Gündem:
banner175
Büyükşehir Batman'a park yaptı, içine de horoz heykeli koydu
Olay, Batman Belediyesi’nin internet sitesinde yayınlanan haberle duyuldu... Sitedeki habere göre; Batman Belediyesi ile kardeş şehir olan, Denizli Büyükşehir Belediyesi,  Tilmerç Mahallesi’nde yapımını üstlendiği ve hazır hale getirdiği Denizli Parkı’na mermerden yapılmış Denizli horozu heykeli hediye etti.
 
Mermer Horoz heykeli, Heykeltıraş Ali Dirier tarafından yaklaşık 1,5 ay süren uğraşı sonunda tamamlandı. Platformda 2 ton, kaidede 5 ton ve horoz heykelinde 4 tonluk mermer’in kullanıldığı çalışmanın 1800 yıldan bu yana ilk kez gerçekleştirilen bir çalışma olduğu ifade edildi.
 
Batman Tilmerç Mahallesi’ndeki Denizli Parkının girişine  antik çağdan bu yana ilk defa yapılan ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan mermer horoz heykeli vinç yardımıyla monte edildi.



banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku