Gündem:
banner175
Ak Parti İl Başkanı Güngör: Hem küçük esnafımız hem de çiftçilerimiz 5 yıl daha erken emekli olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sosyal medya hesabından duyurduğu, "Buradan kuaför, manav, bakkal, tesisatçı manavcı gibi küçük esnafımıza da bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız bu çalışmadan 1 milyon küçük esnafımız yararlanacak." ifadelerine Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, açıklık getirdi. Yapılacak düzenleme ile başta Bağ-Kur'lu esnaf olmak üzere ve çiftçileri de kapsayacağını belirten Başkan Güngör, "SSK'lı çalışanlar Bağ-Kur'lu çalışan arasında 1800 gün yani 5 yıllık süre farkı kaldırılarak emeklilik için gerekli prim süresi eşitlenecek. Prim düzenlemesiyle erken emeklilik imkânının yanı sıra yüzde 20 daha yüksek emekli aylığı almak mümkün hale gelecek. Böylece 5 yıl daha erken emeklilik imkânı doğacak. Prim uçurumunu kapatacak yasal düzenlemeyle emekliler arasında hem gelir hem de aylık bağlanma süresinde eşitlik sağlanacak.
Yapılacak düzenlemeyle çiftçilerin emekliliği için gerekli prim gün sayısı da SSK'lı çalışanlarla eşitlenecek. Çiftçilerimiz bu sayede 9 bin gün yerine 7 bin 200 günle emekli olabilecek" müjdesini paylaştı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bugüne dek her kesime sayısız müjde ve kolaylıklar sağlandığını söyleyen Başkan Güngör, "Bizler her zaman esnafımızın, çiftçimizin, çalışanlarımızın, emeklilerimizin, sanayicilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan EYT gibi çok önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçireceğimizi paylaştı. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku