Gündem:
banner175
Denizli geçen yıl yurt dışından 3 bin 681 göç aldı
Türkiye İstatistik Kurumu, bu yıl ilk kez illere yurt dışından göç edenlerin istatistiklerini yayınladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın paylaştığı verilere göre; Denizli’ye yurt dışından 3 bin 681 kişi göç etti.
 
Denizli’ye 1 612 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 2 bin 69 yabancı uyruklu olmak üzere 3 bin 681 kişi göç etti. En fazla göçün 166 bin 44 kişi ile İstanbul olduğu göç listesinde Denizli bu raakamla en fazla göç alan 27’nci şehir oldu.
 
Aynı yıl, Denizli’den yurt dışına bin 84 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 708 yabancı uyruklu olmak üzere bin 792 kişi göç etti. Denizli yurt dışına en fazla göç veren 26. il oldu.
 
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, bu verilerin ilk kez tutulduğunu belirtirken yöntemin şu şekilde olduğunu açıkladı:
“Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı, Uluslararası Göç İstatistiklerini yayımladı. Türkiye'de ikamet eden nüfusun vatandaşlık ve doğum ülkesine göre dağılımı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden yıllık olarak üretilmektedir. Bununla birlikte, idari kayıtlardan elde edilen istatistiklerin geliştirilmesi kapsamında mevcut kayıtlar üzerinde yapılan analiz çalışmaları sonucunda, yıllık göç akış istatistikleri olarak tanımlanan yurt dışından gelen ve yurt dışına giden göç bilgisi, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 31 Aralık tarihi referans alınarak idari kayıtlara dayalı olarak ilk kez üretilmiştir.”
 
Açıklamadan anlaşılacağı üzere, bu göç verileri oturma izni alarak yerleşen göçmenleri kapsıyor, geçici olarak kalan İranlılar, mülteci olarak gelen Suriyeli ve Afganlar gibi göçmenler bu listede yer almıyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku