Gündem:
banner175
Başkarcı'ya uçak düştü
11.36: Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi üzerine bölgede arama- kurarma çalışması başlatıldı.
 
11.45: Vali Karahan bölgeye 112 Acil yardım ve AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

12.10: Bölgeye iki askeri helikopter sevk edildi. Uçağın Aydın’dan havalandığı ve Başkarcı ile Babadağ arasında bir bölgeye düştüğü öğrenildi.

12.20: Uçağın Türk Hava Yolları’na ait Aydın Çıldır Uçuş Eğitim Akademisinden havalandığı ve içinde iki kişinin bulunduğu öğrenildi.
 
12.25: Uçağın düştüğü koordinatlar net olarak biliniyor. AFAD ekiplerinden biri bölgeye doğrudan gitti. Uçağın düştüğü yer araçla ulaşılabilir düzeyde değil.

12.30: Aydın’daki merkezle uçağın telsiz irtibatı saat 10.26’da kesildi, merkeze ‘Acil durum’ sinyali gitti.
 
12.35: Ekipler karadan, Jandarma Genel Komutanlığı’na ait iki helikopter de havadan kurtarma çalışmasını sürdürüyor ancak bölgedeki yoğun sis çalışmaları engelliyor.

12: 45: Vali Karahan’dan açıklama: "Düşüş nedeni henüz bilinmiyor. Hava şartlarından mı teknik bir nedenden mi olduğu bilinmiyor. Verilen koordinatlara göre düştüğü tahmin edilen alana ulaşılmaya çalışılıyor. Sivil havacılık, AFAD, diğer ekiplerimiz bölgede uçağa ulaşmaya çalışıyor."

13:00: Uçağın öğrenci pilotu koltuğunda 2017’de THY’ye katılan Merve Altun’un oturduğu olduğu öğrenildi.

13.15: AKUT ve DAK ekipleri de kurtarma bölgesine ulaştı. Ancak enkaza hala ulaşılamadı.

13.40: Uçağın öğretmen pilot koltuğunda deneyimli pilot Hamdi Yılmaz’ın bulunduğu öğrenildi ancak enkaza ulaşılamadığı için sağlık durumları hakkında bilgi bulunmuyor.

14.00: 200 kişilik arama ekibi bölgede aramayı sürdürüyor.
 
14.25: Denizli Valiliği'nden yeni açıklama: "Saat 11.00 civarında Aydın'dan kalkış yapan sivil eğitim uçağının Babadağ ilçesi sınırları içerisinde dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir. Düşen uçağın koordinatları tespit edilmiş ancak enkaza henüz ulaşılamamıştır. Uçakta iki kişi bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Olay bölgesine AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri arama kurtarma çalışmaları için yönlendirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir."
 
14.30: Arazinin sarp oluşu arama kurtarma çalışmalarını güçleştiriyor. Çevre illerin arama kurtarma ekipleri de Denizli’ye doğru yola çıktı
 
14.35: AFAD’ın elindeki 20’ye yakın koordinattan 3’ü üzerinde yoğunlaşıldı, arama sadece Babadağ sınırları içinde devam ediyor

14.45: Vali Karahan, uçağın düşme ihtimalinin olduğu yakın bir bölgede, ekiplerden bilgi alıyor.

15.30: Aramalarda 4 saat geride kalmasına rağmen halen enkaza ulaşılamadı. Sis ve engebeli arazi çalışmaları güçleştiriyor.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku