Gündem:
banner175
Denizli protokolünden 1 Mayıs mesajları
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl sessiz kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler de yaptıkları açıklamalarla tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Türkiye’miz bugün üreten ve güçlü bir devlettir. Her geçen gün daha da güçlenen ülkemizin gelişmesi için bu gücün gerçek sahibi, alın teri döken kıymetli emekçilerimize ihtiyacımız vardır. Üretmek, emek vermek çok değerlidir; ülkemizin geleceğe güvenle bakabilmesi için değerli emekçilerimiz, bunları ilmek ilmek işleyerek yarınlarımızın inşasında kendilerine düşen görevi en ulvi şekilde yerine getirmektedirler. Bizler “çalışanın hakkını, alın teri kurumadan verme” hassasiyetine sahip bir kültürün mensubu bir millet olarak emeğin husule gelmiş halini ifade eden işçilerimizin daima yanındayız.
En kutsal kazanç; emek vererek kazanılan helal kazançtır. “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” de bu duygu ve düşünceleri daha da anlamlandırmaktadır.
Ülkemizin gelişmesi, büyümesi ve hedeflerine ulaşmasında önemli pay sahibi olan emek ve alın terleriyle hayatını kazanan tüm çalışanların ve işçilerin; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü kutluyor, bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı değerli emekçilerimize teşekkür ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı bir yaşam diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
Türkiye’nin istikrar içinde gelişmesine katkı sunmak adına çalışan işçi ve emekçiler önemli bir yapı taşıdır. Bizim için en yüce değer emek ve alın teridir. İnsanı her zaman önemseyen, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir medeniyetin temsilcileriyiz. İnsan hayatında en yüce değerin emek ve alın teri olduğu bilinciyle bundan sonra da çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
Şehrimize birlikte hizmet vermekten onur duyduğumuz -temizlik hizmetlerinden alt yapıya, yol yapımından yeşil alanlara, sosyal, kültürel ve sağlık hizmetlerinden ulaşım hizmetlerine kadar- Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde görev yapan çalışanlarımız omuz omuza olmaktan gurur duyduğumuz yol arkadaşlarımızdır. Biz işçimizi, çalışanımızı, emekçimizi çok seviyoruz. Her zaman çalışanlarımızın alın teri kurumadan hakkını vermenin gayreti içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Başta, özellikle bu salgın günlerinde Denizlimize canla başla hizmet etmeye devam eden çalışanlarımız olmak üzere tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum."

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Alın teri ve emeğin karşılık bulması için çağdaş demokratik toplumsal bilincin oluşması çok önemli. Ülkemizde hükümetimiz son yıllarda işçi ve emekçinin haklarını koruma ve hayat şartlarını iyileştirilmesi konusunda çok önemli çalışmalar yaptı. Bu sayede emekçilerimizin hayat standartları daha iyi hale geldi. Sanayi, tarım ve turizm ilçesi olan Pamukkalemiz bu sektörlerde önemli bir emekçi potansiyeline sahip. Pamukkale Belediyesi olarak da hükümetimizin bu politikalarını destekleyici bakış açısıyla işçi ve emekçi arkadaşlarımızın her zaman yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede belediyemizdeki mesai arkadaşlarımızın sendikal haklarını yaptığımız sözleşmeyle eksiksiz olarak verdik. Ayrıca halkımıza hizmet götüren çalışanlarımıza yönelik farklı kurumlarla indirim anlaşmaları yaparak çalışan emekçi kardeşlerimize destekler verdik. Halkın mutluluğu için çalışan Pamukkale Belediyesi çalışanlarının mutluluğu da bizim için çok önemli. Bu düşüncelerle, emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”
 
ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
1 Mayıs işçilerin, emekçilerin birlik ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan en özel kazanımlardan biridir. Bizler için, alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer veriyor, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyuyoruz. 1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. Ülkemizin çalışma hayatına yön veren işçilerin emeğinin karşılığını vermek, çalışma hayatlarında kolaylık sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Merkezefendi Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizle bir aile olarak, ‘Ben sen yok, biz varız’ diyerek ilçemize var gücümüzle hizmet ediyoruz. Birbirimiz ile olan bu bağ sayesinde güzel Merkezefendimize en güzel hizmetleri kazandırabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm emekçi kardeşlerimizin demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Alın terinin sembolü olan 1 Mayıs, insan hayatında en yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı günüdür. Bizler, 'İşçiye, alın teri kurumadan ücretini ödeyiniz' diye buyuran peygamberin ümmetiyiz. Buldan Belediyesi olarak işçisiyle, esnafıyla, memuruyla, tüm emekçi çalışanlarıyla birlikte daha güzel, daha huzurlu ve daha mutlu bir Buldan için çalışmalarımızı devam edeceğiz.   Sizin emeğiniz, alın teriniz, cefakâr ve fedakâr gayretlerinizle hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz ve gerçekleştiriyoruz.  İlçemizin, Denizlimizin ve Ülkemizin gelişme ve kalkınma mücadelesinde önemli rolü olan, rızkını alın terinden çıkaran tüm çalışanımızın, işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nı kutluyorum.”

FETHİ AKCAN (ÇAL BELEDİYE BAŞKANI)
 “Tarlada, fabrikada, kamuda, özel sektörde zor günlerde de fedakarca çalışan tüm emekçilerimizin bayramını buruk da olsa kutluyorum. Emekçilerimiz, bu ülkenin en büyük kahramanlarıdır.
Tarlalarda çalışan ve üreten insanlarımız, fabrikalarda işçilerimiz, kamu ve özel sektörde çalışan tüm emekçilerimiz zor günler geçiriyor. Zorlu dönemde üretimden vazgeçmeyen emekçilerimiz, bu toprakların, bu vatanın gerçek kahramanlarıdır. Dağda keçi otlatan, tarlada çalışan, fabrikalarda üretime en önemli katkıyı veren emekçilerimiz ile Türkiye muassır medeniyetler seviyesine çıkacaktır. Her zaman fedakarlığın en büyüğünü yapan emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günlerini buruk da olsa yürekten kutluyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “Ülkemizin en değerli sermayesi emektir. Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır.
Emeğiyle değer üretmenin, alın teriyle helal kazancının arayışında, çabasında olan milyonlarca çalışanımız bizim için paha biçilemez bir özelliktedir.
Kendi gelenek, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, milletimizin bizi iktidara taşıdığı günden bu yana emekçilerimizin, tüm çalışan kesimin yanında olduk.
Emekçilerimizin sorunlarını kendi meselemiz olarak gördük. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını sağladık.
Diğer alanlarda olduğu gibi çalışma hayatında da en ileri standartlara ulaşmak için son yıllarda önemli adımlar atan Türkiye, önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyulan reformları kararlılıkla hayata geçirecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine taşıyacak rakamlara ulaşmasını sağlayacak olan, başta üretim olmak üzere tüm sektörlerde çalışan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, Cenab-ı Allah’tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
Pandeminin en büyük zarar verdiği kesim ne yazık ki başta doktorlar ve sağlık emekçileri olmak üzere bütün işçi sınıfıdır. Bir çok ülke aldığı önlemlerle normal yaşama dönmeye başlarken Türkiye'de ne yazık ki 'üretimin devamlılığı' adı altında işçiler, emekçiler işçi sağlığı ve iş güvenliği ikinci plana atılmaktadır. Alınan önlemler nedeniyle İşçiler 1 Mayıs'ı meydanlarda kutlayamazken, fabrikalarda çalışmalarında hiç bir sakınca görülmemektedir. Bu tablo ortadayken, pandemi nedeniyle hayatını kaybeden emekçilerimizin sorumluluğu siyasi iktidardadır.
Emekçilerimizin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı sendikal ve sosyal güvenlik haklarının eksiksiz güvence altına alındığı Aklın ve Bilimin öncülüğünden insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için mücadeleye devam ediyoruz. Bu süreçte büyük şirketlere sağlanan vergi muafiyetleri ve destekler göz önüne alındığında, emekçilerin pandemi sürecinde payına daha fazla sömürü ve daha fazla yoksulluk düşmüştür. 128 milyar doları bu ülkenin hazinesinden yok edenler, milyonlarca emekçinin ve yurttaşın yoksullaşmasından ve gelir kaybı yaşamasından birinci dereceden sorumludur. Bu para işçilerin ve emekçilerin alın teri ve çocuklarının geleceğidir. Emekçilerimiz AKP’nin geleceğimizden çaldığı bu paraların hesabını elbette soracaktır. Biz CHP olarak üretenin, emekçinin, işçinin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Yaşasın 1 Mayıs.”

ORHUN ÇOBAN (SOL PARTİ İL BAŞKANI)
1 Mayıs’ta, sağlığın ve eğitimin parasız olması, yoksulun sırtındaki vergilerin kaldırılarak, ülkeyi sömüren zenginlerin vergilendirilmesi, tam sefalet dayatmasına karşı halka ekonomik ve sosyal destek taleplerini öne çıkartarak, bu 1 Mayıs’ı bir mücadele sürecinin de başlangıcı olarak örgütleyeceğiz.
Tam sefalet günleri başlıyor. Bu dönemde aşılama hızının artması gerekirken aşı randevuları erteleniyor. İstisna adı altında tüm emekçiler çalışmaya gönderilirken, iş sonrasında eve kapatıp virüse yayılma alanı açıyorlar. Gündelik çalışan, ücretsiz izne gönderilenler için, dükkanları kapalı olan esnaf için hiçbir destek yok” dedi. İktidarın yaklaşımının “sınıfsal bir tercih” olduğunu ifade eden Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bu ağır yükü emekçinin sırtından kaldırmak, ülkeyi boğan bu tek adam rejiminden kurtulmak için tüm ezilenlerin ve emekçilerin daha büyük kararlılıkla mücadelesini, muhalefetini örgütlemekten başka bir çıkış yolu yok.”
Salgının bu şekilde yönetilmeyeceğini,  bu yönetimi salgını kontrolden çıkaracağını belirten Çoban, “Tıklım tıklım kongrelerin halkın sağlığını tehdit edeceğini söyledik. Ama AKP kimseyi dinlemedi. Salgın kontrolden çıktı. Yüzlerce insanımız her gün hayatını kaybetmeye devam ediyor. Tam kapanma kararı alındı. Tam kapanma gerekli, hatta geç alınmış bir karardır. Ama yoksul halka, işçiye, emekçiye, işsize ekonomik, sosyal güvence olmadan tam kapanma olmaz. Tam kapanma için tam destek şart. Hızlı aşılama şart.
Salgın boyunca emekçilere ya ölüm ya açlık sopası dayatıldı. İşçiler sermayenin acımasız sömürüsünün kollarına terk edildi. İşten çıkarmalar yasaklanmışken, kod-29 fırsatçılığı ile işçiler işten atıldı, tek adam rejimi bunları seyretti. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında kod-29 la işten atılan, günlük 50 tl ücretle ücretsiz izne çıkartılan işçilerin direnişleri yeşeriyor.”

UĞUR ERDOĞAN (DTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi, ekonomimizin sağlam bir temel üzerinde olmasına bağlıdır. Ekonomimizin temeli ve en önemli dinamikleri arasında ise işçilerimiz vardır. Çalışanlarımızın yoğun emeği ile pandemiye ve her türlü zorluğa rağmen örnek mücadelesi, altın değerindedir ve ekonomik hedeflerimize bir adım daha yaklaşmamızı sağlamaktadır. Peygamberimiz, ‘Çalışmak, en hayırlı sermayedir’ demiştir. Mustafa Kemal Atatürk de ‘Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur. En büyük makam en büyük hak çalışanlara ait olacaktır’ veciziyle, çalışmamızın gerçek amacını şekillendirmiştir. Bu bilinçle hareket eden işçilerimiz, milletimize büyük katkı sağlamaktadır. Bugün dünden daha çok çalışıp üreterek, gelecek nesillerimize daha iyi bir zemin hazırlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, sevdikleriyle huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler geçirmelerini diliyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Bugün işçilerin uluslararası düzeyde mücadele, dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığı gösterdiği gündür. Türkiye'nin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve özverisi yadsınamaz. Ülkemizin mutlu ve kalkınmış bir geleceğe yürüyüşünde büyük özveri ile çalışan emekçi kardeşlerimizin katkıları her türlü takdiri hak etmektedir. Her alanda güçlü bir Türkiye; emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş insanları ile hep beraber el ele vererek mümkündür.
Ülkemizin gelişme ve kalkınma mücadelesinde çok büyük önemi olan emekçi kardeşlerimizin ve bu dayanışmaya destek olan tüm değerli dostlarımızın ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku