Gündem:
banner175
Denizli protokolünden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları
Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açıldı ve millet egemenliği resmen hayata geçirildi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara armağan etmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Denizli protokolü de umut dolu kutlama mesajları yayınladı.

İşte 23 Nisan mesajları:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
 “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”mızı en içten dileklerimle kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ortak bir gaye doğrultusunda bir araya gelen milletimiz, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak,  Kurtuluş Savaşı’nın koordinesini Anadolu’nun kalbi olan Ankara’da, milletin meclisinde hızlı ve yerinde kararlarla gerçekleştirmiştir. Böylece Büyük Zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli adımı atmış, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek millî iradenin hâkimiyetini ilan etmiştir. 
Cumhuriyetin kurulması ve millî egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen meclisimiz, yasama, denetim ve temsil işlevini de üstelenerek köklü devlet geleneğinden aldığı güçle; başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın daha müreffeh bir ülkede yaşayabilmesi için çalışmalarına devam etmektedir.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın böyle önemli bir tarihe atfedilmesi; gelecek nesillerimize verilen önemin bir emaresidir. Bugün bizlere düşen görev de hangi ahval ve şartta olursa olsun birlik ve beraberlik içinde mücadeleden vazgeçmeyerek çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak eşsiz mirasımız olan cennet vatanımız için çalışmaya devam etmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor; başta meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş ve şu an aramızda olmayan tüm milletvekillerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
NİLGÜN ÖK (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
 “23 Nisan 1920 tarihi, milli egemenliğimizin temellerinin atıldığı, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda, birlik ve beraberlik içerisinde yılmadan mücadele veren aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır.
Bugünün bayram ilan edilmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklara verdiği önemin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Çocuklarımızın geçmişten aldıkları güç ile barış, kardeşlik ve beraberlik içinde, Büyük ve Güçlü Türkiye’nin mimarları olacağına inancım tamdır. Bizler de millet olarak tıpkı bağımsızlığımız gibi çocuklarımızı da dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz
Coşkumuzu ve neşemizi arttıran kıymetli çocuklarımız ile tüm milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”
GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“TBMM’nin açılışının 101. Yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde geleceğe umutlarımızı taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu görev 101 yıldır milletin vekilleriyle yerine getirilmektedir. Tek kişilik saray iktidarının ucube rejiminde parlamento iradesini yok sayma anlayışındaki tek adam karşısında güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşaa etmek için mücadeleci ruhumuz ve azmimizle çalışmaya devam edeceğiz. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına dair söylediği gibi: ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” 
Emperyalist güçlerin işgali altındaki Anadolu’da 23 Nisan 1920 tarihi, ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ilk adımıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla atılan bu adım, ulusal egemenliğimize sahip çıkacak ve gelecek nesillere taşıyacak çocuklarımıza armağan edilmiştir. 
Cumhuriyetimize ve çocuklarımıza duyduğumuz inançla, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi açan 101 yıl önceki ruhla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun diyor, egemenliğin hiçbir zümre, çıkar grubu, saray veya kişide değil millette olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. 
Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"23 Nisan 1920'de milletimizin iradesi ile açılan Gazi Meclisimiz, her zaman cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük güvencesi olmuştur.

23 Nisan 1920'de milletimizin iradesi ile açılan Gazi Meclisimiz, her zaman cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük güvencesi olmuştur. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza hediye etmesi ise cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması adına atılan önemli bir mirastır.
Sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Dünün çocukları bizler, bugün ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz. Sizler de bugünün çocukları olarak yarınlarda al bayrağımızın sonsuza dek dalgalanmasını sağlayacaksınız. Sizlerle beraber daha ileri ve modern bir Denizli ve Türkiye’yi yarınlara ulaştırmak adına çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle bayramımızı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, milli mücadelemizin tüm kahramanları ve TBMM'yi kuran ecdadımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyorum."
AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
 “Millet iradesinin timsali olan gazi meclisimizin açılışının 101. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşıyor; şanlı tarihimiz ile bu güzel toprakları bizlere vatan olarak miras bırakan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.
 TBMM’nin açılması; aziz Milletimiz için, kurtuluş mücadelemizin mihenk taşı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizin kendisinde olduğu yeni bir devletin ise ilk adımıdır. Nice şanlı zaferler kazanmış olan kahraman ecdadımızın, cennet vatanımızın her karış toprağında, istiklal uğruna verdiği kutlu mücadelesinin ardından açılan Gazi Meclisimiz, geçmişten günümüze hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. 
Güçlü Türkiye hedefiyle bilimde, teknolojide, sanatta, sporda ve hayatın her alanında araştıran, düşünen, düşündüğünü doğru ifade edebilen, çalışkan, yeniliğe açık, demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatanını ve milletini seven genç nesilleri yetiştirmek adına başta biz üniversiteler olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, tüm bu sorumluluklarımızın bilincinde olmanın yanı sıra şanlı tarihimizden aldığımız güç ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temennimiz, tüm dünya çocuklarının gelecekte, bugünden çok daha fazla barış, dostluk ve hoşgörünün hâkim olduğu bir dünyada yaşamalarıdır.
Bu duygu ve düşüncüler ile Millet iradesinin timsali olan gazi meclisimizin açılışının 101. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en kalbi duygularla kutluyor; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu güzel toprakları bizlere vatan olarak miras bırakan ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
MÜJDAT İLHAN( DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“Ulusumuzun muhteşem bağımsızlık mücadelesini yürüten, Türkiye Büyük Millet Meclisi` nin açılışıyla birlikte yeni bir devletin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, milli tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk adımı olan bu tarih, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğu ulusal egemenliğimizin tarihidir. Atamızın çocuklara duyduğu sevginin, inancın ve değerin bir göstergesi, yarınlarımızın umudu olarak çocuklara armağan ettiği bu büyük gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiş, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır.
Ulu Önder Atatürk’ün ülkemizi emanet ettiği çocuklarımızın sağlıklı, erdemli, değerlerine sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, vatanını, milletini seven, görev ve sorumluluklarının bilincinde yetişmesi bizlerin görevidir. Yarınlarımıza güvenle bakabilmek için çocuklarımızın yaralarını sarmalı, başlarını koyacakları omuz ve sağlıklı bireyler olmaları için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.
Ülkemizi karanlıklardan aydınlıklara çıkaran ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz. 
Çocuklarımızın ve ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bayramımızın ülkemize ve çocuklarımıza güzel ve sağlıklı günler getirmesi dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
 “Bundan 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çok büyük bir kurtuluş savaşı mücadelesi verilmişti” diyen Başkan Örki, “Bu savaş ülkemizi parçalamayı, Türkleri ilelebet yok etmeye çalışanlara karşı verilmiş ve zaferle sonuçlanmış bir mücadele idi. O savaşın sonucunda elde edilen zafer demokrasiyle taçlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştu. 23 Nisan, sadece bir bina açılışı değil, 101 yıl önce Türk’ün milli, onurlu duruşu geleceğe daha sağlam ve emin adımlarla yürüyüşünü ispat eden bir gündü. O gün ülkemizde demokrasi adına bir meşale ateşlendi.
 O gün bu gündür dünyanın dört bir yanında her 23 Nisan’da bütün dünya çocukları sevgiyle, coşkuyla, heyecanla, neşeyle bu güzel günü kutluyor. Bugün koronavirüs pandemisi nedeniyle eskisi gibi bir arada olamasak da yine aynı coşku, aynı heyecan ve aynı umutla 23 Nisanımızı kutluyoruz. Bizler, bize emanet edilen bu güzel vatanı, bize emanet edilen bu anlı şanlı bayrağın göklerde ilelebet payidar kalması ve dalgalanması için mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizleri bugüne getiren, bizleri biz yapan birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için gayret eden, bu uğurda mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”
ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
 “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. Yılını büyük bir onur ve gurur ile anıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara olan sevgisinin karşılığı olarak bu anlamlı günü bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. Böylesine özel ve önemli bir günü tüm Türkiye’de büyük coşku, heyecan ve mutluluk içerisinde kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da salgın sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda evlerimizde kutlayacağız. Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. Yıl dönümünde Merkezefendi Belediyesi olarak, bu büyük bayramın coşkusunu mahallelerimize, sokaklarımıza taşıyacağız. Hemşehrilerimiz balkonlarını, pencerelerini bayraklarla, atamızın resimleri ile süsleyecek ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere yaraşır şekilde kutlayacağız. Bu duygu ve düşünceler ile ulusal egemenliğin 101’inci yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sağlık dolu bir dünya diliyorum. Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisan’lara.”
AHMET NECATİ ÖZBAŞ (SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI)
 “Ulusal Egemenliğimizin ilan edildiği 23 Nisan 1929’da Türkiye Cumhuriyeti’mizin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz açıldı. 23 Nisan tarihi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edildi.
Atalarımızdan bizlere miras kalan ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde icra etmeye devam ediyoruz. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacağı için ülkemizin gelecekteki yönünü onların oluşturacağının farkındayız.  Bu yüzden çocuklarımızı geleceğe iyi hazırladığımız takdirde ülkemizin geleceğine de katkı sağlayacağımızın bilincindeyiz.  
Sizler geleceğimizin ışığı, ülkemize nefes olacak fidanlarsınız. Kendinizi geliştirin, eğitin; pes etmeyi hayatınızdan çıkarın. Pusulanız her zaman hayalinizdeki hedefi göstersin. Ki hayalinize ulaşmak için mücadele edin. Yenilikçi olun; araştırın, öğrenin.  
Bizler sizleri geleceğe hazırlamak için çalışmaya hep devam edeceğiz. Hayallerinize ulaşma çabanızda gelecek ile aranızda güzel köprüler kurmak için hep yanınızda olacağız. 
Bu önemli günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. 
Türk halkının egemenliğinin ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 101’inci kuruluş yıldönümünde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” 
MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
 “23 Nisan 1920 tarihi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir.
Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
 ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’’ anlayışıyla kurulmuş ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. İstiklal harbine yön vermiş bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu önemli gün Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.
Milletimizin aydınlık geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızın; sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri ve bu şekilde hayatlarını sürdürmeleri en büyük isteğimizdir. Geleceğimizin umudu sevgili çocuklar, kahraman bir milletin evlatları olarak sizler ülkemizin yarınlarısınız. Yarının gençleri ve büyükleri olarak, Milletimizin güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz.  Her birinizin vatanını, milletini gönülden seven, kültürel değerlerine sahip çıkan,  kendine güvenen bireyler olduğunu görüyor, sizlerle gurur duyuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, ülkesi için çalışıp üreten bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevlerimizdendir.
YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz. Aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyor ve gurur duyuyoruz.
 Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.
  Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle yâd ediyorum.” Dedi.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”
BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
"Kurtuluş Savaşını Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde ve dünyaya örnek olan bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi Türkye Büyük Millet Meclisi'dir. Yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan ederek, ülkenin gelecek nesillere emanet etmiştir.
Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 101 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 29 Ekim 2023'de kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır. Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin 101. yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmakta, AKP kongrelerinde ve şeyh cenazelerinde görmezden gelinen pandemi yasakları milli bayramlarda karşımıza çıkmaktadır.
23 Nisan öncesinde Nutuk'u yasaklı kitaplar listesine almak isteyeler; karanlığın ve gericiliğin 20 yılda edindiği mevziden güç alıyor. Bu vatan hainliğini unutmayacak, Atatürk ve ilkelerinden biran olsun feragat etmeyeceğiz. Atatürk'ü unutturmaya asla izin vermeyeceğiz. 2017 yılında yapılan referandumla gerçekleştirilen anayasa değişikleri ile demokrasinin en temel ilkesi olan çoğulculuktan maalesef uzaklaşıldı. Bugün bir kişinin iki dudağına sıkıştırılmış bir egemenlik söz konusu. Türk ulusu kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle yeniden parlamenter sistemi en güçlü şekilde inşa edecek, karşı devrimin filiz vermesine asla izin vermeyecektir. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek, evlerimizde kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Maclisi'nin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.”
ZİYA GÖKALP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)

 “Bulunduğumuz tarih itibarı ile TBMM’nin açılışının 101. yılını ülkemizin de içerisinde olduğu dünya ülkelerinin bir küresel salgının ortasında caddelerde, sokaklarda, salonlarda, stadyumlarda, okullarda olmasa da evimizde ve en önemlisi kalbimizde büyük bir coşkuyla ve gururla idrak etmekteyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk meclisimizin açılışı münasebeti ile o günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha yad ediyor, saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle salgından dolayı, eğitim ve öğretime ara verilmesiyle birlikte evlerinde kalarak parkların, sokakların ve okulunun özlemini çeken yavrularımızın Bayramlarını en içten duygularımızla kutluyorum. Tüm gazilerimize ve salgınla mücadelesinde hepimizi duygulandıran ve gururlandıran bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.”
RAZİYE AKIŞIK (İYİ PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “101. Yılını kutladığımız o tarihi günde egemenlik bir kişiden alınıp gerçek sahibine, yani millete verildi. Bugünün önemini çocuklarınıza anlatın, anlatın ki Cumhuriyete gelecek nesillerle birlikte sahip çıkalım.
Ankara’da yeni bir dönem başlamış, ilk defa bir meclis tüm yetkileri ele alarak milletin egemenliğini millete veriyordu. İlk defa 23 Nisan 1920’de devletimizin ismi Türkiye olarak anıldı. 1400 yıl sonra devlet hayatında ilk defa Türk ismi kullanıldı. O savaş yıllarında hiçbir devlet Türkiye gibi Türk milleti gibi direniş gösteremedi. Ağır şartlarda anavatanı bile parçalanan tek ülke olan Türkiye tüm zor şartları, tüm umutsuzluk havasını Mustafa Kemal Paşa ile birlikte aştı. Mustafa Kemal savaştan yorgun düşmüş bu milletin üzerindeki karabulutları dağıtıp bir milletin kurtuluşunu, bir devletin kuruluşunu, ülkenin geleceğine, yarınlarına armağan etmiş ve her şeye rağmen bugünü bir şölene dönüştürmüştür. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce böylesine dahice bir fikri hayata geçirmiş olması, çocuklara duyduğu sarsılmaz güveni ve sonsuz sevgisini bize göstermiştir.
Bu sebeple 23 Nisan Türk milleti için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu, insanın içini umutla kapladığı bir gün olmuştur. Gelecek nesil her anlamda akıllı ve üstün olarak yetişiyor. Tek ihtiyaçları onlara Atatürk’ü yaşatmak, Ulusal Egemenliğin ne demek olduğunu anlatmak, onlara bu misyonu ve vizyonu yüklemektir.
Çocuklarınıza Atatürk’ün 23 Nisan’ı anlatın. Anlatın ki gelecek nesiller egemenliğin bir kişiden alınıp nasıl millete verildiğini anlasın, anlasın ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın.
Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarına rahmet ve minnet diliyorum.”
İBRAHİM TEFENFİLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük çabalarıyla 101 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu tarihten itibaren milletin egemenliğinin en büyük teminatı olmuştur. Ulusumuz için büyük öneme sahip olan Meclisimizin kuruluş tarihi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.

Atatürk bu önemli günü geleceğimiz olan çocuklarımıza atfederek onlara verdiği ve onlara duyduğu güveni göstermiştir. Ulus olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu esere daima sahip çıkacağız. İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Güçlü bir Türkiye için de daha çok çalışıp, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”
SÜLEYMAN EKİCİ  (DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
Bugün 23 Nisan. 101 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Büyük Önderimiz Atatürk tarafından siz çocuklarımıza armağan edilen, özgür insanların gülümsediği; Türk ve Dünya çocuklarının buluşma, şenlik, kardeşlik ve dostluk günüdür.
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır.
 Aydınlık Geleceğimizin, Aydınlık Yüzleri; Sevgili Çocuklar; 
Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” Her şeyin en güzeline layık olan sizler; Okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şeklide kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri benimsemiş, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. 
Bu donanım; Sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki, birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun. Gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir. 
Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı yürekten kutlar, hepinizi sevgiyle kucaklar, gözlerinizden öper, başarılarınızın devamını dilerim.”
YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
23 Nisan’ın Türk tarihinde ve demokrasisinde önemli dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bugün Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Türk Milleti, 101 yıl önce en zorlu günleri kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde aşmayı başardı ve o günlerden bugüne Gazi Meclis’in çatısı altında demokrasiyi yaşamaya devam ediyoruz. Bugünün en özel yönü ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan etmesidir. Çocuklarımız yurdun temelidir. Bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır. Çocuklarımız bizim sevincimiz, ümit kaynağımız, bugünümüz, aydınlık yarınlarımızdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, bu bayrağın gökyüzünde ebediyen dalgalanmasını sağlayacaktır. Yapılan her çalışma ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yarınlara umutla bakmalarını istiyoruz. Koronavirüs salgını dolayısıyla çocuklarımız dışarıya çıkamasa da, bu bayramı bayraklarını odalarına, balkonlarına asıp, gönüllerince aile üyeleriyle İstiklal Marşımızı okuyacak, şiirler ve marşlar söyleyerek günü tüm heyecanıyla kutlayacaklardır. Bu önemli günde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Milli Mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını, kurulduğu günden bu yana TBMM çatısı altında milletimizin mücadelesine katkı vermiş tüm milletvekillerimizi saygıyla anıyorum.”







 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku