlatan, helikopterlerden atılan kurşunlara taş atarak karşılık veren milletimizi hiçbir fani asla yeryüzünden silemez. Türk Milleti daha önce yaşadığı mücadele yıllarında nasıl cesurca memleketini savunup destanlar yazdıysa, 15 Temmuz gecesi de aynı şekilde bir kahramanlık destanı yazmıştır” dedi.
 
“Milletimiz 15 Temmuz gecesi sadece ihanet edenlere ve hainlere karşı bir mücadele vermemiştir, aynı zamanda onların sahiplerine de en net bir şekilde cevap vermiştir” diyen Milletvekili Şahin Tin; “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Aynı zamanda 15 Temmuz’un bizlere verdiği mesajı en doğru şekilde okuyarak varlığımızı muhafaza etmeye, bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya, kahramanca mücadele etmeye devam edeceğiz. Millet iradesinin temsil edildiği Gazi Meclisimizi bombalayanları, güvenlik birimlerini ve devlet kurumlarını basmaya çalışanları, özel harekât merkezlerimizi ağır silahlarla ve bombalarla vuranları ve milletimizi şehit edenleri asla unutmayacağız. Ülkemize ihanet eden hainler bilsinler ki; işbirlikçilerine ve maşalarına, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü elimizden almak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Çok açık ve net bilinmelidir ki; bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız ve milletimizi yok edemeyeceksiniz” dedi.
 
Ülkemize ihanet edenlerin asla cezasız kalmayacağını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Bu topraklarda yaşamanın bedeli oldukça ağırdır. Zor ve sıkıntılı evrelerden, süreçlerden her dönem geçtik. Millet olarak bu zorluklara hep birlikte göğüs gerdik. Bize silah doğrultanlara karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla cevap vererek onların saldırılarını püskürtmeyi başardık. Ülkemize ihanet eden hiçbir haini bugüne kadar cezasız bırakmadık, bundan sonra da asla cezasız bırakmayacağız. Kendisine ve ülkesine hizmet edeni her zaman baş tacı yapan aziz milletimiz, 15 Temmuz’da verdiği demokrasi mücadelesi ile de ihanet edenlerin başını tereddütsüz nasıl ezeceğini yedi düvele ilan etmiştir.  FETÖ, PKK, YPG adı her ne olursa olsun bu ülkeye saldıran hiçbir terör örgütüne bu topraklarda asla yaşam hakkı tanımayacağız. 15 Temmuz gecesi milletimiz asil duruşuyla aslında dünyaya bir ders verdi. Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda ve meydanlarda darbecilere karşı çıkarak özgürlüğüne kilit vurdurmayacağını, bağımsızlığını zincirlere mahkûm ettirmeyeceğini, demokratik yöntemlerle seçilen başta Cumhurbaşkanı ile yöneticileri hainlere asla teslim etmeyeceğini ve kelimenin tam anlamıyla millet olduğunu tüm dünyaya alenen bir kez daha ilan etti” dedi.
 
 “15 Temmuz gecesi Denizli’mizde, Ankara’da İstanbul’da kısacası Anadolu’nun her bir yerinde milletimizin ortaya koyduğu direniş ve yazdığı kahramanlık destanı asla unutulmayacak”  diyen Milletvekili Şahin Tin; “Milletimizin yazdığı bu kahramanlık destanı asla unutulmayacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle bir kez daha meydanlara, sokaklara ellerinde Türk bayraklarıyla çıkarak ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan, darbeye geçit vermeyen, ihanet girişimine dur diyen, milletimizin her bir ferdine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vatan bizim ve kıyamete kadar hep öyle kalacak. 15 Temmuz gecesi vatan savunmasında şehit olan kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şühedamızı rahmet ve tazimle yâd ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Aynı zamanda gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Ölümün üzerine böylesi cesaretle giden bir başka milletin olmadığını dünya âleme ilan eden kahraman milletimizi bir kez daha saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
 
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ:
Büyük milletlerin büyük destanları vardır. Büyük Türk milletinin en büyük destanlarından birinin adıdır. 15 Temmuz canlarla ödenen bir destanın adıdır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez; / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” dizelerinde anlattığı gibi 15 Temmuz gecesi beraber hareket eden aziz Türk milletinin ne tank ne uçak ne de bir tüfek tarafından asla durdurulamayacağının en güzel örneğidir./
Bu menfur olayın yıldönümünü yaşadığımız ‘15 Temmuz 2016’ gecesi, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde kazandığı nice zaferlerinden ve kahramanlık örneklerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Bu hain girişimle demokratik yapımız, anayasal düzenimiz, parlamenter sistemimiz, milli bütünlüğümüz, iç barışımız bir kez daha alçakça bir saldırının hedefi kılınmıştır. Milletimizi istedikleri zaman istedikleri şekilde hizaya sokacağını sanan hainler, 15 Temmuz 2016 gecesi amaçlarına ulaşmak için fiili saldırılarından birisini daha gerçekleştirmişlerdir. Ülke yönetimini gayrimeşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üzerinde dış güçlere bağlı bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla FETÖ tarafından başlatılan bu menfur kalkışma, yüce milletimizin bizzat kendisi tarafından bastırılıp akamete uğratılmıştır.
/Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen halkımız, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği üzere “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” ülküsü ile eli kanlı terör örgütüne karşı vatanını, birliğini ve demokrasisini korumak için gövdesini siper ederek; 947 yıl önce Malazgirt’te, 842 yıl önce Çivril Düzbel Geçidi’nde (Miryakefalon Savaşı), 104 yıl önce Çanakkale’de, 96 yıl önce Dumlupınar’da atalarından aldığı ruh ve feyizle büyük bir direniş göstererek 15 Temmuz menfur darbe girişimini bastırmıştır./
Bizler Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadığımız bu alçakça eylemleri bir kez daha nefretle kınarken, Cenab-ı Allah’tan bir daha buna benzer terör olaylarını milletimize yaşatmamasını niyaz ediyoruz. Bu vesileyle, aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten duygularımla kutlar, vatan müdafaası uğrunda gazadan çekinmeyen tüm gazilerimizi minnetle anarken bu uğurda hayatını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.
 
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ:
Başkan Örki, “Türk Milleti olarak zor süreçlerden, nice mücadelelerden, tarihe altın harflerle zaferlerimizi kazıyarak geldik. 15 Temmuz 2016 tarihi de Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını ispatladığı gündür” dedi.
 
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün üçüncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Türk Milleti’nin, milli iradenin birlikte sağlam duruşuyla hain kanlı darbe girişimi oyuncuları hedeflerine ulaşamamıştır” diyen Başkan Örki, mesajında, “Dün olduğu gibi, bugünde, yarında anı milli mücadele ruhuyla Türk Milleti’nin demokrasisine sahip çıkacaktır. Bir Millet düşünün tarihi zaferlerle dolu, bağımsızlık uğruna nice bedeller ödeyip, her şartta ve koşulda bağımsızlığına, bayrağına, vatanına sahip çıkmış. İşte bu Milletin adı, Türk Milleti’dir. Milletine, Devletine, Vatanına, Bayrağına sahip çıkan halkımız, ülkemiz içinde hain planlar kurarak, devletimize, demokrasimize karşı darbe girişimine kalkışanlara en güzel cevabı 15 Temmuz 2016 günü vermiştir. O gün tankların, silahların karşısında, helikopterlerin, füzelerin altında korkusuzca duran analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz, babalarımız imanıyla, inancıyla, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını ispatladığı gündür. O gün, Devlet, Millet el ele bir destan yazılmıştır. Milletimiz üzerine oyunlar hep oynanmış, bundan sonra da oynanacağı bilinmelidir. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, Türk Milletimizin iç ve dış düşmanlarına karşı duruşu her zaman nettir. 15 Temmuz günü de bu net duruşun bir sonucudur. Milletimiz terörde, darbede, işgal durumunda her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuştur, olmaya da devam edecektir. O karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında dik duruşlarıyla, cesaretleriyle yüreklerimizde ebedi yer etmiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz destanını hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız. Bu duygularla, Milletine, Devletine, Vatanına, Bayrağına sahip çıkma uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.
 
 
DENİZLİ TİCARET ODASI (DTO) BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türk Milleti’nin, birlik ve beraberliği ile istiklalinden ödün vermeyerek, 15 Temmuz gibi bir dönüm noktasından tarihi mal olan bir destanla çıktığını vurguladı. DTO Başkanı Erdoğan, “Allah’a şükürler olsun ki; milletimiz ihanet şebekesine karşı dik durdu. Canı pahasına milli değerlerini savundu. Cesareti ve feraseti ile bir büyük belayı, fitneyi durdurdu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, halkımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın kararlı duruşuyla, hain darbe girişimini savuşturdu. Kahraman milletimiz, demokrasimizin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi; tüm dünyaya ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez!’ mesajını verdi. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik… Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaştı. 2301 vatandaşımız ise gazi oldu. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise şükranla anıyoruz. Milletimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Çünkü, dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir.” dedi.
Türkiye’nin 15 Temmuz gibi büyük bir badire sonrasında hızla ve çok kısa bir sürede toparlandığını da hatırlatan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Ülke olarak, büyümede, istihdamda ve ihracatta durmadan yol almalı, yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artıracak işlere imza atmalıyız. Demokratik kazanımlarımızı daha da güçlendirerek, çok daha ileri noktalara taşımalıyız. Ancak birlikte hareket eder, hep birlikte ve elbirliğiyle çalışırsak, hepimiz için daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz! O nedenle, iş dünyası olarak, işvereninden emekçisine kadar ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışmalı, var gücümüzle Türkiye’yi daha da ileriye ve iyiye taşımalıyız. Biz, Türkiye’nin geleceğinin güzel olacağına dair umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye! Vatan milletin, irade milletin! 15 Temmuz’u asla unutmayacağız; unutturmayacağız!”
 
AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
 
Türk milleti’nin, 15 Temmuz'da binlerce yıllık tarihinde, defalarca yaptığı gibi kutsallarını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini gösterdiğini belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır” dedi.
 
“15 Temmuzda,  meydanlara koşan her vatan evladı, uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ölümsüzleştirmişlerdir” diyen Başkan Filiz; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:
 
“ Üzerimizde hain emelleri olan devletlerin maşası olan FETÖ’cü yapılanmalar, ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı yaratmak isteyerek bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine göz diktiler.  Fakat millet olarak el ele vererek bayrağımıza, devletimize ve vatanımıza sahip çıktık. O kara geceyi aydınlatan, vatanına sahip çıkan milletimiz oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir darbe direnişi başladı. Kahraman milletimiz,  FETÖ’cü hainlere karşı göğsünü kurşunlara siper ederek bu kalkışmaya izin vermedi.
 
O gece genci yaşlısı, kadını erkeği, Türkü, kürtü, lazı çerkezi, alevisi sünnisi el ele sırt sırta, omuz omuza vererek hep beraber gazaya yürüdü.
 
Onların tanklarına, toplarına, tüfeklerine karşı; Milletimizin Allah inancı, vatan aşkı ve iman dolu kalplerinden başka bir şeyleri yoktu. Düşman demir yığınları ile elde edeceği zafere öyle körü körüne inanmıştı ki her şeyi göze alan insanların üzerinden tankla geçecek kadar kan bürümüştü gözlerini.
 
Bizi bölmek kutuplaştırmak isteyen tüm güçler gördüler ki milletimiz gerçekten büyük ve asil bir millettir. Birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlü tutan bir Türkiye’de huzurun, istikrarın, kalkınmanın önünde hiçbir engel olamaz.
 
15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak, sadece şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.
 
Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler. İnşallah bu millet böyle bir tehlikeyi bir daha yaşamaz.
 
Milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı, uzun ömürler diliyorum.”
 
VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI İBRAHİM KASAPOĞLU
15 Temmuz 2016' da ABD/ FETÖ darbe girişimine karşı kazandığımız zaferin 3. Yıl dönümünü kutluyoruz. Bütün milletimize kutlu olsun. O gün bu zaferi Türk Ulusunun anti-emperyalist ve demokratik direnişi, Türk Ordusunun cumhuriyetine ve milletine bağlı komutanlarının dirayeti, Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Doğu Perinçek' in cesur öncülüğü, Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ve Türk Polisinin devletine bağlılığı sayesinde kazandık.
Fetullah Hareketi dini bir cemaat veya tarikat değildir. Bir terör örgütüdür. Hem de ABD gibi süper bir devletin, sadece Türkiye' de değil, bütün dünya ülkelerinde kullandığı bir casusluk örgütüdür, bir Gladyo örgütüdür. Türkiye, devlet içine yerleşen bu ABD/FETÖ Gladyosunu temizledikçe daha çok demokratikleşmekte ve bağımsızlaşmaktadır.
Efendileri ABD dünyada geriledikçe, PKK ve FETÖ gibi piyonların sonu yaklaşmaktadır. Türk Milleti bu terör örgütlerini temizleyecek barışa, huzura ve güvenliğe kavuşacaktır. Bu terör örgütlerinden umut bekleyen CHP, İYİP gibi partiler akıllarını başına almalıdır. Efendileri ABD S-400'lerde havlu atmıştır. Kuzey Suriye' de, Doğu Akdeniz' de, Kıbrıs' ta ve ekonomideki Türkiye' ye karşı ambargo ve tehditleri boştur. Artık Türkiye gerçek dostlarını bulmuş ve Avrasya'daki onurlu yerine yerleşmeye başlamıştır. ABD ve piyonlarından destek ve umut bekleyen siyasi kuvvetler, bütün dünyada çöküşe giden bu güçlerin başarısızlığını ve hazin sonunu paylaşmak zorunda kalırlar.
Türkiye önümüzdeki dönemde hem iç ve dış terörü temizleyerek, Vatan Bütünlüğünü sağlayacak, barışa ve huzura ulaşacak, hem de bir Üretim Devrimiyle krizi yenerek refaha kavuşacaktır.
 
AK PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI UĞUR GÖKBEL:
AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, 15 Temmuz’un milletin iradesine canı pahasına sahip çıktığı gün olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, “Milletimiz o karanlık gecede öyle bir mesaj vermiştir ki; düşmanımız da, dostumuz da Türk halkının demokrasiye olan sevdasına tanık olmuştur. Türkiye’nin emperyalizmin yazdığı senaryoların figüranı olmayacağını, asla boyun eğmeyeceğini tüm dünya görmüştür” dedi.
 
AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
15 Temmuz 2016’da devlet içinde yuvalanan hain yapının harekete geçirildiğini belirten İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Kendilerince doğru zamanın geldiğini düşünerek ihanete giriştiler. Yüzlerce insanımızı, polisimizi şehit ettiler. Milli iradenin tecelli mercii olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Bu eylemleri dahi demokrasiye olan tahammülsüzlüklerinin göstergesidir. Onları maşa olarak kullanan ağababaları, Türkiye’den gelecek müjdeli haberi beklemeye koyuldular. Ancak hesap etmedikleri bir şey vardı. Türk Milleti sokaklara inerek, iradesine sahip çıkmak için canı pahasına bir duruş gösterdi. O gece ve sonrasında sokaklarda, meydanlarda destan yazıldı. Hevesleri kursaklarında kaldı. Milletimiz, Türkiye üzerine emelleri olan dış güçlerin ve onların içerideki işbirlikçileri olan hain çetesine fırsat vermedi” dedi.
15 Temmuz’daki kahramanca duruşuyla Türk Milleti’nin dünyaya önemli bir mesaj verdiğini ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Milletimiz o karanlık gecede öyle bir mesaj vermiştir ki; düşmanımız da, dostumuz da Türk halkının demokrasiye olan sevdasına tanık olmuştur. Türkiye’nin emperyalizmin yazdığı senaryoların figüranı olmayacağını, asla boyun eğmeyeceğini tüm dünya görmüştür. Emperyalist güçler, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde olduğu gibi istedikleri zaman Türkiye üzerinde ameliyat yapamayacaklarını görmüşlerdir. Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, işlerine gelmese de kabul etmek zorunda kalmışlardır. Bölgede ve dünyada içinde ülkemizin olmadığı planlar yapamayacaklarını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni biçtikleri rolleri oynamaya mecbur bırakamayacaklarını anlamışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize ve o karanlık gece ile devamında meydanlarda sabahlayarak demokrasiye sahip çıkan kahraman milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
AK PARTİ DENİZLİ İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI GÖKHAN AKBULUT:
 
15 Temmuz 2016 Cuma akşamı yaşadığımız hadisenin ardından tam 3 yıl geçti. Bu süreçte Türkiye'mizin yıkılmasını, parçalanmasını, teklemesini bekleyen güçlere milletimiz ölürsem şehit, kalırsam gazi şiarıyla tanklara karşı yürüyerek, tekbir nidalarıyla arşı titreterek Türkiye'de cuntalar döneminin mazi olduğunu hatırlattı.
Büyük Türkiye, güçlü Türkiye hedeflerimizden ve bu hareketin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ihanetin ve zaferin bir arada yaşandığı o gecede kendi selasına koşan Türk milleti iradesine, bağımsızlığına, istiklaline ve istikbaline bir kez daha ezan için, bayrak için, vatan için, Kur'an için, Allah için canı pahasına sahip çıktı.
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine yuvalanmış küçük bir azınlık grup tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde Fetullahçı Terör Örgütü ve maşaları paralel yapının hevesleri kursağında kaldı. Türkiye’nin emperyalizmin yazdığı senaryoların figüranı olmayacağını, asla boyun eğmeyeceğini tüm Dünya'ya bir kez daha gösterdik. Emperyalist güçlerin, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde olduğu gibi istedikleri zaman Türkiye üzerinden ameliyat yapamayacaklarını kendilerine gösterdik.
Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını hatırlatarak bölgede ve Dünya'da içinde ülkemizin olmadığı planlar yapamayacaklarını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni biçtikleri rolleri oynamaya mecbur bırakamayacaklarını anlamışlardır.
"Yanar yüreğimiz, bağrımız sızı, önden koştu nice kınalı kuzu
Ömer Halisdemir, 15 Temmuz'u unutursak kanımız kurusun usta!"
Bu duygu ve düşüncelerle 2193 gazimize tekrardan Allah'tan şifalar diliyorum, 250 şehidimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Türkiye ve halkı bu ihaneti unutmayacaktır!
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku