Gündem:
banner175
AGD'den Kudüs ve Mescid-i Aksa seminerleri
Kudüs’e ziyarette bulunmuş olan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatipler Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı ve İstanbul’da  Avukatlık yapan  Muhammet Fatih Vural’ın sunumlarıyla Denizli’deki Liselerde  devam eden seminerlerde “Liseli gençler ilk kıblesiyle tanışıyor” projesi kapsamında Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın önemi Liseli gençlere anlatılıyor.
 
Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatipler Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı, Lise Öğrencilerine karşı yaptığı konuşmada şunları aktardı; Mescid-i Aksa müslümanların ilk kıblesidir. Peygamberimiz ve arkadaşları 15 yıl boyunca yönlerini Mescid-i Aksa’ya kudüs’e doğru namaz kılmışlardır. Yani Mescid-i Aksa İslam’ın ilk kıblesidir.  Kudüs ve Mescid-i Aksa Peygamberimizin bizlere emanetidir. Kudüs, tarihi boyunca Hristiyanlık, Yahudilik ve İslamiyetin başşehirlerinden biri olmuştur. Hz İsa, Hz Musa, Hz Davut, Hz Süleyman bu şehirde bulunmuş ve bu şehirde yaşamıştır. Yani bu şehir peygamberler şehri ve dünyanın merkezidir.  Dinimiz için çok önemli ve gözde şehirdir. Bu kutsal belde Hz Ömer’in, Selahaddin Eyyübi’nin ve Osmanlı’nın himayesinde İslam şehri olunca huzur,adalet ve barış hakim olmuştur. Ne zaman Kudüs Haçlılar’ın işgaline uğramış o zaman gözyaşı ve hüzün hakim olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman, Sultan 4.Murat, Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve 2. Abdülhamit Han Kudüs şehri için pek çok hizmette bulunmuştur.  Nasıl ki Ecdadımız Kudüs’ü Mescid-i Aksamızı bir Peygamber emaneti olarak muhafaza etmiş koruyup kollamışsa bizlerde çalışarak projeler üreterek ecdadımızın emanetini korumalıyız dedi.
 
Avukat Muhammet Fatih Vural İse Liseli Gençlere karşı yaptığı sunumda; Kudüs’ün İslam şehri olduğunu aynı zamanda tüm semavi dinlere özgürce ibadet etme imkanı sunduğunu vurgulayarak, bu gün Mescid-i Aksada İsrail yönetiminin hukuksuz uygulamaları sonucu bir çok Filistinlinin ayrımcılığa maruz kaldığını söyledi. Liselerdeki heyecanlı gençliğin Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkması gerektiğinin önemini hatırlatan Vural, Mescid-i Aksanın özgürlüğü Liseli gençlerin derslerine verdikleri önemle doğru orantılıdır dedi.
 
Seminer sonrası Kudüs’le alaklı izlenimini paylaşan bir Lise Öğrencisi, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile alakalı yapılan bu çalışma ile Kudüs’ün ne kadar önemli olduğunu kavradık. Konfransta Kudüs’ün İstanbul kadar önemli olduğunu gördüm. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
 
Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Ekrem Çetin ise, Bizim bu seminerleri yapmamızdaki amaç milli ve manevi değerlerimizin ışığında gençlerimizin zihinlerinde Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Bizler Anadolu Gençlik olarak Denizli’mizde planlamış olduğumuz tüm Liselere ulaşarak nefesimizin yettiğince gençliğimizi aydınlatmaya devam edeceğiz. Derdimiz Kudüs’e sevdalı bir nesil yetiştirmektir dedi.
Seminer sonunda öğrencilere Kudüs’le ilgili kitapçıklar dağıtıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Furkan 6 yıl önce

maşAllah anadolu gençlik derneğinin çalışmaları takdire şayan. selam olsun kudüs sevdalısı yiğitlere.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku