Gündem:
banner175
ABD'de yargılanan Denizlili Erdal Kuyumcu konuştu
ABD’de yaptığı iş nedenile FBI ajanlarının baskınıyla gözaltına alınan ve bir yıl tutuklu kaldıktan 3 yıl 9 ay hapis cezası alarak elektronik kelepçeyle yaşayan Denizlili Erdal Kuyumcu, dava sonrası ilk kez konuştu.
 
Amerika’nın Sesi’nden Can Kamiloğlu’na röportaj veren Kuyumcu, olmayan ve işlenmemiş bir suçu kabullenmek zorunda kaldığını söyledi.
 
Kuyumcu, röportajın ilgili bölümünde, “Beni Sarraf davasının kurbanı yaptılar. Bana verdikleri maksimum cezayla, Sarraf davasında yargılananlara göz dağı verildiğini düşünüyor. Bir yıla yakın hep ertelenen hükmüm Sarraf davasının iddianamesinin genişlemesinden bir gün sonrasında verildi. Beni Sarraf davasının kurbanı yaptılar açık açık. Bana verdikleri maksimum cezayla Sarraf davasında yargılananlara göz dağı verildiğini düşünüyorum. Bir yıla yakın hep karar mahkemem hep bir sebepten dolayı ertelendi. Ek delil duruşmaları konuldu. Bu kararlar her alındığında, Rıza Sarraf davasında bir gelişme oluyordu. Hep yakın tarihler. New York şehrinde İran ambargosunu delmekle suçlanan üç Türk. Aynı şehrin kolluk güçleri soruşturmanın başında. Mahkeme sunulan belgelerde, savcılar sürekli bu davanın emsal teşkil etmesi gerektiği söylüyorlardı. Kime ne emsal teşkil edeceği sonunda anlaşıldı. Ben kendi davamın Rıza Sarraf davasıyla kıyaslanmasından rahatsız oluyordum. Bazı medya kuruluşların direkt Rıza Sarraf davasını yazamadıkları için benim davam üzerimden Rıza Sarraf davası üzerine yorum yapılmasından rahatsız oluyordum. Ama davanın hakimi, Rıza Sarraf’ın kefaletini reddederken benim davamı örneklerden biri olarak gösterdi. Bu belgelerde var. İran’ın hala nükleer silah üretmek için çabalarını vurguladığı bölümde benim davamı bu suça emsal olarak gösterdi hakim Berman. Şimdi düşündükçe bağlantıyı çözüp aklımı kaçıracak gibi oluyorum” dedi.
 
Röportajın tamamını okumak için linki tıklayın: https://www.amerikaninsesi.com/a/sarraf-davasinin-kurbani-oldum/4091724.html
 
(Fotoğraf: Can Kamiloğlu / VOA)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku