Gündem:
banner175
Denizli Protokolü'nden Miraç Kandili mesajları
OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) miraca yükselerek Rabbimize vasıl olması gibi, bizlerin de gönül miracımız ile bağışlanmaya vasıl olmayı yüce Mevlam nasip etsin. Rabbim bizleri böyle gecelerin kıymetini bilenlerden eylesin" ifadelerini kullandı. 

Mübarek üç ayları yaşadığımız şu özel günlerde maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gece vesilesiyle kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakalım. Tüm insanlığı tehdit eden terör, şiddet ve savaşın yerini barış ve huzura bırakması için dua edelim. Masum ve günahsızların öldürülmemesi için dua edelim.

Bu kutlu gecenin, Denizlimiz, ülkemiz, milletimiz ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Denizlili hemşehrilerim başta olmak üzere bütün İslâm âleminin Miraç kandilini tebrik ediyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Üç ayların başlangıcında kutladığımız Regaip Kandili’nin ardından bir başka mübarek gece olan Miraç Kandili’ne kavuşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bu mübarek günler, dini duyguların en üst seviyede yaşandığı, dinimize olan bağlılığımızın arttığı kutsal günlerdir. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Hz. Peygamber’in Mescid-i Aksa’dan semalara yükselmesi ve Allah katına çıkması mucizesidir. Bizlerde Peygamber efendimizin hadislerini, yaşantısını, bize öğüt ettiklerini ve tabi ki Kur’an-ı Kerim’i kendimize örnek alarak; Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile içinde bulunduğumuz mübarek ayların ve Miraç Kandilinin başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
 “Miraç’ın gönül dünyamızı bulandıran tüm kötü hasletlerden bizleri arındırmasını; iç huzurumuzu, muhabbet ve kardeşliğimizi bu kutlu gecenin hürmetine daim kılmasını ve bu mübarek gecenin yüreklerimize ebedi bir diriliş getirmesini diliyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek ve anlamlı gecenin, İlçemize,  İlimize, Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olması dileklerimle, mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyorum.” 

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DNEİZLİ İL BAŞKANI)
“Bu yolculuk, Mescid-i Haram’dan başlayıp Mescid-i Aksa’ya ve oradan da yüce yaratıcıya doğru yapılan kutsal bir yolculuktur. 

Miraç, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir. Resulullah Aleyhisselamın şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir ilahi ufuktur. Böylesine mübarek bir geceye daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bazı farklılıkları bahane ederek araya mesafe koyan bütün anlayışlara engüzel cevabı böylesine mübarek gecelerin feyzi, bereketi ve kaynaştırıcı özelliği veriyor. 
Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. 

Bu mübarek gecenin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisi ile tüm Denizlili hemşehrilerimin ve İslam aleminin Miraç Kandilini kutlarım.”
ZİYA GÖKALP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
‘’Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, sadece gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir mucizedir.İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda Regaib Kandili ile başlayan mukaddes gecelere erişme mutluluğumuz, bugün birçok hikmet, rahmet ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni idrak edecek olma sevincimizle devam etmektedir.

Miraç mucizesi, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olan Miraç; insanların kurtuluşuna vesile olan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu mübarek bir gecedir. Bu düşüncelerle Denizlili hemşehrilerimizin ve Türk-İslâm Âleminin  Miraç Kandilini tebrik ediyor, bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine, milletimizin birlik beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ) 
“İslam tarihinin en anlamlı gecelerinden biri olan ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.)  Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kutladığımız Miraç, birçok mesaj ve mucizelerle doludur. 

Bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.
Bugün bizlere düşen ise miracın ruhu ve hikmeti üzerinde yeniden düşünmektir. Bizler Miraç Kandilinin feyzinden ve faziletinden nasiplenmek için Yüce Allah'a bol bol dua etmeliyiz. İslam alemi için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin dünya için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olması dileğiyle tüm Müslüman aleminin ve hemşehrilerimin Miraç Kandili'ni kutluyorum. 

Miraç Kandilinin, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından kurtulmamıza vesile olmasını yüce yaradandan niyaz ediyorum.”

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku