Gündem:
banner175
Başkan Zolan'a Anlamlı Ödül
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmed Sahidov ve Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı ziyaret etti. Ziyarete Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Ünal Bahadır Baylan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmed Sahidov, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Hocalı Soykırımı’nın dünyaya duyurulması anlamında çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, “Size hem Denizli’nin hem de Türkiye ve Türk dünyasına yaptığınız hizmetler nedeniyle çok teşekkür ederiz. Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştireceğimiz etkinliğe katkılarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ederim” dedi. Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı ise, Denizli’de olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Hocalı’da yaşananlar yalnızca bir millete karşı değil insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bugün bu yaşanılanların Denizli’de anılması, Hocalı Soykırımı Anıtı’nı açarak bizlere büyük destek vermiştiniz. Belediye Başkanlığı düzeyinde destek verilmesi bizleri çok sevindiriyor” dedi.
 
“Bizim karşımızda hiçbir güç duramaz”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 26 yıl önce Hocalı Kasabası’nda yaşanan vahşetin dünyanın ayıbı olduğunu vurguladı. Başkan Zolan, “Hocalı adalet bekliyor, hala Karabağ’ın belli bölgeleri işgal altında. Biz tek millet iki devletiz. Kardeşliğimiz noktasında birbirimize destek olmak ve yaşanılanları unutturmamak adına 2 yıl önce 120 bin metrekare olan parkımıza Azerbaycan-Karabağ Parkı dedik. Hocalı Soykırım Anıtı’nı yaptık. Dün de anma programımızı gerçekleştirdik. Nasıl Bosna’da gözler önünde soykırım yapıldıysa, Hocalı’da da aynı yapılmış. Dünyayı hükmetmek isteyen güçler sessiz kalmış, göz yummuştur. İnşallah biz bir ve beraber olursak, güçlü olursak, bizim karşımızda hiçbir güç duramaz” diye konuştu.
 
“Yapanlar onlar, bağıranlar onlar”
 
Başkan Osman Zolan, millet olarak, savaş meydanlarından kaçmadıklarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; “Göğüs göğüse, mertçe savaşmışız. Sivile dokunmamış, kadına, çocuklara, yaşlılara ilişmemiş, mallarına, namuslarına göz koymamış, diline, inancına karışmayıp serbest bırakmışız. Öyle ecdadın torunlarıyız. Dalından bir salkım üzüm aldığında askerimiz oraya altın bağlayacak kadar, hak hukuk tanıyan ecdadın torunlarıyız. Üzerimize birçok yaftalar yamamaya çalışılıyor. Tüm dünya biliyor, hiçbir zaman bir ülkeyi sömürmemişiz, zulüm etmeyip katliam gerçekleştirmemişiz. Yapanlar onlar, bağıranlar onlar. Türkiye artık güçlü, Azerbaycan güçlü, diğer Türk devletleriyle beraber haksızlıkların karşısında haykırmamız lazım. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Azerbaycan Devlet Başkanımızla birlik ve beraberlik içerisinde yürüyüşümüzü sürdürmek zorundayız” dedi. Konuşmaların ardından, Başkan Zolan’a Dr Sahidov ve Şahbazlı, Azerbaycan gençliği adına Türk Dünyası Hizmet Ödülünü takdim etti
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku