Gündem:
banner175
Denizli'deki yabancı rakamları açıklandı, Suriyeli sayısı şaşırttı
TÜİK’in oturma ve çalışma izni alarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde yer alan yabancı uyrukluların nüfus verilerini açıkladı.
Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın verdiği bilgiye göre; 
Denizli’de 7 bin 803 yabancı uyruklu kişi ikamet ediyor. Denizli’deki yabancı nüfusun yüzde 40,8’ini oluşturan 3 bin 185 kişi İran vatandaşı.
Denizli’deki yabancı nüfus, tabiiyetine (vatandaşlık ülkesine) göre incelendiğinde İran’ı 947 kişi ile Almanya 729 kişi ile Afganistan vatandaşları izliyor.
 
TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre bildirdiği bu veriler kayıtlı olmayan yabancıları kapsamıyor. Hal böyle olunca da Denizlililerin her köşe başında gördüğü Suriyelilerin çoğunun hala oturma izni alamadığı gerçeği ortaya çıkıyor.
 
Çünkü Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, 18 Şubat’taki gazetecilerle buluşmasında Denizli’de 10 bini Suriyeli 18 bin sığınmacının olduğunu açıklamıştı.
 
Denizli’de yaşayan yabancı nüfusun ülkelere göre dağılımı şöyle:
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku