Gündem:
banner175
Bu yıl inşaatına başlanacak otoyolun tam güzergahı
168 kilometrelik yolun yaklaşık 90 kilometrelik kısmı Aydın sınırlarında, 78 kilometrelik kısmı da Denizli sınırları içerisinde kalıyor. Aydın-Denizli Otoyolu'nun devamında yaklaşık 130 kilometrelik Denizli-Burdur Otoyolu projesi de var ancak yapım tarihi henüz net değil.
 
İŞTE AYDIN-DENİZLİ OTOYOLUNUN GÜZERGAHI
Aydın-Denizli Otoyolu Projesi; Aydın-Muğla Devlet Yolu'nun İzmir-Aydın Otoyolu'nu kestiği noktadan başlayacak. Aydın-Denizli Devlet Yolu'nun İmamköy mevkiinde biten Aydın Çevre Yolu'nun yaklaşık 2,3’üncü kilometresinden ayrılarak Dalama üzerinden Yenipazar'a ulaşacak. Büyük Menderes Nehri'nin güneyinden Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden Kuyucak İlçesi'nin güneyine ulaşan hat, Kuyucak-Karasu Devlet Yolu'nu köprülü kavşakla geçecek. Otoyol, Karapınar'ın kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden kıvrılarak Kuyucak-Buharkent arası Devlet Yolu'na paralel seyredecek.
 
BUHARKENT-SARAYKÖY-DENİZLİ HATTINDA GEÇECEĞİ NOKTALAR
Daha sonra buradan uzaklaşan yol, Sarayköy mevkiinde tekrar Devlet Yoluna yaklaşacak. Sarayköy'ün güneyinden Sarayköy-Denizli Devlet Yolu'na paralel devam eden Otoyol, Sarayköy-Denizli Devlet Yolu'nu Denizli'nin yaklaşık 2 km. yakınında keserek Kumkısık mevkiine ulaşacak. Buradan itibaren Denizli'yi çevreleyen Otoyol, Çeltikçi-Pamukkale Milli Parkı-Kocadere ve Kocabaş mevkiinden geçerek Afyon-Çardak ayrımına ulaşacak. Honaz'ın kuzey batısından geçerek Karateke Köyü'nün güneybatısında son bulacak.
 
Bakan Zeybekci ise yolla ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret ederek hem bilgi aldı hem de görüştü. Bakan Zeybekci, ziyaret sonrası twitter hesabından, “Bakanımız Ahmet Arslan, Aydın ve Denizli milletvekillerimizle Bakanlıkta bir araya gelerek Aydın-Denizli Otoyolu hakkında istişarede bulunduk. Yeni yolumuzun ihalesi inşallah kısa sürede gerçekleştirilecek ve ülkemizin hizmetine sunulacak” dedi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku