Gündem:
banner175
AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız'a Meclis'te önemli görev
AKPM Türk Grubu üyelerinin katılımıyla CHP’li Ahmet Ünal Çeviköz’ün geçici başkanlığında yapılan seçimde üyelerin oy birliğiyle AKPM Türk Grubuna başkan seçilen Yıldız, tüm üyelere ayrı ayrı teşekkür etti. Avrupa ile ilişkiler noktasında köprü görevi gören Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde, Türkiye’nin en iyi şekilde temsil edileceğini belirten Yıldız, önceki dönem başkan ve üyelerine değerli çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti.
 
Yıldız, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin meclislerinden seçilen milletvekillerinin yer aldığı parlamentodur. Üye ülkelerdeki demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin temel değerlerini tesis etmeyi amaçlayan AKPM’ye Türkiye, 1949 yılında kurucu üye olarak dâhil olmuştur. Günümüzde üye ülke parlamentolarından seçilen 324 asil, 324 yedek üyeden oluşmaktadır. Her ülke için ayrılan üye sayısı o ülkenin nüfusuyla doğru orantılıdır. Türkiye'den de 18 asil, 18 yedek üye Milletvekilimizden oluşan heyetimiz AKPM çalışmalarına katılmaktadır” dedi.
 
2018 yılında milletvekili seçilen Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanlığı’nın yanında NATO-PA Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarını aktif olarak sürdürüyor.
 
Dışişleri Bakanlığında merkez görevleri çerçevesinde Ortadoğu, istihbarat, Irak, konsolosluk ve protokol konularından sorumlu birimlerde çalışan Yıldız, yurtdışında ise farklı ülkelerde ateşe, başkonsolos, müsteşar ve büyükelçi olarak önemli görevlerde hizmet verdi. 2014 yılında Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’na, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından ise Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirildi, 2016 yılında ise Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku