Gündem:
banner175
Cumhuriyet'in 98. yılı kutlu olsun
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle verilen protokol mesajları şöyle:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 1923’te bir ateş yandı. Bu ateş ki tüm dünyayı ışığıyla aydınlatan Türkiye Cumhuriyeti’ydi.

Cumhuriyetimiz; milletçe gerçekleştirdiğimiz Millî Mücadele’nin sonucunda geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en büyük armağandır.

Bugün hepimize düşen ortak görev; milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak ve her daim Cumhuriyetimizin gücüne güç katmak olacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm halkımızın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ VE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
Aziz milletim, kıymetli hemşerilerim; Bir koca çınar Cumhuriyet'imizin 98. yıldönümüne ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Bu vesileyle; sizlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Cumhuriyet; Mavi vatanda, Libya’da, Suriye’de, Karabağ’da haklarını savunabilmektir. "Dünya 5'ten büyüktür" diyebilmektir. Yerli üretim, milli sanayi demektir. Diplomatik yollarla ülkemize diz çöktürmek isteyenlere had bildirmektir.

Bugün, 20 yıl öncesine göre her bakımdan çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlıyız. Tüm sıkıntılara ve saldırılara rağmen Cumhuriyet’imize var gücümüzle sahip çıkacak ve kendimize güçlü bir gelecek inşa edeceğiz.
Nasıl, istiklal Harbimizde Gazi Mustafa Kemal Paşa ordumuza; 'İlk hedefiniz Akdeniz'dir.' diyerek istikamet göstermişse, bugün bizim de ilk durağımız 2023 hedeflerimizdir. İnşallah, ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, bölgemizde ve dünyada yepyeni bir dönemi de başlatacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel sistemin çarpıklıklarına işaret ettiği “daha adil bir dünya mümkün” çağrısının yankıları da giderek genişlemiştir.
Çok şükür, hayalini kurduğumuz huzurlu ve müreffeh geleceğe çok daha büyük umutlarla yürüyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu duygularla, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 98'nci yıldönümünü tebrik ediyorum.”

NİLGÜN ÖK (AK PARTİ DNEİZLİ MİLLETVEKİLİ)
 “29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Bu ruh; haklı mücadelesini dünyaya örnek destansı bir zaferle taçlandıran milletimizin egemenliğine olan en derin bağlılığının da göstergesidir. Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur. Büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimize sımsıkı kenetlenerek kadını, erkeği, omuz omuza aydınlık yarınlarımızı hep birlikte inşa edeceğiz. Bu birlik ve beraberliğimize gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüze ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklar karşısında da, Cumhuriyetimizin kazandırdığı değer ve inançla dimdik mücadelemize devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
Her milli bayramda; bizler bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve isimsiz kahramanlarımıza minnetimizi saygımızı ifade eder, bu ülkenin onurlu yurttaşları olarak coşkuyu, inancı ve kararlılığı yeniden hatırlarken; Cumhuriyet sevdalılarına tahammülü olmayanların kafalarını gömecek kum aradıklarına şahit oluyoruz. Cumhuriyet kazanımlarıyla hesabı olan zihniyet toplumu kutuplaştırarak, ötekileştirerek, ayrıştırarak, ülkeyi perperişan hale sürüklemekte, toplumun hassas değerleriyle oynamakta, yılgınlığı, ümitsizliği, çaresizlik tohumlarını ekerek bu vatan topraklarını çoraklaştırmaktadır. Bizler ise umudun ve iyimserliğin tarafında aydınlık bir Türkiye için mücadeleyi örgütlemekten yanayız.

Devraldığımız miras; tüm zorluklara göğüs gererek bu toprakları bizlere vatan yapanların bağımsızlık aşkıdır. Devraldığımız miras; yedi düvele karşı mücadele eden şehitlerimizin hayatlarıyla ödedikleri bedeldir. Devraldığımız miras; emperyalist-işgalci güçlere karşı manda ve himayeyi kabul etmiyoruz diyen tam bağımsızlık ateşidir.

Devraldığımız miras; Kurtuluş Mücadelesi’nin isimsiz kahramanlarının yıkık bir ülkeyi var etme gayretiyle ortaya koyduğu onurlu bir millet kararlılığıdır.
Devraldığımız miras; karanlık emelleri için sinsice hareket edenleri, sisli ve puslu havalarda gerçek kimliklerini gizleyerek ilerleyenleri, dost görünen düşmanları, dahili ve harici bedhahları alt etmeyi bilen büyük bir milletin evladı olma sorumluluğudur. 

Devraldığımız miras; dünyaya örnek liderliğiyle tarihe en önemli notu düşen, Kurtuluşun ve kuruluşun yegane lideri Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bizlere en büyük emanetidir. Bu emanete daima sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılını tamamlamak üzereyiz. İnanıyorum ki 83 milyon yurttaşımızla birlikte, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış olarak gireceğiz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKEŞHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Var olduğumuz ilk günden beri esaret altında yaşamayı bir an bile düşünmeyen aziz milletimiz, işgalci güçlere karşı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir an bile kendini düşünmeden, vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı için canıyla, kanıyla bir zafer kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz zaferi taçlandırmak için de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare’ diye ifade ettiği Cumhuriyeti bu yüce millete armağan etmiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına doğru ilerlerken, ülkemizin ve milletimizin yarınları için çalışmaya devam ediyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, ömrünü bu vatana vakfetmiş olanları saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun. 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
 “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz. Milli egemenliği esas alan ve gücünü halktan alan bu rejim, dört bir yandan işgal kuvvetleriyle sarıldığında bile imkânsızlıklar içinde asla pes etmeyen, mukaddes değerlerini canı pahasına savunan bu aziz milletin insanüstü gayret ve fedakârlıklarıyla kurulmuştur. 
Türk Milleti, 29 Ekim 1923 tarihinde, bağımsızlığa olan inancını kendi kaderi üzerinde hiçbir devletin müdahil olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Aziz milletimizin kanıyla yazdığı bu eşsiz destan, bu toprakların yükselen ve gelişimini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ait olduğunun resmi bir belgesidir. 
Cumhuriyet, bizler için sadece bir yönetim değil; milletimizin şanlı tarihinde dönüm noktalarından biri, tarihimizin siyasal ve toplumsal anlamda en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi ve milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin bir ifadesidir. Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür; kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir. Aziz milletimiz, cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak değerler etrafında kenetlenmiş ve cumhuriyetimizin değerleri, aradan geçen 98 yılda necip milletimiz tarafından sıkı sıkıya sahiplenilmiştir. Bugün ülkemiz, millet iradesini esas alan demokrasisi, gelişen ekonomisi, geleceğin teknolojileri alanında yürüttüğü çalışmalar, güçlü ordusu, nitelikli iş gücü ve girişimci insan kaynağı ile uluslararası alandaki saygınlığını da giderek arttırmıştır.
Ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüze ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklar karşısında milletimiz, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ecdadının zor şartlar altında elde ettiği kazanımlardan asla taviz vermeyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşımızda, yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir. Bizler, atalarımızın emaneti olan bu cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize, tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak; gelecek kuşaklara, her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için gönül gönüle vererek geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşları ile bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

ADNAN DEMİRDÖĞER (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın bugün de mutluluğunu yaşıyoruz. 
19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. 
Bizlerin en önemli görevi; bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi yükseltmek, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak, cumhuriyetimizin tüm değerlerini nesilden nesile aktarmak, aynı azim ve kararlılıkla yaşatmak olmalıdır.
Anayasa’nın “Cumhuriyetin nitelikleri” başlıklı 2. maddesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu açıklanmıştır. Milli birlik ve beraberlik içinde dün olduğu gibi, bugün de kenetlenmeli ve bunu tüm dünyaya göstermeliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere tam bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; vatanlarını canları pahasına koruyan tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
 “Bundan 98 yıl önce vatan evlatları, atalarımız ülkemizi düşman eline bırakmamış, canları pahasına mücadele ederek ülkesine ve milletine sahip çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise geleceğimizin teminatıdır. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve sonrasında Cumhuriyet’in kurulması, dünya tarihinin en büyük başarılarının başında gelmektedir.  Halk iradesinin hakim olduğu Cumhuriyet, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından millete armağan edilmiştir. 98 yıldır sahip çıktığımız Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkmaya, onun ışığı altında aydınlanmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir umut ve inançla yürüme kararlılığı içerisindeyiz. Bizler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda çalışmayı, milletimize ve ülkemize hizmet etmeyi her zaman sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucularını, tüm şehitlerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” dedi.

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI) 
 “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Bizler tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’mizin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamalıyız. İstiklal mücadelesindeki başarımızı, nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için, yine birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Milli birlik içerisinde, Devlet-Millet el ele olmayı başararak, bağımsızlığa göz diken hainlere göz açtırmayacağımıza eminim. Türk Milleti, genciyle, yaşlısıyla ilelebet Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatan toprağı uğruna canlarını hiçe sayan milli mücadelemizin bütün şehit, gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
 “Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 98. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti; muhteşem fedakârlıklarla, savaş meydanlarında sergilenen kahramanlıklarla, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz ve anıtlaşmış yüreklerle vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir. Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyet'le birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme hedefini de açıklıkla belli ve teyit etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ve Buldanlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

AHMET NECATİ ÖZBAŞ (SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI)
 “Geleceğimizin teminatı Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98’inci yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 
29 Ekim 1923'te Türk milletinin Büyük Atatürk önderliğinde verdiği eşi benzeri bulunmayan mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenlik ve bağımsızlık iradesinin ortaya çıkardığı ve demokrasiyi taçlandıran Cumhuriyet'imizin ilanıyla "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözü tam anlamıyla devlet yönetimine yerleştirildi.
Öncelikle, tarihimiz ve milletimiz için büyük anlam içeren bu anlamlı günde kıymetli topraklarımızı bizlere vatan yapan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.  
Yüzyıllar boyunca haksızlığa uğrayanın umudu olan aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde İstiklal savaşını vermiş ve esareti kabul etmediğini bütün dünyaya göstermiştir. 
Cumhuriyet, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere bırakılan en kıymetli ve en büyük mirastır. Bizler de geçmişten ilham aldığımız büyük kahramanlık destanları yazan cesaret ve mücadele içinde bugün, Cumhuriyetimiz için olması gereken en iyi hizmet ve çalışmaları yerine getirecek; bizlere emanet edilen vatanımızı gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. 
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)
 “Geçmişten aldığımız güç ve kararlılıkla bugün kendi tankını, tüfeğini, insansız hava aracını, gemisini, helikopterini, roketini üreten bir devletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.
Bugün, Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin gösterdiği kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.
98 yıl önce aziz milletimizin, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen bağımsızlığına kavuşabilmek için; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşı’mız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. 
Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimizin kahraman evlatları, tarihinin her döneminde insanlığa barış, huzur, güven ve umut olmuştur. 
Kutsal vatan toprağını canları pahasına savunan ecdadımızın torunları olarak geçmişten aldığımız güç ve kararlılıkla bugün kendi tankını, tüfeğini, insansız hava aracını, gemisini, helikopterini, roketini üreten bir devletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.
2200 yıllık bir devlet geleneği ve büyük bir medeniyet tasavvuru üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti; bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın her bir ferdinin aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir olarak gören, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir telakkiye sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Bu aziz vatanı bize vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek, Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP İL BAŞKANI)
 “Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, Anayasanın temel dayanağı olan ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz. 
Ülkemiz, ekonomik ve siyasal açıdan bir buhranın içinde olsa da başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, Anayasanın temel dayanağı olan ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz. Çünkü bizler, Atatürk ilkelerinin öncülüğünde, bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz. 
Ülkemizde adalete olan susuzluğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki gibi geniş bir mutabakatla gidereceğiz. Ve yine bu geniş mutabakat ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu duygu ve inançla 98. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kovid-19 salgın hastalığı ile ön safta mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ) 
“Saygıdeğer meslektaşlarım, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz,
Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin yedi düvele karşı göğsünü siper ederek 29 Ekim 1923’te kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümü. 
Tarihimizin bu şanlı gününü, sizlerle birlikte kutlamanın övüncünü yaşıyorum. Millet olarak yeniden dirilişimizin timsali olan Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.
Cumhuriyetimiz, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” ülküsü doğrultusunda ilan edilmiştir. Bilinmelidir ki bu ülkü, Türk milletinin tabiatını, yaşam biçimini, yüksek ahlak ve iman değerlerini yansıtan yüce bir ülküdür. Cumhuriyet, birlik ve beraberliğinden ve hür yaşama azminden asla taviz vermeyen Türk milletinin çağdaş yönetim şeklidir. Milletimiz, Cumhuriyet yönetim şekli ile var olma kararlılığını ortaya koymuş, ruhunun vatan ve bayrak iştiyakıyla dolup taştığını tüm dünyaya haykırmıştır. 
Hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü bir medeniyetin mirasçısı olan büyük bir devlettir. Bu devlet millî mücadelede şehitlerimizin kanlarıyla kurulmuş, inkılap ve irfanla hızla gelişmiş ve bugünün büyük devletleri arasına girmiştir. Devlet olarak daha nice hedeflere ulaşma azim ve kararlığıyla yolumuza devam etmekteyiz. Devletimiz, bu yolda iç ve dış mihrakların menfur saldırılarına da maruz kalabilmektedir.
15 Temmuz hain darbe girişimiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı yok edilmek istenmiştir. Darbe girişimi, 19 Mayıs 1919’da yedi düvele karşı duran Türk milletinin millî mücadele ruhuyla bertaraf edilmiştir. Bilinmelidir ki milletimiz, istiklâl ve istikbali söz konusu olduğunda devletine ve iradesine sahip çıkma kararlığına sahip yüce bir millettir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimini derhâl püskürterek devlet ve iradesine sahip çıkma kararlılığını dosta ve düşmana göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden itibaren demokrasisi, ekonomisi ve millet olma bilinci ile dostları için güven ve gurur kaynağı olmuştur. Düşmanlarımızı telaş ve korkuya sevk eden bu kaynak, kısa süre zarfında Cumhuriyet’imizi yaşadığımız kritik coğrafyanın sönmez meşalesi hâline getirmiştir.
Milletçe, sahip olduğumuz güç, akıl, birikim ve tecrübeyle devletimizin bekası ve milletimizin refahı için çalışma azmimizden ödün vermeden yolumuzdaki engelleri aşarak yürümeliyiz. İnsani değerlerin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında olmaya gayret etmeliyiz. 
Bu inançla, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuzluk sembolü ay yıldızlı bayrağımızın vatan topraklarımızda dalgalanmasını sağlayacağız. 
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
 “Cumhuriyetimiz; azmin, birlik ve beraberliğin, milletimizin sonsuza değin bağımsızlığının sembolü olacaktır. Kurtuluş Mücadelesinde, vatan toprağını kanlarıyla sulayan, Türk Bayrağını gönderden indirmemek için canlarını hiçe sayan Türk milleti; 7 düvele karşı durup bağımsızlığı yolunda büyük bir destana daha imza atmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazandığı ve tarihe altın harflerle yazılan destanının ardından, 29 Ekim 1923 de kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, birlik ve beraberliğin, milletimizin sonsuza değin bağımsızlığının sembolü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,  ‘En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevlerinden birisidir. Cumhuriyet; ülkemizin sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Ülkemiz üzerinde kara hesaplar yapmaya çalışanların planları, içte ve dışta şer güçlerin kirli emellerine karşı, birlik ve beraberliğiyle, vatan ve bayrak aşkıyla, Cumhuriyetten aldığı güçle Türk Milleti; dün olduğu gibi bugünde, yarında kirli zihniyete izin vermeyecektir. Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda ülkesi ve milleti için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan edilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 98. kuruluş yıldönümüdür. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bundan dolayıdır ki; Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.
Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak bizlerin ortak görevidir. Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara taşımak için her zaman tüm gücüyle çalışacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
"Cumhuriyet, toprakları işgal edilmiş, yokluk içerisinde, yıkılmanın eşiğinde olan bir milletin yeniden doğuş destanıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yazılan, tarihte eşi benzeri olmayan bu destanın 98. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. İmkansızlıklar içerisinde, zor şartlar altında kazanılan kurulan Cumhuriyet, sahip olduğumuz bağımsızlığın ve demokrasinin en büyük teminatıdır.
Bugün, millet olarak, Atalarımızın zor şartlar altında kurduğu ve kalkındırdığı Cumhuriyet’in değerini bilmek zorundayız. Çalışarak, üreterek istihdam yaratarak Cumhuriyet’i daima kalkındırmak, her zaman ileriye taşımak, milletimizin refah seviyesini yükseltmek en büyük görevimiz olmalıdır.
Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarca mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Türk milleti! Ebediyete akıp giden her 10 senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı, gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene!” diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. 
Çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda kurulmuştur. 
Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.
Ancak bugün siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. İşte bu nedenle bugün, içeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP’ye, dışarıda emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Atatürk ve dava arkadaşlarına, bağımsızlık uğruna büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur. 1 Kasım 1922 tarihinde saltanatı kaldıran Türk Ulusu, başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duyanları mutlaka tarihin çöp sepetine atacaktır.
Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak bizler her türlü tehlikenin farkındayız. Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.” sözlerinden aldığımız ilhamla, yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Eğitim-İş olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

UĞUR GÖKBEL (AK PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI)
 ‘’Bugünlere kolay gelinmedi. Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutmak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde taşımak için bu vatanı koşulsuz sevecek ve çok çalışacağız. Atatürk ve bu güzel vatanı bizlere armağan eden kahraman ecdadımıza layık olabilmek için var gücümüzle gayret edeceğiz. ’Neredeyse bir asırı devirecek olan Cumhuriyetimiz, nice badireler atlattı. Hem çetin bir coğrafyada bulunuyoruz, hem de binlerce yıllık bir mirasın temsilcisiyiz. Bu nedenle düşmanımız çok, dostumuz yok denecek kadar az. Bugünlere kolay gelinmedi. Böylesine bir ortamda Cumhuriyeti kurmak da, ayakta tutmak da şüphesiz kolay olmadı. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar hizmeti bulunan devlet adamlarımızı minnetle yâd ediyorum.
Türkiye Cumhuriyeti, bu cennet vatanının toprakları üzerinde yaşayan herkesin ortak değeridir. Bugünlere birlik ve beraberliğimiz sayesinde ulaştık. Farklılıklarımızı ayrışma nedeni değil, zenginliğimiz olarak görmeli ve çok çalışmalıyız. Dünya kıyasıya bir rekabet içinde bulunuyor. Güçsüz olana söz ve yaşam hakkı tanınmayan bir çağdayız. Hal böyle iken; bir an bile durmaya hakkımız ve zamanımız yoktur. Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutmak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde taşımak için bu vatanı koşulsuz sevecek ve çok çalışacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu güzel vatanı bizlere armağan eden kahraman ecdadımıza layık olabilmek için var gücümüzle gayret edeceğiz. Bu vesileyle aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

HAMDİ HELVACILAR (MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Bugün Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutluyor olmanın kıvancı, mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Cumhuriyetimiz; savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesinin en güzel neticesidir. Büyük fedakârlık ve mücadele ile kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün tam bağımsız büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıktığı günü değerlendirirken elinde hiçbir kuvvet bulunmadığını belirterek “Yalnız Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi kuvveti vardı. İşte ben bu milleti kuvvete, Türk milletine güvenerek  işe            başladım.” derken , millete ve onun egemenliğine dayanacağının mesajını veriyordu. 
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 28 Ekim gecesi yemekte bulunan arkadaşlarına “Yarın             Cumhuriyeti ilan edeceğiz.” demiş, birlikte olduğu arkadaşları ayrıldıktan sonra kanun tasarısını İsmet Paşa ile birlikte hazırlamıştır. Bu tasarı ile hükümet şekli Cumhuriyet olacaktır. 

Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün "En Büyük Eserim" dediği              Cumhuriyet'imizi korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin ‘En birinci vazifesidir.’ Bu misyonla geleceğimizin teminatı; çocuklarımız ve gençlerimiz, sonsuza kadar yanacak olan, Cumhuriyet meşalesini aynı inanç ve şuurla nesilden nesile taşıyacaklardır.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünde şehitlerimizin yaşayan canlı                  temsilcileri olan Muharip Gaziler olarak halkımızı bayram sabahı çocuklarıyla birlikte elinde bayraklarla coşkulu bir şekilde bizleri desteklemeleri bayramı hep birlikte kutlamamız en büyük dileğimizdir. Evimize ve işyerlerimizi de bayrak asmayı ihmal etmeyelim.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz Şehitlerimize ve hayatını kaybeden Gazilerimize Allah’tan rahmet, tüm Gazilerimize saadetler dileğimizle saygıyla selamlıyoruz.

Feyiz milletindir benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük ATATÜRK izindeyiz, rahat uyu.”






 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku