Gündem:
banner175
Denizli direnişine büyük övgü
TSK içerisinde yapılanan FETÖ yanlısı askerlerin darbe girişimine karşı Delikliçınar Meydanı’nı boş bırakmayan Denizli halkının demokrasi destanı 8’inci gününde… On binlerce vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ’nün planladığı darbe girişimine karşı, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 8 gündür devam eden demokrasi nöbetine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Eşi Ayşen Zeybekci, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Eşi Berrin Zolan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı.
 
Başkan Zolan: “Meydanı hiç boş bırakmadınız”
 
Demokrasi destanının 8’nci gününde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun imzaladığı darbeye karşı ortak bildiri okundu. Bildirinin ardından konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Çok değerli Denizlili hemşehrilerim, bugün demokrasi nöbetimizin 8’inci günündeyiz. Çok şükür meydanı hiç boş bırakmadınız. Demokrasiye, bayrağınıza, ezanınıza, milletin adamlarına sahip çıktınız. Bu işin kahramanı sizlersiniz. Her birinize çok çok teşekkür ediyorum. Demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sabaha kadar hep beraber buradayız. Evinizi bırakarak, rahatınızı bırakarak, vatanınıza ve Denizlimize sahip çıktığınız için, yeni bir destan yazdığınız için hepinizden Allah razı olsun. Yolumuz açık yarınımız aydınlık olsun” dedi.
 
Tin: “Sizlerle gurur duyuyoruz”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ardından konuşan Denizli Milletvekili Şahin Tin ise; “Dostlarım, kardeşlerim; Denizli’nin yiğitliğini gösterdiniz. Buraya bu meydanlara tankların inmesini engellediniz. Darbecilere Türk halkının kim olduğunu sizler gösterdiniz. 81 ilde olduğu gibi sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Özkan: “Tek yumruk olduk”
 
Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise şöyle konuştu: “15 Temmuz akşamı ihaneti gördüğümüzde tek yumruk olduk. Yüreğimiz birlikte attı. Tek vücut olduk. Biz sırtımızı milletimize dayıyoruz. Ne sırtını Kandil’e dayayanlarla ne kula kulluk yapanlarla asla işimiz olmaz. Bizim birbirimizden şüphemiz yoktur.”
 
Dr. Ramazanoğlu: “Bu memleket, içindeki iltihapları temizleyecek”
 
“Milli iradeye kim müdahale etmeye kalkarsa karşısında milleti bulur” diyen önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu: “Bu memleket, bu devlet kendi içindeki bütün iltihapları bütün arızaları temizleyecek. Bu arızalar içimize doğru nüfuz etmişti. Bir gün geldi patladı. Ancak millet ‘Benim irademe dokunamazsın’ diyerek demokrasiye sahip çıktı.
Biz bu milletin evladı olmakla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Vali Dr. Altıparmak: “Büyük bir dirayet gösteriyorsunuz”
 
Demokrasi nöbetinin 8’nci gününde de meydanları dolduran Denizli halkını ayrı ayrı tebrik ettiğini dile getiren Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Büyük bir güç, büyük bir dirayet gösteriyorsunuz. Geçen cuma yaşanan olayda herkes üzerine düşen görevi yaptı. Mevlam böyle bir olayı bir daha bu millete yaşatmasın. Bu milletin dişinden tırnağından artırarak aldığı silahlar, düşman tanklarını vursun diye alınan tanklar, uçaklar, tüfekler bu millete yöneldi. Bu ihanetin karşısında göğsümüzü siper ettik. Hayal ettiklerini gerçekleştiremediler” dedi.
 
Bakan Nihat Zeybekci: “Milletin önünde kimse duramaz”
 
Sözlerine, “Sevgili kardeşlerim, sevdalandığım Denizlim, her taşına toprağına aşık olduğum Denizlim! Demokrasi nöbetiniz, demokrasi gününüz kutlu olsun” diyerek başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz günü yaşanan hain kalkışmada yaşananları anlattı. Bakan Zeybekci şunları söyledi: “Biz Meclis’teydik, aklımız sizlerle buradaydı. Geçen hafta bugün aynı saatlerde, hainler bu milletin evlatlarını kurşunluyorlardı. Bombalar atıyorlardı. Hesap edemedikleri bir şey vardı. Bu ülkenin evlatları asla ve asla; kendi iradesiyle seçip de cumhurbaşkanı yaptığının, başbakan yaptığının arkasından bir daha ağlamayacak. Geçen hafta hainler bunun hevesindeydiler. Bundan sonra bu milletin önünde kimse duramaz. Kimse yan gözle bakamaz.”
 
Bakan Zeybekci Demokrasi Kürsüsü’nde
 
Konuşmaların ardından demokrasi şehitleri için dua edildi. Daha sonra Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Demokrasi Kürsüsü’ne giderek, eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte duygu ve düşüncelerini yazdı. Bakan Zeybekci yazısında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz Demokrasi Günü ve Demokrasi Şehitlerini Anma Günü kutlu olsun.”
 
Nöbet sabaha kadar devam etti
 
Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çeşitli ikramların yapıldığı standları gezen Bakan Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte vatandaşlara çorba ikram etti. Denizli protokolü, on binlerce Denizlili ile birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetini sürdürdü.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku