Gündem:
banner175
Başkan Zolan: 'Tarihe dokunmaya devam edeceğiz'
Anadolu’nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Savaşı için geçtiğimiz ay savaşın yaşandığı Çivril ilçesinde anma töreni düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez 869 yıl önce yine Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türklerin yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri düzenleyecek. Etkinliğin tanıtımı için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, basın toplantısı gerçekleştirdi. Çamlık Beyaz Kafe'de yapılan toplantıya Başkan Zolan'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ve birliğin temsilcileri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar geçmişle buluşmak ve tarihe dokunmak düşüncesi ile birçok çalışma yaptığını vurgulayan Başkan Zolan, "Bugün tarihimizle buluşmak, geçmişimizi hatırlamak ve özümüzü bilmek ve ecdadımızın canıyla kanıyla Anadolu'nun bize yurt olması için yaptığı mücadeleyi hatırlamak için bir araya geldik" dedi.
 
Denizli'nin geçmişinde birçok zafer var
 
Geçmişin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bizler eğer bu şehirde yaşıyorsak geçmişimizi bilmek durumundayız. Ancak oradan güç alıp özgüven kazanabiliriz. En önemlisi gençlerimize geçmişimizi anlatmak ve aktarmak ve bunun tarih boyunca da sürmesi gerekiyor" dedi. Anadolu'nun Türk yurdu olması için Denizli'nin geçmişinde birçok zaferler olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "841 yıl önce Miryokefalon Savaşı’nda ecdadımızın kazandığı zaferi çocuklarımıza, Türkiye’ye ve tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Denizli bugüne kadar her türlü mücadelenin içerisinde olmuş. 15 Mayıs 1919 milli mücadele sırasında, Miryokefalon Savaşı'nda ve 1148‘de Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlılara karşı Kazıkbeli Savaşı'nda mücadeleler verilmiş" dedi.
 
"Geçmişini bilmeyen geleceğini de planlayamaz"
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu topraklarda çok büyük tarihler yazılmış. Bugün Anadolu Türk toprağı ise Miryoefalon ve Kazıkbeli Savaşlarındaki mücadeleler ve fedakarlıkların büyük önemi var. Bu savaşlarda yer alan ecdadımız yad ediyor rahmetle anıyoruz. Bu mücadele bugün de devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. İnşallah bu topraklar yine ecdadımızdan bize geldiği gibi bizim olmaya ve bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Ecdadımız ne yaptıysa aynısını yapmak durumundayız. Geçmişini bilmeyen geleceğini de planlayamaz. İnşallah 8 Ekim Pazar günü Kazıkbeli’nde olacağız. Ben tüm hemşehrilerimi oraya davet ediyorum. Birçok etkinliklerimiz olacak. O anı kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum. Tarihe dokunmaya devam edeceğiz."
 
"Geçmişi bilinir hale getirmemiz gerekiyor"
 
Başkan Zolan, "Geçmişte ne varsa bunu gün yüzüne çıkarmamız ve bilinir hale getirmemiz gerekiyor. Bunları doğru bir şekilde geleceğe aktarmamız gerekiyor. Bunları tarihin derinliklerinde kaybedersek vebali boynumuzdadır" dedi. Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ise, "Geleceğinizi müreffeh bir hale getirme adına planlar yapmak istiyorsanız yaşadığız coğrafya ile ilgili doğru bilgilere sahip olmak ve hem kendinize hem de nesillerinize aktarmanız gerektiğine inanıyorum. Denizli coğrafyasını düşündüğümüzde 20-25 yıl önce bu anlamda biz bilgi zafiyeti içerisindeydik. Ama şükürler olsun Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu kültürel ve tarihi anlamda çalışmalar, üniversitede yapılan bilimsel çalışmalar bugün bizim coğrafyamızla ilgili pek çok doğru bilgiye ulaşma fırsatını bize verdi. Ben katkılarından dolayı  Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Tarihe Dokunmak: Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri
 
06 Ekim Cuma günü saat 15.00'de Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde panel ve sergi ile başlayacak Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri, 08 Ekim Pazar günü savaşın yapıldığı temsili yer olarak belirlenen Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de düzenlenecek program ile devam edecek. Anıttepe'den Cankurtaran Honaz Milli Parkı'na kadar saygı yürüyüşünün düzenleneceği etkinliklerde Oğuz boylarını temsilen çadırlar kurulacak, mehteran ve halk oyunları gösterileri ile şiir dinletileri düzenlenecek ve çeşitli ikramlar olacak. Programı takip etmek isteyenler için ise Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden 08 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00'dan itibaren ücretsiz otobüsler hareket edecek.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku