Gündem:
banner175
Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden ‘cinsel istismar' eğitimi
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman’ın, Polisevi’nde verdiği konferansa Cumhuriyet Savcısı Alperen Öztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan, polis memurları ve çok sayıda davetli katıldI. Seminerin açılışında davetlilere seslenen Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, sağlıklı, mutlu, iç dünyasında barışık ve topluma faydalı bireylere olan ihtiyacın her geçen gün arttığını söyledi.
 
Demir, “Toplumda, çocuğun istismardan korunarak, geleceğe üreten bir değer olarak yetiştirilmesi gerekmektedir. Çocukluk dönemi, verilen değerli kazanımlarla insan gelişiminin biçimlendirildiği, en önemli dönemdir. Çocuğa yapılacak her yatırım, toplumun geleceğini oluşturan çocuklarımızın, sağlıklı gelişmesi, eğitimi, özel olarak korunup gözetilmesini en üst düzeyde sağlayarak, toplumların gelişmişlik düzeyini belirler. Çocuğa yönelik kötü muamele veya çocuk istismarı da çocuğun hayatını pek çok açıdan olumsuz etkileyerek, ileride onarılması mümkün olmayan hasarlar bırakmaktadır. Bu nedenle; çocuk istismarının nedenlerinin belirlenmesi, çocuk istismarını önlemeye yönelik toplumsal çalışmalarda bir arada olmaya, sorgulamaya, üretmeye, çocuğun sağlıklı kişilik gelişiminde birincil öneme sahip aile kurumunun güçlendirilmesine, çocuk ve aileyi merkeze alarak, psikolojik sosyal yönleriyle destekleyecek kurum ve hizmetlerin toplumsal sorumluluk haline gelmesine önem vermeliyiz.Bu nedenle kalem ve fikir sahipleri sosyal krizlere, ahlaki bunalımlara manevi dokunuşları ile cevap üretmek durumundadır” dedi.
 
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Dermançocuk ihmalinin beş ana başlıkta özetlenebileceğini aktardı. Bunların bakım, barınma, sağlık, eğitim ve yaşam olduğunu belirten Derman, “Fiziksel istismar ile fiziksel ceza arasında ne kadar güç kullanıldığı, ne kadara hasara yol açtığı ve tekrarlanması fark olarak gösterilebilir. Biz hep söyleriz, fiziksel ceza, fiziksel istismarın bir formudur diye. Sözün bittiği yerde şiddet başlar. Cinsel istismar için risk faktörlerini, biyolojik ebeveynlerin ayrı yaşaması, zayıf aile ilişkileri, zayıf kişilikte anne varlığı ve aile tartışmalarına tanıklık etmek olarak söyleyebiliriz” dedi.
 
İstismarın gelişmesindeki medya, arkadaş ortamı, değer yargılarının sığlığı, aile içi sorunlar, istismara uğramış olmak, kültürel değerler, yaşam ile karşılaşılan zorluklara verilen cevapların önemli faktörler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Derman, “İstismarcı denilen bir sarmal var bunu unutmayın, her mağdur istismarcı olma potansiyelini taşır. İstismarcılar her zaman uygun yer ve uygun zaman ararlar” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku