Gündem:
banner175
Denizli'de yaşanan zirai don kekik tarlalarında zarara neden oldu

Erkaya,açıklamada, geçen hafta kent genelinde meydana gelen ani sıcaklık düşüşü nedeniyle bazı tarım arazilerinde zirai don oluştuğunu belirtti.

Tarım alanlarının bu nedenle zarar gördüğünü kaydeden Yılmaz Erkaya, "Pamukkale, Çal ve Güney ilçelerinde bulunan kekik üreticilerimizin tarlalardaki ürünlerinden bazıları zirai dondan etkilendi. Ekiplerimiz hemen bölgeye çıkarak zarar tespit çalışması başlattı. Bu kapsamda ekili alanların içinde 400-500 ton rekolte kaybı yaşanacağını düşünüyoruz." dedi.

Erkaya, Türkiye'nin kekik üretiminin yüzde 90'ının ise bölge genelinden karşılandığını vurgulayarak, "Denizli'de yaklaşık 160 bin dekar kekik ekili alanımız var. Her yıl ortalama 15-18 bin ton kekik üretimi gerçekleşiyor. Zirai don nedeniyle kekik alanlarımızda zarar oluştu. Bazı alanlarda yüzde 10 ile 30 arasında zararlar var. Tam zarar gören alan, arazi incelememiz tamamlandıktan sonra ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.DENİZLİ (AA)

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliKekik
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku