Gündem:
banner175
CHP'nin yardım çeki, seçim rüşvetidir, iddiası ortalığı karıştırdı
İddia ilk kez, Facebook’ta Gizli Dosya isimli hesaptan paylaşıldı. Hesap, CHP Denizli Merkezefendi İlçe Teşkilatının seçim rüşveti taşıdığını ileri sürerek şu paylaşımı yaptı.
 


Denizliguncel.com iddiayı, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’e iletti. Telefonla ulaştığımız Varlıker, teşkilatının bu alışveriş çeklerini kadın kollarının ziyaretlerinde dağıttığını doğruladı ancak bunu Ramazan ayı olması nedeniyle yapıldığını iletti.
 
Varlıker şu açıklamayı yaptı:
“Ramazan ayı olması nedeniyle hem partili hayırseverlerimizle hem de ilgili marketle görüşerek Ramazan paketleri dağıtmak istedik. Ancak paket hazırlamanın ve dağıtmanın zorluğu bize iletildi ve yerine alışveriş çeklerinin daha uygun olacağı söylendi. Biz de bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın mutfak masraflarına küçük bir katkı yapmak için kadın kollarımız aracılığıyla bu alışveriş çeklerini dağıttık.”
 
 

İFTAR DA VERDİK, LOKMA DA DAĞITTIK AMA REKLAMINI YAPMADIK
Parti olarak imkanlarının kısıtlı olmasından yakınan Varlıker, geçen yıllarda böyle bir yardım dağıtılmadığını, kendi döneminde ilk kez yapıldığını söylerken, “CHP olarak Kadir gecesinde lokma dağıttık. Belediyeler kadar imkanlarımız geniş değil, büyük iftarlar veremiyoruz ama bazı mahallelerde, bazı evleri birleştirerek iftar yemekleri verdik. Ama bunlar zaten yardım olduğu için hiçbirini gündeme getirmedik. Yardımın reklamı olmaz. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak bu yardımlarımızı da gizli yaptık” dedi.
 
EŞANTiYON YERİNE ALIŞVERİŞ ÇEKİ
Seçim dönemlerinde kadın kollarının ziyaretlerinde kalem, çakmak, eşarp gibi eşantiyonlar dağıttığının altını çizen Varlıker, “Biz eşantiyona vereceğimiz parayı insanlarımızın mutfaklarına destek olmak için kullandık. İyi niyetli bir Ramazan yardımı, art niyetli troll hesaplar tarafından böyle yorumlandı. Bu çok üzücü. Kömür, makarna dağıtmakla kıyaslanması son derece üzücü” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku