Gündem:
banner175
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun
ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
Bazı günler vardır unutulmaz, bazı zamanlar vardır anlatılmaz ve bazı zaferler vardır ki tarih sayfalarına sağmaz. İşte bugün, şanlı tarihimizin bir güneş gibi parladığı Cumhuriyetimizin can suyu, Kurtuluş Savaşı'mızın baş tacı büyük zaferimiz “30 Ağustos Zafer Bayramı”nın 99. yıl dönümünü milletçe kutlamanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.

Bugün, tarihi büyük kahramanlıklarla dolu Aziz milletimiz: “Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kazandığı bu kutlu zaferle, ülkemizin ilelebet hür ve bağımsız olmasının yolunu açmıştır.

Bu zafer, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece milletimizin varlığından, birliğinden ve bağımsızlığından asla ödün vermeden, birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir güce fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.

Çok iyi bilinmelidir ki; dünya var oldukça Türk Milleti; geçmişinden aldığı bu güç ve ilhamla bu kutsal vatanı daha aydınlık, daha müreffeh yarınlara taşıyacak olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilelebet yüceltmeye devam edecektir.
Bugün, bu cennet vatanın emanetçisi olarak bizlere düşen görev; dört bir yanı kahraman şehitlerimizin kanıyla sulanmış ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımızı ve Cumhuriyetimizi korumak ve bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle, bu zaferi bizlere armağan eden Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve kanlarıyla bu toprakları sulayarak vatan yapan Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”

ŞAHİN TİN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
 “Büyük Zafer’in 99. yıldönümünü idrak ediyoruz. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.
Yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük bir zafere imza atan asil milletimiz Başkomutanının liderliğinde ortaya koyduğu mücadelenin eseri olarak şanlı tarihimize adını altın harflerle yazmıştır. Türk Milleti tarih boyunca esarete asla boyun eğmedi, kendisine yönelen saldırıları ve tüm kuşatmaları cesareti ve üstün vatan aşkıyla kırmayı başardı. Gelişmiş, güçlü, güvenli ve müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek için kararlıyız. Ülkemizin çıkarlarına yönelen tehdit ve saldırıları bertaraf ederek hep daha ileriye, daha güzele ve daha mükemmele doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin bu güçlü yürüyüşünü durdurmaya, sekteye uğratmaya kimsenin gücü yetmeyecek. 
Asil milletimiz, istiklal ve istikbalimiz için her türlü mücadeleyi vermekten asla geri durmadı, taviz vermedi. Aksine ‘biz mücadeleden kaçmayız’ diyerek canı pahasına değerlerini ve vatan topraklarını savundu. Milletimizin vatan aşkı tüm tuzakları bozmayı başardı. Milli Şairimizin dediği gibi garbın afakını çelik zırhlı duvarlar sarsa bile kahraman milletimiz iman dolu göğsüyle hepsini yerle yeksan etti. Şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek topraklarda bize düşen görev, daha çok çalışmak, Türkiye’yi daha güçlü kılmak, büyütmek ve gelecek nesillere müreffeh Türkiye emanet etmektir. Birbirimize sıkı sıkıya sahip çıkarak Türkiye’nin aşamayacağı engel yok.

Türkiye’nin kazandığı her zafer, bir sonraki zaferin habercisidir. Çanakkale’yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan ve 15 Temmuz’da iradesine sahip çıkarak darbe zihniyetine geçit vermeyen aziz milletimiz, her türlü zorluğu aşacak irade ve kararlılığa her daim sahiptir. Yaşanılan tüm badirelere rağmen her alanda başarılı işlere imza atan ülkemiz, yeni hedeflere doğru sağlam ve emin adımlarla ilerleyişini sürdürmektedir. Bu kutlu günümüz vesilesiyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadelenin kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Ortaçağ karanlığına gömülmeye rıza göstermeyen, çağdışı uygulamalara giden icraatlere geçit vermeyecek olan bu millet zorlukların üstesinden gelecek, onurlu ve gururlu direniş ruhunu gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin büyük bir zaferle taçlandığı, tarihe silinmeyecek izler bırakan 30 Ağustos zaferinin 99. yıldönümünde haklı bir gururu yaşıyoruz. Emperyalist işgal karşısında inançla, azimle, kararlılıkla duran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurtuluş kahramanlarımızı minnetle, özlemle anıyoruz. 
İşgal karşısında direnişin, emperyalist güçlerin saldırıları karşısında mücadelenin tarihini yazan Kuvayı Milliye ruhu, bizleri bugünlere taşıdı. Yolumuzu aydınlatan dirence ve kararlılıkla, tam bağımsız bir ülke için varını yoğunu, canlarını ortaya koyan kahramanlarımızın emaneti ülkemize sahip çıkıyoruz. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe yürürken Atatürk ilkeleri ışığında, bağımsızlık ve özgürlük tutkumuzdan vazgeçmeden bizlere emanet edilen bu ülke için yılmadan yorulmadan çalışmayı ve mücadeleyi sürdürüyoruz.
Dünyada yaşanan gelişmelere, Taliban’ın Afganistan’da yarattığı baskı ve zulme, iç savaş ve göçlerle sarsılan ülkelere, Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkarları uğruna karanlığa sürüklemek isteyen zihniyetin Türkiye’yi getirdiği noktaya baktığımızda; başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün işgale karşı verdiği eşsiz mücadele ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Tarihlerini bilmeyenlerin, Atatürk’ün adını ağzına almaktan çekinenlerin, her fırsatta her milli günümüzde ve bayramımızda kafalarını kuma gömenlerin yanısıra Atatürk’ü ve ilkelerini hedef alan açıklamalar yapan hadsizlerin bilmesi gereken şudur ki; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak bizler, biat edenlerin değil tam bağımsızlık mücadelesi verenlerin evlatlarıyız. Cumhuriyetin kazanımlarının sonuna dek arkasındayız. Ortaçağ karanlığına gömülmeye rıza göstermeyen, çağdışı uygulamalara giden icraatlere geçit vermeyecek olan bu millet zorlukların üstesinden gelecek, onurlu ve gururlu direniş ruhunu gelecek nesillere aktarmaya devam edecek. 

30 Ağustos’ta işgale boyun eğmeyen o büyük ruh bağımsızlık için tarihe hiç silinmeyecek bir not düştü. Onurumuz ve gururumuzdur. Büyük Zafer'in 99. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki şanlı ordumuz, her türlü imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin azmi ve inancı ile dünya tarihine altın harflerle geçecek bir zafere imza atmıştır. Aziz milletimiz bu zafer ile hiçbir koşulda esareti ve işgali kabul etmeyeceğini, özgürlüğü ve istikbali için tek vücut olarak kanının son damlasına dek mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

 Sultan Alparslan’ın 1071 Malazgirt Zaferi'nden yüzlerce yıl sonra Büyük Taarruz da yine bir Ağustos ayında muhteşem bir zaferle sonuçlanmıştır. Türk milletinin zaferlerle sonuçlandırdığı Otlukbeli Savaşı, Çaldıran Savaşı, Mercidabık Zaferi, Mohaç Zaferi ve Sakarya Meydan Muharebesi de yine Ağustos ayında yaşanmıştır.

Haklı ve onurlu mücadelesi ile ezilen uluslara örnek olan aziz milletimiz vatanını, bayrağını ilelebet korumaya devam edecektir. Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna can veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
 “Bugün, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir azim ve türlü fedakârlıklarla kazandığı istiklal mücadelesini, tüm dünyaya şanlı bir zafer ile ilan ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü. Bu şanlı zaferi, yine ilk günkü gurur, heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman milletimiz, 26 Ağustos tarihinde başlayan ve 30 Ağustos 1922’de şanlı bir zafer ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile asırlardır hür yaşamış bir milletin kenetlendiğinde karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha ispatlamıştır. Bu zafer, birlik ve beraberlik ruhuyla bir amaç doğrultusunda hareket ettiğimiz sürece millet olarak olmaz denileni oldurduğumuzun bir göstergesidir. 

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, atalarımızın bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak; ürettiği yerli ve milli teknolojiler ile dünyada söz sahibi olmak; bilimde, sanayide, sağlıkta, eğitimde, sanatta, sporda ve diğer tüm alanlarda milletçe elde ettiğimiz başarıları bir üst seviyeye çıkarmak için, üretme ve bilimin ışığında hayata rehber olma gayretimiz devam etmektedir. 

İnanıyorum ki, gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimiz, şanlı tarihi boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmeyi, bundan sonra da sağlayacak, tarihinden aldığı güç ile her türlü badireyi aşacak ve Ülkemiz bilimi rehber edinen, araştıran ve üreten gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
 “Türk Milleti esaret altına alınamaz. Türk Milleti, tarih boyunca kendisini boyunduruk altına almak isteyen düşmanlarına her zaman gereken dersi vermiştir ve tarihte bunun sayısız örnekleri mevcuttur. 30 Ağustos 1922 tarihi de tüm dünyaya Türk Ulusu’nun büyüklüğünü gösterdiğimiz en önemli zaferlerdendir. Öylesine büyüktür ki, Türkiye’nin geleceği uğruna binlerce şehidin verildiği, milli birlik, beraberlik duygusuyla bağımsızlık meşalesinin sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Vatanımızın bölünmez birliği ve beraberliği uğruna edilen bu büyük mücadelenin 99.yılında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kahraman komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımızı bağımsızlığa ulaştırmak adına canlarını hiçe sayan tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
“Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı büyük zaferin 99. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşamaktayız.
Türk milletimizin büyük fedakârlıklarla kazandığı istiklâl mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz, tarihe altın harflerle yazılan büyük zafer ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milletimiz, bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin azminin, vatan ve millet sevgisinin, kahramanlığın, birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Bu zafer; imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletimizle kenetlenerek gösterdiği büyük zaferdir.
Bugün bizlere düşen görev ise tüm zorluklara rağmen kazanılan zaferin ardından kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve Ülkemizi her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Zafer'in 99. yılında, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

ADNAN DEMİRDÖĞER (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“26 Ağustos 1922 tarihinde başlayarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadeleleri sonucunda; 30 Ağustos 1922 tarihinde zor şartlarda kutsal vatan topraklarımızı büyük bir zaferle düşman işgalinden kurtaran Büyük Taarruz, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur.

30 Ağustos 1922 tarihindeki büyük zaferimiz, milletimizin hangi şartlarda olursa olsun özgürlük ve bağımsızlığı için milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyeceğini, yokluk içinde dahi geleceği konusunda ne kadar kararlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin misak-ı milli sınırları içinde bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya gösterdiği, tarihe adını altın harflerle yazdırdığı şanlı bir zaferdir. Bugün bizler de, vatanımızın özgürlüğü ve bağımsızlığı için, aynı azim ve direnç ile, din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeksizin, omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde aynı yolda yürümeye devam ediyoruz.

Ulusumuzun kurtuluş sembolü 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlar, bağımsızlık mücadelemizde destan yazan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu destanın her bir kahramanını minnet ve saygıyla anıyoruz.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Türk Milleti’nin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferinin 99. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu bugün bir kez daha yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletine giden yolda büyük bir dönüm noktası olan bu büyük zafer, milletimizin en çaresiz zamanlarda bile en büyük güçlükleri aşabileceğinin göstergesi olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. 
Asırlardır hür yaşayan ve şanlı tarihi zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığına göz dikenlere karşı, yokluklara rağmen azimle, inançla, birlik ve beraberlik içinde yekvücut olarak toprağını nasıl müdafaa ettiğinin canlı bir örneği olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile milletimiz, vatan topraklarının asla işgal edilemeyeceğini, ezanların asla dindirilemeyeceğini, bayrağın göklerden asla indirilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır.

Aziz milletimiz "Tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet” ilkesiyle, dün Çanakkale'de, İstiklal Harbinde olduğu gibi bu gün de  Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik saldırılara karşı geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama, azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Bu büyük zafer, Ulusumuzun önce kurtuluş ve bağımsızlık getirmiş, ardından da demokrasi ve Cumhuriyetle taçlanmıştır. Bu Büyük Zafer aynı zamanda dünya üzerindeki tüm mazlum milletler için de büyük bir umut ışığı olmuştur.

Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu her güzelliğe sonuna kadar sahip çıkmalı ve korumalıyız. Cumhuriyetimizi ve demokrasiyi daha ileri noktalara taşımak için 30 Ağustos Zaferi’nin kazanılmasına neden olan etkenleri hiçbir zaman unutmamalıyız. 98 yıl önce kazanılan Büyük Zafer’den bir yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kısa süre içinde sanayide, ekonomide, eğitimde, sağlıkta ve yaşamın pek çok alanında önemli başarılara imza atmıştır.

99 yıl önce bugün atalarımızın canla başla mücadele ederek müdafaa ettiği bu toprakları ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak, başta geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz olmak üzere tüm toplumun en başta gelen görevidir. Büyük Zafer’in hangi zor şartlarda ve nasıl kazanıldığı çok iyi bilinmeli ve asla unutulmamalıdır. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve Zafer Bayramı’nı bizlere armağan eden kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ)
 “Türk Ulusunun; vatan, bayrak aşkıyla 7 düvele karşı duruşunun simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu topraklar üzerinde bayrağımızın ebediyen dalgalanacağının,  milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin sonsuza denk yanacağının göstergesidir. Milletimizin, Zafer Bayramı kutlu olsun.

Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. 30 Ağustos, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Türk Ulusunun; vatan, bayrak aşkıyla 7 düvele karşı duruşunun simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu topraklar üzerinde bayrağımızın ebediyen dalgalanacağının, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin sonsuza denk yanacağının göstergesidir. Baş Kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dehasının ve bir milletin uyanışının dünyaya aktarıldığı destansı bir zaferdir. Milletimiz bağımsızlığı, istiklal ve istikbali için kanının son damlasına kadar mücadele etmeye 99 yıl önce olduğu gibi bugünde hazırdır.

Cephede Mehmetçik, cephanesiz, aç, susuz, uykusuz, süngüsüyle dahi olsa azmi sayesinde bu başarıyı elde etmiştir. Aziz milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan Büyük Taarruz Zaferi’nin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, milletimizin Zafer Bayramını içtenlikle kutlarım.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
 “30 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz ile elde edilen Zafer Bayramı, milletçe gururlandığımız şanlı bir gün olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Milletimiz kendisine dayatılmaya çalışılan esareti reddetmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde onurlu bir kurtuluş mücadelesini birlik ve beraberlik içerisinde vermiş, ezelden beri süregelen bağımsızlık ruhunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Vatanımızı bölmeye çalışan her türlü girişimin sonuçsuz kalacağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile bir kez daha ispatlanmıştır.

Bu duygularla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
 “Türk Milleti’nin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taaruz, milletimizin bağımsızlığından ve vatanınından asla vazgeçmeyeceğinin en net ifadesidir. Tarihi şanlı zafer ve kahramanlıklarla dolu olan Milletimiz, zor şartlar altında destan yazarak Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalmasını sağlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve milletimizin göstermiş olduğu eşsiz mücadele daima gurur kaynağımız olacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99. yıldönümünü kutluyor, bu cennet vatanı bizlere armağan eden başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

HAMDİ HELVACILAR (MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Bugün büyük taarruzun 99. yıldönümüdür. 26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz.

Bugünün tarihe şan veren bir anlamı vardır. Bugünün heybeti toprağa, denize ve göğe sığmayacak kadardır. Çünkü bugün, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusumuz Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş savaşını kazandığı, Sevr Antlaşmasını parçaladığı, Lozan Barışını sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür.

Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kanları ve canları gökteki ay yıldız ile meydana gelen şanlı gururlu Türk Bayrağımızın yanına başka bir bayrak koymayı düşünenler biliniz ki: Atalarımızdan bize teslim edilen bu emanetin namusu ve şerefi bugüne kadar göklerden hiç inmeyerek korunmuştur. Bundan sonrada kanımızın son damlasına kadar da koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

İşte bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı duyguları ile anarken; biz Muharip Gaziler olarak tüm dünyaya ve bu gerçekleri unutanlara sesleniyoruz: “Şanlı türk bayrağımız dünya döndükçe şerefle dalgalanacaktır. Türklük, onur ve gurur kaynağımızdır. Ne mutlu türküm diyene.”








 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku