Gündem:
banner175
Denizli, diriliş destanı yazdı
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü vesilesiyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında; “Denizli’nin Milli Mücadele dönemindeki öncüleri bundan 98 yıl önce korkusuzca bir diriliş destanı yazdılar. Dönemin vatanperverleri Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde yokluklara ve zor koşullara rağmen yunan işgaline karşı canlarını ortaya koyup mücadele etmekten asla geri durmadılar. 15 Mayıs tarihinde milli mücadelenin ateşini yakarak düşmana Anadolu’nun geçilemeyeceğini kahramanca gösterdiler” dedi.
 
ESARETİ ASLA KABUL ETMEDİK
 
Milletvekili Şahin Tin mesajında, Denizli halkının milli varlığına yönelik saldırılara karşı hiçbir zaman kayıtsız kalmadığını ve bundan sonra da gerekli cevabı düşmanlara anladıkları dilden vermeyi sürdüreceğini söyledi. Şahin Tin; “Denizli halkı istiklaline sahip çıkmak için Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde 15 Mayıs 1919 sabahı erken saatlerde belediye önünde toplanarak milli mücadelenin ateşini yakmıştır. Ahmet Hulusi Efendi toplanan kalabalığa hitaben yaptığı tarihe geçen konuşmasında, silah ve cephane azlığına bakmadan, Denizli havalisinde yaşayanları yurt savunmasına davet etmiştir. İşte bu milli ruh bugün aynı şekilde diri ve canlıdır. Denizli halkı nasıl 15 Mayıs 1919’da esareti elinin tersiyle iterek düşmana karşı mücadelenin ateşini yaktıysa, 15 Temmuz’da da sokaklara, meydanlara çıkarak ülkesine ve değerlerine yönelen saldırıyı püskürtmeyi başarmış ve hainleri yerle yeksan etmiştir. Denizli halkı söz konusu vatan olduğunda 98 yıl önce milli mücadelede olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bendini çiğneyip aşmış, enginlere sığmayıp taşmış ve bir diriliş destanı yazmıştır. Denizli halkının 15 Mayıs’ta Millî Mücadeleye yönelişinde Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi’nin gayreti çok büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelede, 15 Temmuz’da ve ülke savunmasında bu aziz vatan ve millet için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku