Gündem:
banner175
Acil durumlarda EGS yoğun bakım alanı olacak

İl Pandemi Kurulu Vali Hasan Karahan’ın başkanlığında toplandı. Toplantıya 11. Komando Tugay Komutan Vekili Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz başta olmak üzere ilgili kurumların yöneticileri katıldı.
 
Uzun süren toplantıda alınan kararlar Denizli Valiliği tarafından açıklandı.
 
TERHİS OLAN ASKERLERLE İLGİLİ DÜZENLEME
Pandemi Kurulu, terhis olan askerlere ilişkin seyahat kararı aldı. Terhis olan askerlerin evrakları birlikleri tarafından hazırlanarak İl Seyahat Kurulu’na bildirilecek, çocuklarını özel araçlarıyla almak isteyen ailelere de, izinli gelmeleri ve kısa sürede dönmeleri kaydıyla izin verilecek.
 
EMEKLİ MAAŞLARI EVDE ÖDENECEK
İl Pandemi Kurulu, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan, bu nedenle de sokağa çıkmaları kısıtlananların emekli maaşlarının ödenmesine de düzenleme getirdi. Maaşların ödendiği banka şubelerinde yaşanan yoğunluğu dikkate alan İl Pandemi Kurulu, bu kişilerin maaşlarının İlçe Sosyal Vefa Grupları tarafından evlerde ödenmesini kararlaştırdı.
 
MASKESİZ GİRİLMEYECEK
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı Genelge gereğince il ve ilçelerde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşların ve çalışanların maske ile girmeleri kararını da masaya yatıran Pendemi Kurulu, bu kuralın titizlikle uygulanması için zabıtalar tarafından gerekli denetimlerin yapılması kararını verdi. Ayrıca, pazar yerlerinde oluşan yoğunluk da ilgili belediyeler tarafından kontrol altında tutulacak.
 
İl Pandemi Kurulu, ihtiyaç bulunan maske ve tulum gibi sağlık ekipmanlarının belirlenmesi ve temini görevini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne verirken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de bünyesindeki öğrenci yurtlarının da ihtiyaç halinde karantina bölgesi olarak hazırlanacak.
 
EGS YOĞUN BAKIM ALANI OLACAK
İl Pandemi Kurulu, EGS Kongre ve Kültür Merkezi için de önemli bir karar aldı. Olası bir acil durum için EGS Park Fuar alanının yoğun bakım yapılabilecek şekilde düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne görev verildi.
 
CEZAEVLERİNDEN TAHLİYELER VE İZİNLER
İl Pandemi Kurulu, cezaevlerinden tahliye olanlar ve izinli çıkacaklar için de kararlar aldı. Buna göre, hükümlülerin cezaevi önlerinde yoğunluk oluşturmalarına izin verilmeyecek, tahliye olacak ve izne ayrılacak hükümlülerin şehir merkezine nakillerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüslerince sosyal mesafe dikkate alınarak sağlanacak.

 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku