Gündem:
banner175
Denizli meydanları terk etmiyor
TSK içerisinde yapılanan FETÖ yanlısı askerlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişiminin ardından Denizli halkı gece gündüz meydanları boş bırakmıyor. Delikliçınar Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine ara vermeden devam eden Denizlililer darbeye karşı tek ses tek yürek olmayı sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan ile birlikte demokrasi nöbetinin 3’üncü gününde de sabaha kadar yine Denizli halkıyla omuz omuza demokrasi mücadelesine devam etti. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Cahit Özkan ile binlerce Denizlili de vatandaşları yalnız bırakmadı. Demokrasi nöbetinin 3. günün de 15 Mayıs 1919'da Denizli’de milli mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin taşıdığı sancağı sallayan Başkan Zolan, vatandaşlara hitap etti.
 
 

“HAİNLER YUNANİSTAN’A KAÇIYOR”
 
Darbe girişimi gerçekleştiren cuntacılara sert tepki gösteren Başkan Zolan, “Bu milletin almış olduğu helikopterle; ar, namus, şeref ve onurun zerresi olmayan her ne kadar adı asker olan ama o üniformanın bir santimetre kumaşını bile hak etmeyen hainler şimdi Yunanistan’a kaçıyor. Bunlar ülkeyi ele geçirmiş olsaydı ne olacaktı? Bu alçaklar Türk emniyetine, Türk hukukuna teslim olmuyor, Yunanistan’a kaçıyor. Yazıklar olsun size. İnşallah 8 eşkıya, 8 ahmak, 8 hain elleri kelepçeli teslim alınacak” dedi. Başkan Zolan, “Televizyonda izledik. Bazı darbecilerin üniformaları çıkarılmış. Onları çıkaran askerlerimiz ne diyor biliyor musunuz? ‘Siz bu milletin parasıyla alınan üniformayı giyemezsiniz. Bu şerefi taşıyamazsınız.’ O hainler milletin içinde atletle donla kaldılar” dedi
 
 

“EMANETİNİZE SAHİP ÇIKIN”
 
Darbenin başarısız olmasında halkın oynadığı role dikkat çeken Başkan Zolan, “Şunu net olarak söyleyeyim bu işin kahramanı sizlersiniz. Bundan sonra işine gelen demokrasiye inanır işine gelmeyen Yunanistan’a gider. Allah’ın izniyle sizlerin dik duruşuyla, milletine hizmet etmiş adamlarınıza sahip çıkmanızla ülkemizi daha iyiye daha güzele götüreceğiz. Siz bizleri milli iradenizle seçtiniz bu görevi emanet ettiniz. Bu şehrin anahtarını bu şehrin başkanı olarak bana emanet ettiniz. Biz ne pahasına olursa olsun bu emaneti yere düşürmeden Allah’ın izniyle sizlerle omuz omuza yürüyeceğiz. Kaçmak korkmak yok ne gücümüz varsa gücümüzün, kanımızın son damlasına kadar millet iradesine sahip çıkacağız, emanetinize sahip çıkacağız. Yeter ki sizler bizleri yalnız bırakmayın. Seçtiklerinize sahip çıkın” diye konuştu.
 
 

“MEYDANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
 
Başkan Osman Zolan, demokrasi şehitlerinin defnedilmeye başladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün ayrı bir duygu yoğunluğu yaşadık. Artık şehitlerimiz defnediliyor. Gencecik insanlar, çocuklar; tankların ezdiği, helikopterlerin açtıkları ateş sonucu ölen vatandaşlarımız, milleti savunan Özel Harekat Polislerimiz, darbeye karşı koyan kahraman askerlerimiz bir bir defnediliyor. Mekanları cennet olsun. İnşallah sadece millet dediğimiz için sadece vatan dediğimiz için sadece bayrak dediğimiz için bizi hor görenler darbe yapmak isteyenlerin hesabı hem bu dünyada hem de öbür dünyada sorulacaktır. Bu yolda sizin gibi ayakta sabahlara kadar mücadele eden, bizlere ve milletimize sahip çıkan kardeşlerim Allah’ım inşallah iki cihanda da bizleri beraber eylesin.”
 
 
“SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ”
 
Darbecilerin Türkiye daha iyiye gittiği için Cumhurbaşkanı’na düşman olduklarını kaydeden Başkan Zolan, “14 yıl önce ülkem nasıldı, bugün nasıl? Bazılarına huzur batıyor. Bazılarının beyni satılmış, ruhu satılmış, maşa haline gelmiş. Onların iradesi yurt dışında, patronları da yurtdışında. İsteniliyor ki bu ülkenin kalkınması son bulsun bu ülkenin ilerlemesi son bulsun Türkiyem eskisi gibi 14 yıl önceki gibi yine İMF’nin karşısında diz çöksün. Bu girişimler başka devletler Türkiye’den rahatsız oldukları için yapılıyor” dedi. “Başkomutanımız bize meydanlara gelin dedi biz de geldik” diyen Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: “O rahat demedikten sonra, meydanları boşaltın demediği sürece her akşam buradayız. Gündüz işimize bakacağız akşam burada buluşacağız. Ben sizlere çok çok teşekkür ediyorum Allah hepinizden razı olsun. Burada torunlarımıza anlatacağımız çok güzel hikayelerimiz oldu. Ama gevşemeyeceğiz. Su uyur düşman uyumaz.”
 
 
TÜRK BAYRAĞINA SARILI ÇOCUKLAR
 
FETÖ yanlılarının darbe girişiminin ardından Denizli halkı dün olduğu gibi yine meydanları boş bırakmadı. Onbinlerce Denizlili ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye binasından vatandaşları selamladı. Sabaha kadar meydanda vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutan Başkan Zolan ve eşi Berrin Zolan, Türk bayrağına sarılı uyuyan bir çocuğu sevdi, ailesi ile bir süre sohbet etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku