Gündem:
banner175
Acil hatlar için tek numara ve asılsız ihbara sıkı önlem
Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, 2009 yılında başlayan tüm acil numaraların tek hatta toplanması çalışmasının tamamlandığını duyurdu. Denizli Valiliği ile yapılan açıklamada, 110 yangın ihbar, 155 polis, 156 jandarma ve 177 orman yangını ihbar hatlarının da sisteme dahil edildiğini bildirdi.
 
Açıklamada sistemin nasıl çalışacağı şöyle açıklandı:
Sisteme gelen tüm acil çağrılar (emniyet, asayiş, yangın, sağlık, kurtarma vb.) ortak çağrı alıcı personeller tarafından karşılanır ve çağrı alıcı acil durumunuzun ne olduğunu sorgular, çağrı merkezi ekranında çıkan adresinizi teyit eder ve sizi ilgili kurum operatörlerine (çağrı yönlendirici) en kısa sürede aktarır.
 
BİRDEN FAZLA KURUM TEK NUMARADA
Çağrı yönlendirici tarafından size gerekli yardım ulaştırılır. 112 numarası arandığında birden fazla kuruma aynı anda ulaşıldığı için kurumları tek tek aramaya gerek kalmadan vatandaşa ulaşmak çok daha hızlı olur ve gereken müdahale de vakit geçirmeden yapılır.
 
ASILSIZ İHBAR
Sistemin diğer avantajı da arayanın konum bilgisinin sabit hatlar için tam olarak, GSM operatörleri için bölgesel olarak görünebilmesidir. Bu durumda adres teyidiyle birlikte kurumların ulaşma süreleri de kısalmaktadır. Ayrıca arayanın telefon numaralarının ve IMEİ numaralarının otomatik görülmesi ile asılsız ihbarlara da işlem yapılabilmektedir.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku