Gündem:
banner175
Başkan Zolan: Denizli'yi çok daha ilerilere götüreceğiz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AHaber’in Ajans programına canlı yayında katıldı. Denizli’nin şehirleşmesinden, yatırımlarından trafiğinden turizmine kadar pek çok konuyu değerlendiren Başkan Zolan; “Şimdi sırada Denizli’yi dünya şehri dendiği zaman baş sıraya çıkarmak var” dedi.
 
İşte Başkan Zolan’ın canlı yayındaki açıklamalarının önemli bölümleri:
 
DENİZLİ ÖZEL BİR ŞEHİR
Denizlimiz çok özel bir şehir. Pamukkale başta tarih ve turizm anlamında. Denizli çalışan ve üreten insanların olduğu bir şehir. Denizli üreten bir şehir. Birçok alanda, özellikle ihracat üzerine çalışan 170 ülkeye ihracat yapan bir şehir. Tarımda Türkiye’de ilk üçte ürünleri olan bir şehir. Biz de bu imkanları ortaya çıkarmak, ve daha da güzel olmasını sağlamak için çalışıyoruz.
 
DENİZLİ’DE VÜCUT BULDU
Şehircilik anlamında da 2004’ten sonra başlayan yerel yönetimlerin yeni yürüyüşü Ak Partimizin yürüyüşüyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da gösterdiği belediyecilik ve hizmetkarlık anlayışı Denizli’de vücut buldu.  Ve Denizlimiz, güzel insanımıza uygun hale geldi. Denizli’de yeşil alan kişi başına 14 metrekare düşer. Avrupa standarda 8 metrekaredir.
 
ALTYAPIYI YENİLEDİK
Altyapıyı baştan aşağıya yeniledik. Kanalizasyon, içme suyu ve yağmursuyu hatlarını baştan aşağıya yaptık. Bugün Denizli, en temiz suya sahip, çeşmeden akan suyu güvenle tüketebiliyoruz. Damacana suyundan kat kat temiz olan suyu şebekeden insanımıza ulaştırıyoruz. Altyapı bir belediye başkanı için zordur ama şehir için çok çok önemlidir. Çünkü o kentin damarıdır. Altyapı çok zor oldu, toz çamur… Vatandaşlarımıza zor zamanlar yaşattık ama çok şükür tamamladık.
 
SPOR YATIRIMLARI
Spor alanları, yürüyüş alanlardı, Denizlimizin çalışkan insanları ürettiğinden daha azını tüketiyor. Dış ticarette fazla veren bir şehiriz. İnsanlarımızın bu yeşil alanlara rahatlaması için çoğaltıyoruz. Denizli’de neredeyse her yerde yürüme mesafesinde bir yeşil alan vardır. 4 yılda 8 kapalı yüzme havuzu yaptık. Yüzme bilmeyen kalmasın istiyoruz.
 
ARTIK NEFES ALINABİLEN BİR ŞEHİR
Turizm çok çok önemli, termal ve sağlık turizmi çok önemli… Denizli 2 milyon turist alan bir şehir, bu rakamla Türkiye’de 57nci şehiriz Yayladan, Ege’nin en güzel kayak merkezini açtık. Teleferik 300 rakımdan 1500 rakıma çıkılan yaylaya ulaşım yaptık. 2004’te nefes alamıyorduk. Hava kirliliğinde ilk sıradaydık. Denizli merkezinde yüzde 99 tamamlandı. Denizli kışın artık nefes alınabilir temiz şehirlerden birisi…
 
ARAÇ SAYISI ARTTI AMA…
Denizli 2004’ten bugüne kadar, katlanarak büyüyor. Kent giriş çıkışları, bir tane köprülü kavşak yoktu. 130 bin araç vardı şimdi 400 bine ulaştı. Araç sayısı katlanarak artmasına rağmen, yollarımız aynı genişletme şansımız yok. Ama köprülü kavşaklarla ve kavşak düzenlemeleriyle trafiği büyük ölçüde rahatlattık.
 
Trafik yönetim sistemini kurduk. 95 kavşakta trafiği yapay zeka ile izliyoruz. Yerli ve milli bir proje ile bu sistemi hayata geçirdik. Trafiğin akışı ve yoğunluğuna göre, yapay zeka kendisi karar veriyor.  Hem bu sistem, hem de köprülü kavşaklarımız trafiğe bir nefes verdi. Ulaşım anlamında çok çalışmamız var, yeni yollar ve bulvarlar açtık.
 
KENT MERKEZİNDE NE VARSA İLÇEDE DE OLACAK
Denizli büyükşehir oldu. Biz göreve gelirken, “Kimsenin ayağı toza çamura değmeyecek” dedik ve bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçelerimize kültür merkezleri yüzme havuzları yapıyoruz. Denizli’de ne varsa ilçelerde de aynı standartta yapacağız dedik, gece gündüz çalışarak.
 
DÜNYA STANDARTLARINDA
Denizli sanayi, üretim ve turizm potansiyelini; insanımızın çalışkan gayretli pozisyonunda baktığımızda şehircilik anlamında çok çok gerideydik. Şimdi şehircilik anlamında dünya standartlarına ulaşmış durumdayız.
 
DENİZLİ, GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR ŞEHİR
Denizli, Dünyada tek olan Pamukkale var, termal var, doğal güzelliklerimiz, tekstilimiz, yaylamız, kayak merkezimiz, antik kentlerimiz var. Denizli birçok güzelliği kendi içinde barındırıyor. İnsanlarımız, seyahat listelerine Denizli’yi alsınlar.  Denizli, gelindiğinde muhteşemliğini güzelliğini, üretme kültürünü, şehirleşme anlamında Denizli’yi görmelerini bekliyorum.
 
VATANDAŞLARIMIZLA, GÖNÜL GÖNÜLE, EL ELEYİZ
Vatandaşlarımızla gönül gönüle, el ele, sokakta değişik ortamlarda bir araya geliyoruz. Yaptığımız işleri vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda hayata geçiriyoruz. Bu güzelliklerimizin el ele gönül gönüle devam etmesini istiyoruz.
 
BÜYÜKŞEHİR’İHN TEMELLERİNİ ÇOK SAĞLAM ATTIK
Yapılması gereken güzel hizmetler var. Büyükşehir yeni kuruldu. 4,5 yılda temelleri sağlam attık. Bundan sonrası işin detayında… Bugün de sanat ve kültür ve iç içeyiz. İnsana dokunan projelerimizi tüm şehre yaydık. Altyapıyı tamamladık, inşallah Denizli’ye hizmet edeceğiz, daha ileriye götüreceğiz. Dünya kentleri listesinde Denizli’ye baş sıraya çıkarmak için daha çok çalışacağız.”
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku