Gündem:
banner175
Denizli Valiliği Çardak ve Bozkurt depremi raporunu açıkladı
Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:
Denizli’de 08 Ağustos 2019 tarihi saat 14.25’te merkez üssü Bozkurt İlçesi olan 6.0 büyüklüğünde ve 7.09 km derinlikte meydana gelen deprem sonrasında depremin oluş tarihinden itibaren aşağıda belirtilen bilgiler ışığında hizmet verilmiştir. Yaklaşık 10 bin kişinin etkilendiği deprem ile ilgili 16.08.2019 tarihinde “Genel Hayata Etkililik Oluru” alınmıştır.
 
YARDIM ÇALIŞMALARI
Yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde AFAD Başkanlığı’nca; Denizli, Afyonkarahisar, İzmir ve Isparta İl AFAD Müdürlüklerinden 55 Arama Kurtarma Personeli ve 11 araç görevlendirilmiştir. Denizli ve İzmir İl AFAD Müdürlüklerinden 17 Arama Kurtarma Personeli ve 4 araç ile İzmir ve Afyonkarahisar’dan gönderilen 2 adet Mobil Koordinasyon Tırı olay yerinde görev yapmışlardır. Çardak ve Bozkurt AADYM Koordinasyon tırlarında 4’er kişiden oluşan, toplam 8 adet AFAD personeli görev yapmıştır.
 
YARDIMLAR
Türk Kızılayı tarafından yeme ve içme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 16 personel, 7 araç ve 2 ikram aracı sahada görev yapmış ve her öğün için 400 kişilik sıcak yemek çıkarılmıştır. ( 200 Çardak, 200 Bozkurt). Ayrıca Kızılay tarafından afet bölgesinde 250 kız çocuğu,250 erkek çocuğu ve 300 bebek kıyafeti dağıtımı yapılmıştır.
Psikososyal Destek Çalışmalarında bulunmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 4 personel sahada görev yapmıştır.
 
445 ÇADIR KURULDU
Barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD Başkanlığınca Denizli Bozkurt ilçesine 480 Aile çadırı, 20 Genel Maksat Çadırı, Afyon Dazkırı’ya 25 aile çadırı ile Türk Kızılay’ınca 20 Aile Çadırı ve 6 Genel Maksat Çadırı olmak üzere toplam 500 Aile Çadırı ve 26 Genel Maksat Çadırı gönderilmiştir. Gönderilen çadırların 445 adeti kurulmuştur. Ayrıca; 250 adet battaniye ve 100 adet yatak gönderilmiştir.
 
KONTEYNIR DESTEĞİ
Afetzedelerin geçici barınmalarının sağlanabilmesi amacıyla Bozkurt’ta 8 adet konteyner kurulumu yapılmaktadır. Çardak Hükümet Konağının kullanılamaz durumda olması sebebiyle kamu hizmetlerinin devamı için AFAD Kocabaş Deposundan 7 adet ofis tipi, Çardak Havaalanı Uçuş Kontrol Kulesi tadilat edilinceye kadar kullanılmak üzere 3 adet ofis tipi konteyner temin edilmiştir. Çardak Hükümet Konağı bahçesine konuşlandırılan konteynerlere elektrik, su, telefon, internet ve atık su bağlantıları yapılmış olup yerleşkede Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Milli Emlak şefliği, Hakim Odası ve Mahkeme Salonu faaliyet göstermektedir.
 
BELEDİYELERE ACİL DESTEK
AFAD Başkanlığınca Bozkurt ilçesi için 200.000 TL, Çardak ilçesi için 200.000 TL ve ortak yakıt, araç bakım ve onarım gibi giderler için 100.000 TL olmak üzere toplamda 500.000 TL ödenek Bozkurt ve Çardak Kaymakamlıklarının hesaplarına aktarılmıştır. Ayrıca Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce deprem felaketinin yaşandığı gün Bozkurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 61.500 TL, Çardak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 49.200 TL ödenek aktarılmıştır. Bozkurt ilçesinde 83.000 TL, Çardak ilçemizde 21.000 TL nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımızın 6 aylık kira yardımı ile birlikte taşınma ücretleri karşılanacaktır.
           
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bozkurt ve Çardak Belediye hesaplarının her birine 500.000 TL aktarım yapılmıştır.
 
ÇARDAK’TAKİ TOKİ’LERDEN 59’U DEPREMZEDELERE
Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından hak sahibi olabilecek depremzedeler için TOKİ imkânlarıyla Bozkurt’ta 150, Çardak’ta 100 adet konut inşa edilmesi talimatı verilmiştir. Çardak’ta hâlihazırda kaba inşaatı devam eden TOKİ projesinden 59 adet konut depremzedeler için ayrılmış kalan 41 adet konut için ise yeni proje çalışmalarına başlanmıştır.  Bozkurt’ta TOKİ için 257 dönüm arazi üzerinde 150 konut için gerekli imar ve proje çalışmaları bitirilmiş olup TOKİ tarafından yer teslimi müteahhite yapılmıştır.
 
HASAR TESPİTİ 10 EYLÜL’DE TAMAMLANDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 10.08.2019 tarihinde tamamlanan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda Çardak İlçesi’nde 80, Bozkurt İlçesinde 261 Ağır Hasarlı bina ve 3 adet Kahve ve camide ağır hasar tespit edilerek raporlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilmiştir. Söz konusu raporlar ve ağır hasarlı yapı sayıları dikkate alınarak Genel Hayata Etkililik Oluru Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce AFAD Başkanlığına gönderilmiş olup, olurun sonrasında Kesin Hasar Tespit çalışmalarına başlanmış ve kesin hasar tespit çalışmaları da 10.09.2019 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.
 
İTİRAZ SÜRECİ BAŞLADI
16.09.2019 tarihinden itibaren askı listeleri Çardak ve Bozkurt Kaymakamlıklarına gönderilerek muhtarlıklarda ilan edilmeleri sağlanacak, 30 günlük itiraz süresi sonucu toplanan itirazların incelenmesine başlanacaktır.
 
HASARLI BİNALARIN LİSTESİ
Tamamlanan kesin hasar tespit çalışmalarına göre; ÇARDAK İlçesi’nde 138 konut, 11 ahır, 3 iş yeri, 21 depo, 10 samanlık, 1 cami,  BOZKURT İlçesinde 272 konut, 17 ahır, 12 iş yeri, 94 depo, 4 samanlık, 4 cami ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir.
BORÇLAR ERTELENİYOR
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından alınan karar gereği Bozkurt ve Çardak ilçelerinde faaliyette bulunan işverenler için 08.11.2019 tarihine kadar SGK İl Müdürlüklerine başvurmaları durumunda işveren pirim borçları faizsiz olarak 1 yıla kadar ertelenecektir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku