Gündem:
banner175
Büyük zaferin 102'nci yılı
VALİ AHMET ALTIPARMAK:
 
Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.
Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.
Çanakkale Zaferi, Türk Milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.
Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde, ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Son günlerde ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevrelerce; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditler ve hain saldırılar gerçekleştirilmektedir.
Ancak bütün dünya bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır.
Bizler de, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe güçlendirerek taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyoruz ki, yarınlarımız daha güzel olacaktır.
Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.
 
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
 
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Düşmanca tavır ve tutumlarıyla bu ülkenin evlatlarını yıldıracağını sananların yine aynı gaflete düştüğünü vurgulayan Başkan Zolan, “Bu millet 102 yıl önce nasıl tek yumruk olduysa bugün de aynı asil duruşunu sergilemektedir” dedi.
 
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Dünyanın en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı, en yüce destanların yazıldığı muharebe meydanı olarak tarih kitaplarındaki yerini almış, tüm yoksunluklara rağmen Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bugün dahi dillerden düşmeyen bu zafer, tarihimizin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde vatanını korumaya çalışan milletimizin gösterdiği eşsiz bir mücadele olmuştur" dedi.
 
Türk milletinin bu vatan için canını veren aziz şehitlerini asla unutmayacağını vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Şehitlerimizin kanıyla sulanan topraklarımızı çok uluslu bir gücün işgalinden 102 yıl önce kurtaran milletimiz 15 Temmuz’da da aynı birlik ve beraberlik içinde bu kutsal vatana ihanet eden FETÖcü maşalara karşı kurtuluş mücadelesi vermiştir. Bütün zorluklara rağmen içindeki vatan sevgisi ve bağımsızlık ateşi ile var olma savaşı veren milletimiz dün olduğu gibi bugün de üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiştir.”
 
Güçlenen Türkiye’ye karşı artan kin ve nefretin Hollanda ve Almanya’da aleni olarak kendini gösterdiğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Düşmanca tavır ve tutumlarıyla bu ülkenin evlatlarını yıldıracağını sananlar yine aynı gaflete düşmüştür. Bu millet 102 yıl önce nasıl tek yumruk olduysa bugün de aynı asil duruşunu sergilemektedir” dedi.
 
Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: “Bu duygu ve düşünce ile başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."  
 
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
 
 
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı. Şahin Tin; “Türkiye’ye düşmanlık besleyerek, İslam dinimize hazımsızlık duyarak haince saldıranlar, bir asır önce cesaretimizle Çanakkale’de nasıl yerle yeksan olduklarını unutmasınlar” dedi.
 
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.
 
Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında şu görüşlerini paylaştı.
 
“Ecdadımız bir asır önce bu kutlu topraklarda namusumuzu çiğnetmemek için nice mücadeleler verdi. Bu uğurda nice canlar toprağa düştü. Her türlü kahpece saldırılara maruz bırakıldı. Ancak Cesaretinden taviz vermeyen kahraman milletimiz ilk günkü istiklal ve istikbal aşkıyla yılmadan ve yıkılmadan tavizsiz mücadelesini sürdürdü.
 
Bu aziz milletin, milli beka, barış ve birliğini yok etme cüreti gösterecek olanlar tarihi iyi okusunlar. Dün Çanakkale nasıl geçilmediyse bugün de bu topraklarda dalgalanan al bayrağın indirilemeyeceğini iyi bilsinler.  Hainliklere pabuç bırakacak değiliz. Toprağımıza göz dikenin gözünü oymasını, devletimizin gücünü yok sayanı güçsüz bırakmasını, sarsılmaz imanımıza saldıranları imanımızla boğmasını iyi bildiğimiz unutulmasın.
 
Mazlumların umudu olan Türkiye’ye kirli elleriyle saldıranlar, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine karşı bu kahraman milletin nasıl yüzyılın destanını yazdığını, nasıl çıplak yumruklarla tanka, tüfeğe kafa tuttuğunu unutmasın. Türkiye’ye düşmanlık besleyerek, İslam dinimize hazımsızlık duyarak, ülkemizi sarsıntılara mahkûm edeceğini zannedenler bir asır önce cesaretimizle Çanakkale’de nasıl yerle yeksan olduklarını unutmasınlar.
 
Milletimize hayali iftiralar atarak düşmanlık beslemek, kimsenin karanlığına ışık taşımaz. Karanlık ancak cesaretle aydınlanır. İşte bu cesarette Çanakkale’de olduğu gibi sadece aziz milletimizin kahramanlık destanlarında vardır. Çanakkale geçilmez diyen ecdadımızdan miras olarak devraldığımız medeniyetimizin geleceği bizlere emanet. İlelebet bu emaneti taşıyacak bir kahramanlar ordusu bu topraklarda var oldukça inşallah bileğimizi kimse bükemeyecek.
 
Bu anlamlı günün 102’nci yıldönümünde Çanakkale zaferini kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Anadolu’nun her bir köşesinden ve İslam coğrafyasından gelerek Çanakkale’de toprağa düşen, şehit olan yüzbinlerce kahramanımızı rahmetle anıyorum.”
 
DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale ruhunun günümüzde de halen dimdik ayakta olduğunu söyledi.
Başkan Erdoğan, Türk milletinin vatan söz konusu olduğunda hiç tereddütsüz canını ortaya koyduğunu ifade ederek, “250 binin üzerinde askerimizin şehit olduğu Çanakkale zaferimizin 102. yılını kutluyoruz. Türk milleti, vatanı ve milleti uğruna geçmişte olduğu gibi günümüzde de gözünü kırpmadan ölüme koşmuştur. Tüm dünyaya 15 Temmuz hain kalkışmada Çanakkale ruhumuzun dipdiri durduğunu kanıtladık.” dedi. 
“Çanakkale’de yaşananlar asla unutulmamalıdır.” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:  “Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye giden kahramanlarımız, kendilerinden silah ve mühimmat olarak üstün olan kuvvetlere karşı mücadele etmişlerdir. İman gücüyle mücadele eden ecdadımız, sonunda dünyanın en büyük destanı yazmış ve Çanakkale’yi geçilmez kılmışlardır. Şimdi bu ruhu, çocuklarımıza yaşatmak bizlerin vazifesidir. Aynı Çanakkale ruhu, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain kalkışmasında yeniden ayağa kalkmıştır. Milletimiz çocuğuyla, kadınıyla ve erkeğiyle meydanlara çıkarak al bayrağına uzanan kirli elleri kırıp atmış ve istiklaline göz diken iç ve iç düşmanlara gereken dersi vermiştir. Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere vatan, millet ve bayrak için canını feda eden aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun, mekanları cennet olsun.” 
 
 
 
AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
 
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü yeniden idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.
 
Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitlerimiz, toplumsal hafızamızda şanlı tarihimize dair silinmeyen ve silinmesi asla mümkün olmayan olaylardan biridir
 
Çanakkale'de yaşananlar, bir milletin bağımsızlığa olan inancının tüm dünya milletlerine ve devletlerine haykırışının vücut bulmasıdır..
 
Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin, çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Bu milletin var olma kavgası, kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. Öyle bir savaş ki dünya tarihinde eşi görülmemiştir. Çanakkale yokluklar içinde bir vatan müdafaasının, bir milletin nasıl şahlandıracağının eşsiz ispatıdır. Çanakkale , vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Ölmek için siperden sipere atlayarak ellerinde Kuran- ı Kerim, dudaklarında tekbir ve kelime-i şehadet naraları ile şehadet şerbetini içerek, 'Çanakkale'nin Geçilemeyeceğini' ispat edenlerin zaferidir.
                                                                                                                
Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif'in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır.   Milletimizin kalbine hançer saplamayı kafasına koymuş dönemin düşmanları bundan 102 yıl önce 18 mart 1915’de Çanakkale Boğazından geçmeye çalışmışlardır. Ancak bu şer odakları, karşılarında hiç ummadıkları, çelik gibi bir irade ile karşılaşmışlardır. Milletimiz o gün, orada gösterdiği insanüstü mücadele ile sadece Türk tarihini değil dünya tarihini de değiştirmişlerdir. Tüm dünyaya kutsal sayılan değerler nasıl korunur öğretmişlerdir. Bu mücadele içinde vatanımızı zapt etmeye gelenlerin yaralarını dahi sararak aynı zamanda bir insanlık dersi vermişlerdir. Dolayısıyla Çanakkale Zaferi’nin özellikle genç nesillere çok iyi anlatılması gerekmektedir. Bu bizim şehitlerimize borcumuzdur. Tarihin bilinmesi de ayrıca geleceğimizin teminatıdır.
Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir.
Türk milletinin birlikte yaşama iradesi ve refleksi, vatana bağlılık, bayrak aşkı, hür ve bağımsız yaşama isteği, vatanın bölünmez bütünlüğünün devam arzusu; doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi- Sünni, Müslim gayrı Müslim gibi tasnif edici, ayrımcı, ötekileştirme, ayrıştırma ve dışlayıcı tutum ve davranışları ret ederek, Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her döneminde her zorluğu yenecek güç ve kudretteyiz
 
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle; Özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku