Gündem:
banner175
Denizli'de 50 ayrı noktada 200 bin fidan toprakla buluşturuldu
Denizli Merkez Kale Mahallesinde düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, İl Müdürleri, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Törende konuşan Vali Hasan Karahan; “Çok kıymetli Milletvekilim, Büyükşehir Belediye Başkanım, Garnizon Komutanım, çok kıymetli çalışma arkadaşlarım, sevgili gençler, 7’den 70’e bu sahayı doldurduk. 81 vilayette Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Hayırlı bir iş, güzel bir iş. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed “Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin” diyor. Ağaç bizim kültürümüzde önemli, köklü olmayı, bir yere bağlı olmayı, sabrı, sebatı ifade ediyor. Biz bin yıldır bu topraklardayız, bu coğrafyayı vatan kabul ettik, bu toprakları kanımızla suladık ve sonuç olarak bugün Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyada itibarlı, haysiyetli bir devlet olarak devam ediyor. Bize düşen de bu coğrafyayı en güzel şekilde imar etmek. Maddi manevi şehirleriyle, köyleriyle, kırsalıyla her tarafı insan emeğiyle yeşertip, güzelleştirmek boynumuzun borcudur. Bu cennet vatanı bizden sonraki nesillere aynı güzelliklerle ulaştırmak, 7’den 70’e Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevidir. Bugün herkesin inşallah bir dikili ağacı olacak. Emeği geçenleri kutluyorum Orman Bölge Müdürlüğümüz gerçekten uzun süren bir çalışma ile bugüne ulaştırdı, kendilerine teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.
 
81 İlimizde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde; öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılımın sağlandığı etkinlikte ülke genelinde 11 milyon adet fidan toprakla buluştu.
 
İlimizde de İlimiz merkezindeki Kale Mahallesindeki fidan dikim noktasında 2018 yılında yanan 68 hektar orman alanını da kapsayan 450 hektarlık toprak muhafaza ve erozyon kontrolüne proje sahanının bir kısmına; 9000 adet Kızılçam, 1000 adet
Ceviz, 1500 adet Zeytin, 3300 adet Adaçayı, 2000 adet Lavanta, 1000 adet Kekik, 500 adet Erguvan ve 50 adet Mazı olmak üzere toplam 18.350 adet fidan dikilecektir.
 
Bu etkinlik sonucunda Denizli İlimizde ağaçlandırma ve erozyon kontrolü sahaları, karayolu kenarı, mezarlık, ibadethane, okul ve hastane olmak üzere toplam 50 noktada 200 bin adet fidan dikilmiş olacak.
 
Ayrıca ​Tarım ve Orman Bakanlığı, “Daha Yeşil Bir Türkiye” ve mahkûmların topluma entegrasyonu için Adalet Bakanlığı ile iki yeni işbirliği protokolü imzaladı.  Adalet Bakanlığımız ile imzalanan, “İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi Protokolü” ve “Denetimli Serbestlik Kapsamındaki Yükümlüler ile Açık Ceza İnfaz Kurumundaki Hükümlülerin Ağaçlandırma İşlerinde Çalıştırılması” şeklindeki iki yeni protokol ile ülke genelinde 81 adet Adalet Ormanı bu kampanya kapsamında oluşturuldu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku