Gündem:
banner175
Başkent'te Denizli adına güzel şeyler oluyor
Son olarak Tavas’ın eski Belediye Başkanı Mehmet Karabay’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı olması gözleri bir kez daha Ankara’ya çevirdi. Son dönemde Denizli adına iyi şeylerin yaşandığı Ankara’da Denizli’nin temsil gücü hayli yükseldi. Denizlili bürokratlar genel müdürlük seviyelerkinde görevler yaparken, bakanlık seviyesindeki gücü de hayli yükseldi.


EN BÜYÜK GÜÇ ZEYBEKCİ
Denizlili bürokratların önemli görevlere gelmesi aslında Nihat Zeybekci’nin ilk kez girdiği ve kalıcı olduğu Ekonomi Bakanlığı görevine gelmesiyle başladı. Zira Zeybekci, 2011 seçimlerinde ilk kez milletvekili seçileceğinde Denizlililer’den oy isterken “Denizli’nin, siyaset treninin vagonunda değil, lokomotifinde olması gerektiği” cümlelerini sıklıkla kurmuştu. Zeybekci’nin Ankara’daki görevinde başarılı olması Denizli’yi vagondan lokomotife geçirdi. Zeybekci, son kabine değişikliğinde de Ekonomi Bakanlığı görevini yine aldı ve Denizli’nin Ankara’da etkili olacağını bir kez daha gösterdi.
 

ADALET BAKANLIĞI’NDA UÇAR

Ak Parti İl Başkanlığı yaparak Denizli kamuoyuna kendini tanıtan Avukat Bilal Uçar, ardından Denizli Milletvekili olarak Ankara’ya gitti. Bir dönem milletvekilliğinin ardından yeniden meclise giremedi ama Adalet Bakan Yardıncısı olarak önemli bir göreve getirildi. Uçar, halen Adalet Bakan Yardımcılığı yapıyor.

 
DIŞİŞLERİ’NDE YILDIZ
Denizlili olan ama kentinde çok da tanınmayan Ahmet Yıldız da Dışişleri Bakan Yardımcısı... Denizlili önemli bürokratlardan olan Yıldız, büyükelçilik ve Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı kadar çok önemli görevler yaptıktan sonra geçen yıl Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu.
 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NA KARABAY

Denizli ismi bu bakanlıkla son dönemde iki bakanlıkla sıkça anıldı. Önce Selma Aliye Kavaf, ardından da ablası Sema Ramazanoğlu bu bakanlığı belirli dönem yaptılar. Ama şimdi Denizli bu önemli kurumda bir bakan yardımcısıyla tanınıyor. Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı olarak tanıdığı Tavaslı bürokrat Mehmet Karabay Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku