Gündem:
banner175
Büyükşehir'den vatandaşlara büyük kolaylık
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında tapu ve kadastro verilerinin web sitesi ile online olarak alınmasını sağlayan ve 2014 yılında imzalanan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) protokolü revize edildi. Üç yıl önce protokolü imzalayarak alınan servisler üzerinden geliştirilen yazılımlar ile sistemi etkin olarak kullanan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen süreçte kurum personelinin işlerini kolaylaştırırken belediyeden hizmet alan vatandaşların da işlemlerinde kolaylık sağladı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Denizli büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bu protokolle yeni servisler sağlanacak bununla birlikte yeni hizmetlerde yürürlüğe girerek projenin devamlılığı amaçlanacak. Birçok ilave yeniliğin içerdiği Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) protokol törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdür Vekili Süleyman Özen ve birim amirleri katıldı. Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdür Vekili Özen, yenilenen TAKPAS protokolünü imzaladıklarını belirterek, "Bu proje ile 55 milyon tapu kaydı bilgisayar ortamına aktarıldı. Bu proje ile tapu ve kadastro bilgilerinin paylaşımını sağlıyoruz” dedi.
 
"Vatandaşa daha hızlı hizmet sağlayacağız"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 3 yıl önce kullanmaya başladıkları protokolün vatandaşların işini çok kolaylaştıran bir yapıda olduğunu belirterek, "Bu protokolle birlikte vatandaşlarımız hem bedel ödemiyor hem de zamandan kazanmış oluyor. İki kurumun personeli de zaman kaybetmeden bilgi akışı ve hizmet sağlıyor" dedi. Teknoloji çağında yaşandığına dikkati çeken Başkan Zolan, "Biz de tüm kurumlarımız ile birlikte vatandaşlarımızın daha rahat hizmet alması için teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Daha önce yaptığımız protokolü sistem revizesi nedeniyle yeniliyoruz” dedi.
 
Proje neleri kapsıyor
 
Vatandaşların emlak, imar, çevre temizlik servisi, işyeri açma ruhsatı gibi benzer işlemlerinde; Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından görülmesi gereken güncel tapu verileri artık online olarak anında görülecek. Bu sayede vatandaşların işlemlerini tamamlayabilmek için tapuya giderek buradan güncel tapu bilgilerini onaylattırıp Büyükşehir Belediyesi'ne geri getirmelerinin önüne geçilecek. Ayrıca vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ile ilgili işlemlerinde tapu harcı yatırmak zorunda kalmayacak. Teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan Denizli Büyükşehir Belediyesi imzalanan protokolle kurumlar arası veri paylaşımının önemine dikkat çekerken, mükerrer verilerin oluşarak kamu kaynaklarının israfının önüne geçilmesine ve vatandaşların işlemlerinin kolaylaştırılmasına katkı sağlayacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku