Gündem:
banner175
Denizli Orman Genel Müdürü Mustafa Korucu: Yayladaki suyun hepsini almayacağız
Denizli Orman Genel Müdürü Mustafa Korucu, bölgedeki suyun tamamının kullanılmayacağını, su kaynağının kurutulmayacağını belirterek, “Zeytin Yaylası bölgesinde aynı dereyi besleyen birçok kaynak suyu vardır. Haberlere konu kaynak suyu bunlardan sadece biridir ki bu kaynakta 4 litre/saniye su bulunmaktadır. Basında çıkan haberlerin aksine suyun kesinlikle tamamı değil 4 litrelik suyun sadece 1 litresi alınacak kalan 3 litre ise kaynağında bırakılarak yöredeki diğer su kaynakları ile birlikte yaban hayatı biyolojik çeşitlilik ve dere vejetasyonunun devamını sağlanacaktır” dedi.
 
HEPSİ ALINMAYACAK
Alınan suyun Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki hizmet binalarındaki bahçelerinin sulanması için kullanılmayacağını söyleyen Korucu, alınan suyun 1. derece orman yangını riski taşıyan ormanlarda yangınlara müdahale edilmesi için kullanılacağını söyledi Korucu, “Bu sular, yangın arozözlerinin su ikmalini sağlamak için inşa edilecek yangın havuzunun su ihtiyacı karşılanacaktır.Bunun yanında alınacak su Zeytin Yaylasını Çamlık Şehir Ormanına bağlayan yol güzergâhından getirilecek olup, yol güzergâhında içinde 1’inci, 2’inci 3’üncü çeşmelerinde bulunduğu bütün kurumuş çeşmelere su verilerek sportif yürüyüş yapan vatandaşların ve bu bölgedeki yaban hayatına da hizmet verilmiş olacaktır. Getirilen suyun bir kısmı ile de kendilerine her şeyimizi borçlu olduğumuz tüm Şehitlerimizin adını yaşatmak hayır ve dua ile anılmasını sağlamak için Çamlık Şehir Ormanında Çamlık Şehitler Çeşmesi adıyla bir çeşme yapılarak Denizli halkının kullanımına sunulacaktır” dedi.
 
SİT ALANI DEĞİL
Muhtarlarını Zeytin Yaylası’nın sit alanı olduğu için kazıya uygun olmadığı söylemlerine ilişkin Korucu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan tahsis ve uygun görüşler alındığını ve çalışma alanının sit alanıyla ilgisinin olmadığını ifade etti.
 
KASITLI ÇEVRELER
Korucu, konunun çarpıtıldığını da belirterek, “Olayın tamamı bundan ibaret iken kendilerini çevreci olarak tanımlayan bazı maksatlı çevreler tarafından sosyal medya ve haber siteleri üzerinden kamuoyu yanlış yönlendirilmekte gerçeği yansıtmayan kasıtlı bilgiler paylaşılmaktadır” dedi.
 
MUHTARLARA ANLATTIK
Orman Bölge Müdürlüğü olarak vatandaşların resmi makamlarca yapılan açıklamaların dikkate alınması gerektiğini belirten Korucu, “İdaremize müracaat eden ilgili muhtarlara gerek idaremizde, gerekse arazide yerinde, suyun tasarrufu ile ilgili bilgi verilmesine özellikle 4 litrelik kaynağın 1 litresinin alınarak 3 litresinin yerinde bırakılacağı izah edilmesine rağmen muhtarlarca basının ve kamuoyunun suyun tamamının alınacakmış gibi yanlış bilgilendirildi.Aynı mevkide aynı kanyona akan haberlere konu su kaynağının eş değerin de başka su kaynakların da bulunmasına rağmen bu mevkide sadece söz konusu su kaynağın olduğunun iddia edilmesidir. Beklentimiz, maksatlı yapılan yönlendirmelere itibar edilmemesidir” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku