Gündem:
banner175
Denizli Hıfzıssıhha Meclisi'nden sokak düğünlerine izin çıktı

 Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında koronavirüs ana gündemiyle toplandı. Toplantıda dikkat çeken kararlar alan Hıfzıssıhha Meclisi, tartışma yaratan sokak düğünlerine ilişkin de düzenleme yaptı.
 
SOKAK DÜĞÜNLERİNE İZİN VERİLDİ
Hıfzıssıhha Meclisi daha önce yaptığı düğün yapılacak alanlar düzenlemesinde sokak düğünlerini kapsam dışı tutmuştu. Ancak, kararda yer alan “il merkezi ve ilçelerin kentsel yerleşim alanlarındaki” cümlesinin uygulamada getireceği zorluklar göz önünde tutularak, düğünler için izin verilen alanlar kapsamına sokaklar da eklendi
Buna göre, il ve ilçe merkezlerinde trafiğin yoğun olduğu ana arter ve caddelerde, kalabalığın covid bulaşma riski açısından sorun oluşturacağı sokaklarda düğünlere izin verilmeyecek. Düğün yapılabilecek sokak, okul bahçesi ve pazaryerleri konusunda ise ilçe kaymakamlıkları ve ilçe hıfzıssıhha meclisleri yetkili olacak.
 
Sokak düğünlerinde pandemi öncesinde olduğu gibi emniyet ve jandarmadan izin alınacak, ekipler bu düğünlerde koronavirüse karşı önlem alınıp alınmadığını denetleyecek.
 
TEK KULLANIMLIK YEMEK MALZEMESİ KULLANILACAK
Sokak düğünlerinde, düğün sahibi tek kullanımlık malzemeler kullanarak yemek verebilecek, düğünler süreleri de mümkün olduğunca kısa tutulacak. Düğün organizasyonlarında katılımcıların el hijyeni ve maske kullanma zorunlulukları düğün sahibinin görevi olacak.
 
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliSokak Düğünleri
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku