Gündem:
banner175
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


VALİ AHMET ALTIPARMAK:

 
Yüce Türk Milletinin; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıldönümünü milletçe birlikte kutlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz.
 
Cumhuriyetimizin kuruluş süreci milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biridir. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir.
 
Büyük Türk Milleti nice zorluklarla elde ettiği bu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkacak, dostluğunu ve kardeşliğini; din, dil, ırk ve mezhep ayrımlarına kurban etmeyecektir. Bütün zorlukları kabullenmiş, ancak başka milletlerin himayesinde, yardımlarla yaşamayı; bağımsızlığını ve özgürlüğünü kaybetmeyi asla kabullenmemiş Yüce Türk Milleti, Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir.
 
Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan medeniyetin en büyük mirasçıları olarak, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaya kararlıyız.       
 
Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi; “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.”
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünde; bu toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Denizlili hemşerilerimin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.
                                                                                             

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:

 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Cumhuriyetin 93’üncü yılını heyecan, gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Binlerce yıl boyunca hürriyetinden ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyen Türk milleti tarihinin en çetin mücadelesini 20’nci yüzyılın ilk çeyreğinde vermiştir. Özgür vatanına kast eden, dünyanın yenilmez gözüyle baktığı düşmanlarına karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde topyekün bir mücadele veren kahraman ecdadımız; eşi benzeri olmayan bir destanla bu var oluş savaşını kazanmış, dünyadaki tüm mazlum milletlere umut olmuştur” dedi.
 
Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin tüm değerlerine sahip çıkan yüce Türk milleti; kendi kaderini tayin etme ve bağımsızlık hakkından asla vazgeçmeyeceğini 15 Temmuz’daki hain darbe kalkışmasında gösterdiği kahraman direnişle tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Şu asla unutulmamalıdır; Türk milleti asla bağımsızlığına gölge düşürmeyecek, canı pahasına vatanına, bayrağına sahip çıkmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’nin vatansever nesilleriyle ilelebet payidar kalacağını vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarına, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarına, şehitlerimize ve gazilerimize saygı, minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum.”
 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin yayımladığı mesajında 29 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyetin 93. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın coşkusunu millet olarak yaşadıklarını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye belli dönemlerde zor süreçlerden geçiyor. Onurunu ve değerlerini korumak için nice mücadeleler verdi. Ancak milletimiz ülkesi, toprağı, bayrağı ve devleti gibi temel değerleri söz konusu olduğunda mücadelesini canı pahasına ortaya koyuyor, yılmıyor ve yıkılmıyor. Her zaman istikbalini ve istiklalini her şeyin üstünde tutan milletimiz, 15 Temmuz’da da olduğu gibi yine en zor şartlarda dahi olsa nasıl yeniden ayağa kalkarak dirilebileceğini tüm Dünya’ya cesurca gösterdi. Birliğimizi, kardeşliğimizi ve dirliğimizi hedef alan saldırılar içerden ve dışarıdan olmaya devam edecektir. Çünkü Türkiye tarih boyunca sadece kendi milletinin değil, bölgesindeki ve Dünya’daki mağdur, mazlum ve soydaşlarımızın da umudu olmuştur” dedi.
 
Vatanımızı Canımız Pahasına Koruyacağız.
 
Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milletinin 1919’da çok zor şartlarda başlattığı Kurtuluş savaşını 1923’te yeni devletini kurarak taçlandırdığına dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Türk milleti olarak kurtuluş savaşında olduğu gibi 15 Temmuz tarihindeki dışarıdan desteklenen ve içerideki hainlerin yaşattığı ihanet dalgasını, millet olarak milli ruhla ikinci istiklal mücadelesi vererek başardık. Bize düşen Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırma konusundaki gayretimizi daha da azim ve kararlılıkla sürdürmektir. Aziz milletimize ecdadımızın mirası olan bu tarihi değerleri canımız pahasına korumak ve yaşatmak vazgeçilemez temel inancımızdır. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere, 15 Temmuz tarihinde verilen ikinci istiklal mücadelesinde vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Milletimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku