Gündem:
banner175
DEGİAD Başkanı Urhan: Esnaf için açıklanan destek paketi büyük hayal kırıklığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs önlemleri  sonrası açıkladığı esnaf destek paketi, esnafı memnun etmedi. Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan da pakete tepki göstererek, yetersiz buldu ‘hayal kırıklığı yarattığını’ söyledi.

ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI
Yazılı açıklama yapan Urhan, daha ciddi yardım ve önlemler gerektiğini söylerken, “Koronavirüsü nedeniyle kan ağlayan esnaf açıklanan destek paketiyle açıkçası hayal kırıklığına uğramıştır. 10 aydır mağdur olan esnaflarımız acilen daha ciddi yardımların yapılmasını bekliyor. Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan esnaflarımızın yine aynı ölçüde desteklerden faydalandırılması gerekir. Bu şartlar altında esnafımızın dayanacak gücü kalmamıştır” dedi.

SİGORTA PRİMLERİ VE SİCİL AFFI PAKETTE YOK
Pakette, sigorta primleri ve vergi ile ilgili desteklerin çok yetersiz olduğunu belirten Urhan, “Maalesef açıklanan destek paketinde esnafın biriken faturaları için bir öneri bulunmamaktadır. SGK ve Bağ-Kur Prim borçları için herhangi bir açıklama yoktur. Esnafımıza yönelik sicil affı çıkarılması konusu bu destek paketinde yoktur. Yeni pakette bunlar da ele alınmalıdır. Bunlara ilaveten sigorta, Bağ-Kur ve vergi borçları faizsiz ötelenmelidir. Stopaj yüzde 10 bile değil, hiç alınmamalıdır. Banka kredileri ertelenmelidir. Basit usule tabi olan esnafımız gibi, gerçek usulde vergi ödeyen esnafımız da desteklerden yararlanabilmelidir. Ve en önemlisi kira destekleri en az 3 katına çıkarılmalıdır. Çalışanlara bile kısa çalışma ödeneği kapsamında bin liranın üzerinde bir ödeme yapılırken, işletme sahiplerine de bin TL destek verilecek olması çok yetersizdir” diye konuştu.
ODALAR ESNAFIN HAKKINI SAVUNSUN
“10 aydır dükkanlarını açamayan esnaflarımız var. Bu insanlar ne yiyor, ne içiyor, ne yapıyor diye kimse sormuyor. Bizler tüm samimiyetimizle esnafın derdine derman olunmasını istiyoruz” diyen Urhan şunları söyledi:
“Esnaf ve zanaatkarlarımızın üye olduğu odalar, birlikler ve kurumlara da buradan çağrı yapıyorum. Esnafın bu dar zamanlarında yanında olmalılar ve esnafın hakkını savunmaktan geri kalmamalılar, çekinmemeliler. Doğru neyse onu söylesinler. Bu kurumları esnafın sesini ve hakkını duyurmaları hususunda göreve davet ediyorum. Odalara yatırılan aidatlar bu dönemde kullanılmayacak da ne zaman kullanılacaktır? Bu konuda göstermelik söylemler dostlar pazar alışverişinde görsün düşüncesinin bir tezahürüdür.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku