Gündem:
banner175
Denizli'den arama kurtarma ekibi ve ayni yardım
Bölgelerden gelecek talepler doğrultusunda takviye ekip ve yardımın sağlanması hususunda ilgili birimlerin hazır bekletildiği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:
 
"24 Ocak 2020 cuma akşamı Elazığ ilimiz Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere, Valiliğimize bağlı ilgili müdürlüklerimizce 1 UMKE aracı, 7 personel, 1 lojistik araç ve şişme çadır ekipmanları yola çıkarılmıştır. Manisa'daki deprem bölgesine de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 3 ekip görevlendirilerek bölgeye intikal ettirilmiştir."
 
BÜYÜKŞEHİR BİR EKİBİYLE ORADA
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Elazığ'a destek vermek üzere tüm hazırlıkların tamamlandığını ve hazır bekletildiğini bildirdi.
 
PAMUKKALE BELEDİYESİNDEN AYNİ YARDIM
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise deprem bölgesine belediye bünyesinde kurulan sosyal marketteki yaşam malzemelerinin gönderildiğini ifade ederek, "Marketimizde bulunan bütün çocuk bezleri, erkek, kadın ve çocuklar için kışlık kıyafetler, battaniyeler, bebek setleri ve benzeri ihtiyaç malzemelerini hemen deprem bölgesine gönderdik." dedi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde dün saat 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak kurumunun basın birimince yayınlanan mesajında, şu görüşlere yer verdi: "Dün gece yaşadığımız afet, bize ülke olarak birinci derece deprem bölgesi olduğumuz gerçeğini ne yazık ki acı bir şekilde bir kez daha hatırlattı... Bulunduğumuz coğrafya ile içinde yaşayanların kaderi diyebileceğimiz bu durumun, değişmez bir gerçek olduğunu kabul ederek ve gerekli tedbirleri alarak yaşamayı öğrenmeliyiz. Daha önce de defalarca baş başa kaldığımız bu afet, yine milletimizi derinden sarstı; yüzlerce insanımızın yaralanmasına, onlarca vatandaşımızın ise hayatına mal oldu. AFAD'tan yapılan son açıklamaya göre, Elazığ'da 16, Malatya'da ise 4 olmak üzere, ne yazık ki 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet, başta aileleri ve hemşehrileri olmak üzere aziz milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim. Çoğunluğu Elazığ ve Malatya'da olmak üzere, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dakilerle birlikte hastaneye gelen ya da getirilen 1015 vatandaşımızın yaralandığı bildirildi. Tek tesellimiz ise, bazı vatandaşlarımızın enkaz altından sağ çıkarılması oldu. Adana, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Niğde, Trabzon, Ordu, Giresun ile Suriye'nin kuzeyinde de hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşımızın can güvenliğinin sağlanması, yaralı ya da mağdur olanlara yardım edilebilmesi için devletimiz tüm kurumlarıyla dün geceden itibaren hızla hareket ederek gerekli her türlü tedbiri almıştır. Bizler de ihtiyaç duyulması halinde bölgedeki vatandaşlarımız için her türlü yardımı yapmaya hazırız. Hepimize büyük geçmiş olsun. Rabbim, bir daha milletimize bu ve benzeri, gücümüzün yetmeyeceği, sonrasındaki zarar ve sıkıntılarıyla baş edemeyeceğimiz daha büyük afet vermesin."
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku