Gündem:
banner175
Büyük Bayram Merkez Spor Salonu'nda kutlanacak
Daha önce 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yapılacağı duyurulan kutlamalar, yağmur ihtimaline karşı spor salonuna alındı.
 
Saat 09.00’da Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak törenler,saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi Merkez Spor Salonu’nda yapılacak.
 
Büyük bayramla ilgili şu ana kadar elimize ulaşan kutlama mesajları şöyle:
 
DENİZLİ VALİSİ AHMET ALTIPARMAK
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un,  98. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.
Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin meşalesi yakılmış, Milletimiz verdiği kurtuluş mücadelesiyle esaret altında yaşamayacağını ve vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.
Dün olduğu gibi bugün de Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir.
Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.
Atatürk; "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" diyerek, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.
19 Mayıs’ın Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi gençlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında milletimizin gençlere olan inancını da ortaya koymaktadır.
Sevgili Gençler;
Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Üstleneceğiniz kutsal emaneti korumak, daha da yüceltmek için sizler de çok çalışmalı, kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.
Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.
 Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
 
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs 1919 aziz milletimizin özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği İstiklal mücadelesinin başlangıcıdır" dedi. Samsun'dan yakılan kurtuluş meşalesinin tüm ülkeyi sararak, mazlum milletlere de cesaret örneği olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Esarete asla boyun eğmeyen aziz milletimiz yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını birlik ve beraberlik şuuruyla kazanmış, bu direnişte Denizlimiz de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 1919'da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır" ifadelerini kullandı.
 
 
Mesajında gençlere de seslenen Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Sevgili gençler, atalarımız bu vatan uğruna; yokluklar içinde çok büyük mücadeleler vermiş, milli birlik ve beraberlikten güç alarak kahramanlık dolu destanlarla tarih sayfalarında yerlerini almışlardır. Bu cennet vatanı her alanda geliştirmek, tarihimizi gelecek nesillere aktarmakta siz değerli gençlerimizin asli sorumluluğudur. Ben bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."
 
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HÜSEYİN BAĞ
 
 “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yılını hep birlikte kutlamanın mutluluğu ve coşkusu içerisindeyiz” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, şunları söyledi: “19 Mayıs 1919, Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda sıkıntı ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.
 
Pamukkale Üniversitesi olarak bizler de bu bilinçle, Atamızın ilkelerini kendimize rehber edinerek, milli mücadele ruhunu devam ettirme ve çağın gerektirdiği donanımlara sahip bir gençlik yetiştirme, Üniversitemizden yeni bilgi, beceri ve tutumlar kazanmış mezunlar verebilme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta yarınlarımızın güvencesi sevgili gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
DENİZLİ GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ AHMET İBANOĞLU

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkenin bağımsızlığına inanan dava arkadaşlarının Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Mücadelemizin 98. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yurdumuzun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
19 Mayıs’ta Mustafa Kemal'in Samsun’dan yaktığı bağımsızlık ateşi, milletimizin cesaret ve özgüveniyle birleşerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelemiştir. O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yâd ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur. Okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren gençlerimiz; sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla bu emanete zorlanmadan sahip çıkacaktır. Vatanını seven, ideallerinin peşinden koşan, ahlaklı ve öz güveni tam bireyler olarak gençlerimizin yetişmesi en büyük arzumuzdur. Gençlerimizin kendilerine emanet edilen bu cennet vatanı, birlik ve beraberlik içinde layıkıyla geleceğe taşıyacağına inanıyor ve onlara güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”
 
DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
 
Bundan 98 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun’da vatanın kurtuluşu için bu onurlu mücadelenin ateşini yaktılar. Sonrasında da ulusumuz, topyekün bir savaşla yeniden bağımsızlığını elde etmiştir.
 
Atatürk, bu kutlu mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ı Türk Gençliğine bayram olarak hediye etmiştir. Gençlerimiz emanet aldıkları Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıkacaklar ve kendilerinden sonraki nesillere aynı bilinci aktaracaklardır. Buna gönülden inanıyorum.
Denizli Ticaret Odası olarak özellikle gençlerimizin ekonomiye katkı sağlamaları adına çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Kendilerini geliştirebilecekleri alanlarda eğitimler düzenleyerek kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Yetişmiş nesillerin, güçlü Türkiye için büyük önem taşıdığının bilincindeyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutlayarak, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere armağan eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum.
 
DENİZLİ BARO BAŞKANI MÜJDAT İLHAN4
 
Bugün; içinde bulunduğumuz hiçbir koşul 19 Mayıs 1919'da Türkiye'nin içinde bulunduğu koşuldan daha kötü olamaz...
 
O nedenledir ki; henüz inşası tamamlanmamış Atatürk'ün hayalindeki Türkiye'nin gerçekleşme idealinden bizleri vazgeçirecek bir güç yoktur.
 
Laik, demokratik, ulus devlet düşünce ve modeli; zaman zaman kişisel ikbal ve ayrıcalık talep eden sığ siyaset ve buna çanak tutan azınlık bir çıkarcı güruh tarafından sekteye uğrasa da, ağır ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir.
 
Türk Milleti, kararsızlığa düştüğü her anda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerine sarılmalı, karamsarlığa kapıldığı her durumda 16 Mayıs 1919 günü Galata rıhtımından ayrılan Bandırma Vapuru ve onun en ağır yükü olan 20 koca yürekli insanın emperyalizme karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesinde yokluklar içindeki inanmışlığını hatırlamalıdır.
 
Tam 98 yıl önce bugün; Türk kurtuluş destanı fiilen başlamış, direniş için yakılan çoban ateşi tüm Anadolu'yu sarmış ve etkileri tüm Dünya'da fazlasıyla hissedilmiştir.
 
Sömürgeci hakim güçlere karşı boyun eğmeme mücadelesinin verildiği bu büyük başkaldırı, devrimi uluslaşma ile başlatacak ilk aşamadır, kurtuluşun simgesidir.
 
Öyle ki; Mustafa Kemal Atatürk büyük 'Nutuk'unu bu tarihten başlatmış, üzerindeki 'mirliva' üniformasını çıkararak, ulusun sadece askeri bir zafer ile değil topyekün mücadele ile yeni bir geleceği hayal edebileceğini göstermiştir.
 
19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yol göstericiliğinde başarılanları bugün korumak yolundaki inançlı irademiz daha nice 19 Mayıs'ları kutlayacağımızı bize anlatmaktadır.
 
Denizli Barosu olarak 98 yıl sonra bu büyük günü birlikte büyük bir coşku ve kıvanç içinde kutlamaktayız. 
 
AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ
 
" Bir milletin sahip olduğu en büyük gücün, topu tüfeği değil, imanlı-inançlı gençliği olduğunu belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir" dedi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Başkan Filiz mesajında devamla şu sözlere yer verdi:
"19 Mayıs; milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur.
 
Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır. En menfi şartlar altında dahi çıkış yolunu bulabildiğinin güzel bir örneğidir.
 
Şehit kanlarıyla sulanmış toprağımız yabancı postallara, şehirlerimiz enkaza, geleceğimiz mandacılara, sınırlarımız açgözlülere, hayallerimiz çıkarcılara, kaynaklarımız fırsatçılara teslim edilmemiştir.
 
Bu aziz millet; Tam bağımsız Türkiye idealine ulaşmak için Samsun'da başlayan ve her millete örnek olabilecek onurlu bir milli kurtuluş mücadelesiyle, tarihin planlanan akışını tam anlamıyla bozmuştur.
 
Bundan 98 yıl önce her türlü imkansızlığa, yokluğa rağmen büyük bir milli mücadele gerçekleştirilmiştir. Yeterli silahımız yoktu. Ancak vatan toprağı için canını vermeye hazır imanlı ve inançlı bir gençliğimiz vardı.
Milletimizin en büyük gücünün inançlı bir nesil olduğunu bilen dış güçler, gençliğimizi hedef almaktadır. Gençliğimizi ahlaki ve manevi tahribata maruz bırakmaya çalışmaktadır.
 
Milletimizin ve devletimizin yıkılıp parçalanmasını isteyen şer odakların bugün de süren sinsi ve kirli oyunlarını bozmak, 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayarak verilen şanlı mücadelenin ruhunu her daim hafızalarımızda taze tutmakla mümkün olacaktır
 
Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz.
Geleceği Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerin doğru ve kararlı adımlarıyla ; Üreten, yeniliklere imza atan, sorgulayan, araştıran, geliştiren bir gençlik Türkiye’yi daha güzel günlere taşıyacaktır
Atatürk, 'Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız' diyerek gençliğe olan güvenini dile getirmiştir. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler.
 
Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyorum.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku