Gündem:
banner175
Denizli protokolünden Ata'ya saygı mesajları
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ulusundan ayrılışının 82. yılında Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla andı.

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.
10 Kasım, Türk milleti için matem günü olmakla beraber aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sahip olduğumuz bu büyük değeri bilerek, ideallerimizi gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme çabamızı hatırlama günüdür. Yalnızca büyük Türk milletinin değil, bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanmış büyük bir öndere sahip bir milletin yapabileceklerini anımsayıp daha ileriye gitme konusundaki azmine hız verme günüdür. Böylesine büyük bir deha ve devlet adamı bize Cumhuriyet gibi büyük bir emaneti bırakmıştır. "İleri! İleri! Daima ileri!" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10. Yıl Nutku'nda: "Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir." diyerek büyük Türk milletinin karakterini ortaya koymuş birlik ve beraberliğin önemini vurgulamıştır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi her şartta korumak, ilerletmek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterip onu yücelterek sonsuza kadar yaşatmak, bizim, gelecek nesillere karşı en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve O’nun nezdinde fedakârca canlarını ortaya koymuş tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

 GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, özlemle minnetle, saygıyla anıyor, bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkan evlatları olarak anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. 
Emperyalizme karşı verilen mücadelenin yorulmaz başkomutanı, zorlukların üstesinden gelmekteki yol göstericiliğiyle yüzyılın örnek devlet adamı, devrimlerle taçlandırdığı Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla bizleri çağdaş bir ulusun bireyleri olarak var eden yılmaz savaşçısı, ulusların kaderini değiştirecek adımlar atmasında en önde yürüyen saygın bir dünya lideri olarak hala aramızda, fikirleri, ilkeleri ve emanetleriyle yanı başımızda…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlara karşı; acziyetle, düşmanlaştırma politikalarıyla halkı kışkırtma, zehirleme gafletinde bulunanların zavallılıkları ortadadır. Tek adamın, Saray rejiminin hamleleri, girişimleri, hevesleri ve bu ülke çıkarına aykırı projeleri, laik Cumhuriyetimizin aydınlığında boğulmaya mahkumdur. 
Demokrasi, özgürlük, adalet, hak, hukuk özlemi içinde olan milyonların, örgütlü kötülüğü yeneceği günler yakındır.  Sözümüz sözdür: Yolundan ayrılmayacağız, ülkemizi dahili ve harici bedhahlara, ihanet ve hıyanet içinde olanlara bırakmayacağız. 
Hiç eksilmeyen sevgimiz, asla yitmeyen saygımız, her geçen gün artan özlemimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısının önünde saygıyla eğiliyor, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma sözü veriyoruz.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
 “10 Kasım, sadece bir anma günü değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma hedefimizi tazelediğimiz gündür. Ömrünü milletinin selameti ve bekasına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir.
Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne yaklaşırken her günü, bir önceki günden daha ileriye taşımak adına kararlılıkla ilerliyoruz. Eşsiz lider Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ve cumhuriyetimizin ilelebet baki kalması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla cennet vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde özlem ve minnetle anıyoruz."

AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERİSTESİ REKTÖR VEKİLİ)
 “Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizi müreffeh bir geleceğe taşıma konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletinin değil; tüm mazlum halkların umudu, tarihin akışını değiştiren bir komutan ve milletine olan inancını her fırsatta dile getiren eşsiz bir devlet adamıydı. Milletimizden aldığı destek ile çağdaş bir devletin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve idealleri; bilim, sanayi, mühendislik, tıp, eğitim ve geleceğin teknolojileri konularında yaptığı çalışmaların yanında yetiştirdiği alanında yetkin ve nitelikli insan gücü ile aydınlık geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne rehber olmaktadır. Dünya tarihinin yetiştirmiş olduğu en önemli liderlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğer tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da önemli reformları hayata geçirmiş, ülkenin kalkınmasında ve her yönüyle gelişmesinde üniversiteleri önemli bir kurum olarak görmüştür. Bilimin ve teknolojinin ışığında gelişen ve güçlenen ülkemiz, üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmalar ve yetiştirilen yetkin iş gücü ile dünyanın güçlü devletlerinden biri olma yolculuğuna hızla devam etmektedir. Kadim tarihimizde çok defa olduğu gibi bugün de bizim bütünlüğümüzü bozmaya ve bizleri yok etmeye çalışanların karşısında daima bir olmayı başarmış bir milletin evlatları olarak Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacak, ülkemizi müreffeh bir geleceğe taşıma konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, Gazi Mustafa Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde şükran, saygı ve minnetle yâd ediyor, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
Yıkılmakta olan hasta bir devleti tekrar ayağa kaldıran; cemiyetlere, fıkralara ve tarikatlara bölünmüş milleti milli mücadele bayrağı altında bir araya getiren; tarihimizin en zor yıllarında ulusumuzun onurunu koruyarak çağa damgasını vuran; tüm dünyanın saygınlığını kazanmış siyasi bir deha, büyük bir asker, gerçek bir dünya lideridir Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk… ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözünde vurguladığı gibi; en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni O’nun aydınlattığı yolda koruyacak, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak daima yaşatacak, değerlerine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve devrimlerinin izinde, fikirlerini yaşatarak ışığında sonsuza dek yürümeye devam edeceğiz! Aramızdan ayrılışının 82. yılında gurur, minnet ve özlemle anıyoruz.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
 “Bizleri bu günkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı büyük önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz” diyen Başkan Örki mesajında,  “Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş; bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak tarihte şanlı bir yere sahiptir. Ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Atatürk, bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet, Cumhuriyet armağan etmiştir. Bizleri bu günkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Milletimiz, büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyet'e ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
 “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bedenen aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde sevgiyle, özlemle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir’ diyen ulu önderimizin izinde, gösterdiği hedefler doğrultusunda yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz. Onun düşüncelerinden, ilkelerinden ve devrimlerinden güç ve ilham alıyoruz. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletiyle birlikte el ele verip, destansı bir mücadele örneği sergileyerek kurduğu Cumhuriyetimizdir. Bizler, onun bize miras bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkarak bizden sonraki nesillere gururla aktaracağız. İlke ve devrimleriyle hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini taşıyacağımıza, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürüyeceğimize söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde minnet duygusuyla anıyorum.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
Tarih boyunca şanlı zaferler yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ,hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve özgürlük  mücadelesinde tüm gücünü milletimize olan inancından ve güveninden almıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Ülkemiz için değil tüm dünya için örnek bir devlet adamı ve lider olduğunu vurgulayan Başkan İnamlık,  Milletimiz, tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak istiklalini ve hürriyetini korumuş, akabinde Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, bayrak ve vatan aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Türkiye’nin istiklal ve istikbaline ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri bizler de her zaman yaşayacak, bizlere emanet olarak bıraktığı milli değerlerimizi nesilden nesle aktarılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gaz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

ALİ ATLI (BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI)
"Milleti ile birlikte giriştiği bağımsızlık mücadelesini yine Milletinin destek ve azmiyle çağdaş bir Cumhuriyet ile taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 82. yıldönümünde saygı, şükran ve özlemle anıyoruz. 
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, üstün nitelikleri ve askeri dehası kadar barışçılığı, siyasi zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa damgasını vurmuş bir dünya lideridir. Dönemi içinde yaşayan liderlerin heykelleri yıkılıp, ilkeleri silinip giderken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce sistemi ve halkına hizmet odaklı ortaya koyduğu eserleri dimdik ayakta duruyor. 
Bizlerin görevi, büyük bedeller ödenerek emanet edilen bu eserleri ve Cumhuriyetimizi her alanda çok daha ilerilere taşıyarak tüm görkemi ile gelecek nesillere taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum. Atamız fikirleri ile daima aramızda yaşayacak, Türk Milletinin çağdaş uygarlık hedefindeki yolunu sonsuza kadar aydınlatacaktır.”

YÜKSEL KEPENEK (HONAZ BELEDİYE BAŞKANI)
 “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”Milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran ve millet iradesine dayanan, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz.
Aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir ilkedir.” ifadesine yer vererek; ”Ülkemiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu güne eğitimde, sağlıkta, sanayide, ekonomide ve diğer alanlarda fazlasıyla gelişmiş durumdadır. Bunun yanı sıra ülkemiz; temel insan hak ve özgürlüklerinin geliştirip yerleştirilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da önemli mesafeler almıştır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinin daima bekçisi olacağız. Onun yaktığı ışığın kaynağını elden ele, nesilden nesille taşıyacağız. Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için kararlıyız. Daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyoruz.”
MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Bugün, devletimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin lideri aziz Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde saygı, özlem ve rahmetle yâd ediyoruz. Gazi, şimdilerde hedef alınan milli kimliği ve milli birliği istikbal uğruna seferber ederek yıkım ve tahribat ortamından gurur duyacağımız bir devleti inşa etmiştir. Bizler de bu kutsal vatanı korumak, gelecek nesillere güçlü, müreffeh ve dünyada söz sahibi bir Türkiye bırakmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu duygularla bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi yad ediyor, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipleri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, bir yandan da ülkemiz için canla başla çalışıyor, bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; O’nun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır” diyen  Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir. Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.
 Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partimiz’in  icraatlarıyla; Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının seneyi devriyesinde, O’nun ideal ve arzuları doğrultusunda; Güçlü bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.''

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
''Ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.
Bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, hukuk devleti, kadın erkek eşitliği, her şeyden önemlisi insan onur ve haysiyetine yakışır bir yaşam, güzel bir ülke, işte tüm bu kazanım ve değerleri bundan 82 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Atatürk’e borçluyuz. Savaş meydanlarında yokluklar içinde bu ülkeyi kuran Atatürk Anadolu topraklarında sadece emperyalizme diz çöktürmedi, büyük devrimlerin ışığında parlayan ve mazlum uluslara model olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Atatürk verdiği mücadele gerçekleştirdiği devrimlerle sadece Türk milletinin kaderini değiştirmedi, dünya tarihine de yön verdi. Bu nedenle dünyanın dört yanında milyonlarca insan bugün Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bedenen aramızdan ayrılışının yıl dönümünde büyük bir özlem, saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmanın mücadelesini verdiğimiz bugünlerde ilhamımız, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan Ulu Önder Atatürk’ün ‘Milletin kayıtsız şartsız egemenliği’ anlayışına dayalı devrimci fikirleridir. Biliyor ve inanıyoruz ki demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyetimiz sayesinde, iktisadi bağımsızlığa ve sosyal devlet anlayışına dayalı üretime, herkes için adalet ülküsüyle işleyen bağımsız yargıya, fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştiren eğitim sistemine, toplumsal huzura ve komşularımızla barış içinde yaşamı öngören akılcı dış politikaya kavuşacağız. Bu bizim, Büyük Atatürk başta olmak üzere tüm vatanseverlere, cumhuriyetimizin kökleşmesi için yaşamın her alanında fikren ve bedenen mücadele etmiş tüm vatandaşlarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

FATİH DURMAZ (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
 “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum. İstiklal mücadelemize önderlik eden, aziz milletimizin eşsiz fedakarlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk üstün askeri yönetimi ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.
Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır.
Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Cumhuriyetimizin 97. yılını iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, ecdadımızın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da unutmamalıyız. Millî iradeye sahip çıkılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve 2023 hedeflerimize ulaşılması için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ederken, geleceğimize her zamankinden daha büyük bir ümitle bakıyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum.” 

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
 “Türk milletinin makus talihini tersine çeviren, dünya tarihine iz bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, hasret ve özlemle yad ediyoruz.
10 Kasım 1938’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca kazandığı zaferler ve bize kazandırdığı eserlerle değil aynı zamanda engin düşünceleriyle ortaya koyduğu fikirlerle tarihe ismi altın harflerle yazdırmıştır. Cepheden cepheye koşarak işgal altında vatan topraklarının kurtuluşuna liderlik ederek, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek Türk milletinin makus talihi tersine çevirmiştir. Gazi Mustafa Kemal, Türkiye’yi, Türk milletini çağdaş, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için birçok devrimi hayata geçirip, bugünün Türkiye’sini şekillendirmiştir. Ulu önder Atatürk'ün ortaya koyduğu fikir ve idealler, ülkemizin yaşadığı her badirede daha da iyi anlaşılmaktadır. O’nun fikirleri ve idealleri bizlere de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti milli bir eser, mukaddes bir değer, muazzez bir mirastır; mutlaka yaşayacak ve yaşatılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. Yıl dönümü dolayısıyla aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, hasret ve özlemle yad ediyoruz.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde onu bir kez daha özlem, saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk için yas günü değil, fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gündür. Kuşkusuz, O'nu anmak, anlamaktan; miras bıraktıklarına sahip çıkmaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin ebedi lideri, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.” 

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
 “82 yıl önce kendisini kaybetmiş olsak da örnek bir komutan ve devlet adamı olan Atatürk’ün fikirleri her daim yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Bağımsızlık mücadelemizi başlatan ve mücadelemize önderlik eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir 10 Kasım’da daha saygı ve minnetle anıyorum. Atatürk, kısa sürede başardıklarıyla bir milletin yeniden doğuşuna vesile olmuş, o milletin kalkınmasına büyük katkılar sağlamış, tüm dünyada saygı duyulan örnek bir devlet adamıdır.
O, toprakları işgal altında, bağımsızlığını kaybetmek üzere olan bir milleti cesaretlendirerek bir araya getiren, o millete bağımsızlığını kazandıran eşsiz bir komutandır. Kendisi aramızda olmasa da eserleri sonsuza kadar yaşayacak, fikirleri daima yolumuzu aydınlatacaktır. İş dünyası olarak O’nun bıraktığı eserlere ve fikirlerine her zaman sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bıraktığı mirası daha da güçlü kılmak için var gücümüzle çalışacağız.”

NAMIK KEMAL AYDAOĞAN (EĞİTİM İŞ DNEİZLİ ŞUBESİ BAŞKANI)
Bugün 82 yıldır dinmeyen bir özlemin yıldönümüdür. Dünyaya gelmiş en büyük lider olan Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumduğu o an, tüm ulusun kalbinde hiç geçmeyen bir sızı olmuştur. Ve fakat hiçbir ölüm bu kadar yeni, hiçbir ölümlü de bu kadar ölümsüz değildir! Kuşkusuz, O'nu anmak, anlamaktan; miras bıraktıklarına sarılmaktan geçmektedir. Emperyalistlere, işgalcilere karşı verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tüm mazlum uluslara ilham olan Mustafa Kemal Atatürk, "en büyük mirasım" dediği Cumhuriyet'i de gelişmiş tüm ülkelerin parmak ısıracağı şekilde muntazam olarak şekillendirmiştir. Bu toprağın üstünde tebaadan millet olmaya, tek yürek atan bir ulus olmaya giden yolları ömrünü vererek örmüştür.
Tüm dünyanın kabul ettiği üzere; Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve ufku, her dönemde pusula olan büyük bir liderdir. Her türlü bilim dalı ile ilgilenen Atatürk, halkın okuyup yazamadığı sadece üst azınlık grubun anlayabildiği Osmanlıca yerine, halkın gerçek dili olan Türkçeyi alfabesiyle beraber hayata geçirmiş, bir ulusa kılık kıyafetten davranışa kadar çağın ilerisinde olan bir yaşam biçimini aşılamıştır. Şüphesiz, Atatürk'ü sevmek, anlamak, onu sadece özel günlerde anmak demek değildir. O'nu anmak ve anlamak, onun izinden gitmekten ayrı tutulmamalıdır. "Kahvehanelerde değil laboratuvarlarda sabahlayacak kadar" çalışkan olmak, O'nun "ilelebet payidar" kalacağını söylediği Cumhuriyet'e ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkmak demektir. O, bu Cumhuriyet'i "kimsesizlerin kimsesi" olsun diye kurmuşken, bu ulusun çaresiz ve yalnız kalan her ferdini dert edinmek demektir. O'nu anlamak, okumak; yılmadan, öğrenmenin sonu olmadığının farkında olarak bilgi peşinde koşmak demektir. Ve elbette tüm bu değerleri, nesiller boyu aktarmak, diri tutmaktır onu anlamak. O'nun ebedi istirahatgahında kendi isimlerini bağırtanların anlamadığı şey de budur: O'nun içimizdeki sesini hiçbir gürültü bastıramayacaktır! Atatürk'ün dediği gibi içeride ve dışarıdaki tüm kötü niyetli çabalara rağmen, O'nun mirası olan Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır!
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferleri olarak, bu uğurda verdiğimiz mücadeleden asla ödün vermeyeceğimize söz veriyor, Atamızın aziz hatırası önünde saygı ve özlemle eğiliyoruz.”






 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku